Kurczak tikka masala II- chicken tikka masala II
Kurczak tikka masala II- chicken tikka masala II
Przepis na : obiad
Kuchnia hinduska I tikka masala. Sos należy do moich ulubionych. Kiedy go zrobię zawsze próbuje by sprawdzić czy nic nie trzeba dodać...I znowu próbuję :)...znowu...sos jest uzależniający. Moim zdaniem kuchnia hinduska wraz ze swoimi przyprawami należy do jednych z najlepszych na świecie :). Mimo dużej ilości przypraw- potrawa jest bardzo prosta. I w miare szybko się ją robi. Zawsze można zamarynować kurczaka dzień wcześniej- I na drugi dzień w 15 min jest obiad :)Zaczynamy
4 piersi z kurczakaSkładniki... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty
Autor
SmakiEdyty
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, kurczak, chilli, pomidor, cytryna, jogurt, susz, czosnek, pierś kurczaka, greckie, imbir, duszone, piersi, pierś, jogurtu, proste i szybkie przepisy, marynaty, obiad, kurczak w marynacie, masło czosnek, pierś z kurczaka, pierś w marynacie, sos do kurczaka, kurczak z ryżem, gotowany kurczak, kurczak z cytryną, kurczak z czosnkiem, szybki kurczak, sos chilli, kurczak z pomidorami
Inne przepisy z Smaki Edyty
Dodaj komentarz
StudentsKitchen,
3 kwietnia 2014 20:34:16Wygląda cudnie, kocham indyjską kuchnię i na szczęście mam te wszystkie przyprawy, więc pewnie niedługo zrobię. :)
Edyta B,
3 kwietnia 2014 20:49:40Warto zarobic, jest to jedno z moich ulubionych dan, Polecam tez kurczaka madras. :-)
studentka_na_diecie,
3 kwietnia 2014 21:28:57Z chęcią spróbowałabym kurczaka w takim wydaniu :)
Edyta B,
4 kwietnia 2014 14:12:37Mysle ze sie zakochasz w tym smaku :)
Edyta B,
4 kwietnia 2014 14:15:19Paulinko, uwierz mi kuchnia hinduska I tajska to moje ulubione , a zapomnialabym o sushi :)