marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:117/253)

Kotleciki szu szu 142

łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 2 ząbki czosnku przyprawa do gyrosa, sól, pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego do marynaty Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki [oprócz piersi z kurczaka] wrzucić do jednej miski i wymieszać ze sobą dokładnie .Pierś z kurczaka pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm, a następnie zanurzyć

Moje domowe kucharzenie
Pieczone skrzydełka z kurczaka 94

wersji łagodnej, ale po dodaniu chilli czy ostrej papryki powstaną ogniste skrzydełka idealne na piłkarski wieczór czy jako przekąska. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczone skrzydełka z kurczaka Składniki 1 kg skrzydełek Marynata: sól 1 ząbek czosnku 30 dag masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego (lub ketchup, ja dodałam ketchup z cukinii) 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 2 płaskie łyżki(...)obranego ze skórki i pozbawionego pestek, chwilę dusimy. Na koniec dodajemy miód, cukier, paprykę i szczyptę soli, całość możemy zblendować lub przetrzeć przez sitko. Studzimy. Artykuł Pieczone skrzydełka z kurczaka pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Bułka z kurczakiem i camembertem na prowiant 176

męża na wyjazd..a rano na wspólne śniadanko Bułka z kurczakiem i camembertem  SKŁADNIKI 4 zwykłe bułki 4 piersi z kurczaka 1 camembert 2 pomidory sól, pieprz, zioła do marynaty, oliwa z oliwek, świeża bazylia, czosnkowa oliwa z oliwek Oczyścić kurczaka, delikatnie utłuc. Zamarynować w soli, ziołach i oliwie z oliwek. Grillować na 4 do pięknego zarumienienia. Jeśli macie

MarciochaKucharzy
Risotto pomidorowe - mięsno fasolowe 161

pomidorowe i do menu rodzinnych obiadów, dopisałam to danie wyjątkowe. Składniki: marynata: 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu czarnego, 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, 100 g koncentratu pomidorowego z czosnkiem PUDLISZKI, 3 łyżeczki sosu sojowego ciemnego, ponadto:   1 duża pierś z kurczaka, 3 łyżki oleju rzepakowego, 250 g ryżu do risotto, 3 cebule dymki ze szczypiorkiem(...)pęczki zielonej pietruszki, sól do smaku, ser twardy np. grana padano, parmezan, 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej (długodojrzewająca, surowa, wędzona na zimno). Przygotowanie: marynata: Sos sojowy mieszamy z koncentratem pomidorowym, pieprzem czarnym, ziołowym oraz czosnkiem. Filet z kurczaka oczyszczamy, myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Kroimy w drobną kostkę i mieszamy w marynacie. Odstawiamy na ok. 30 min. Z cebulek odcinamy szczypiorek

Moniki Smakołyki
Pierś z kurczaka na warzywnej kaszy jaglanej. 394

pierś z kurczaka szczypta kurkumy 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 ząbek czosnku pieprz pomarańczowy Skworcu (można wykorzystać inny) sól Kurczaka kroimy na 4 kawałki. Łączymy wszystkie składniki marynaty (kurkumę, oliwę, imbir, posiekany czosnek, pieprz pomarańczowy, sól). Dokładnie mieszamy, wcieramy w kurczaka. Wstawiamy kurczaka do lodówki co najmniej na 2h, najlepiej zostawić na całą

Brzuszki Łakomczuszki
Udka pod jabłkową pierzynką 281

Udka z kurczaka zamarynowane, a następnie upieczone w drobno startych jabłkach. Marynatę z jabłek przygotowałam na bazie cydru, dzięki czemu mięso jest soczyste, lekko kwaskowate. SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka 1 cebula 2 jabłka 1 szklanka cydru 1 łyżka miodu wielokwiatowego sól pieprz czarny szczypta cynamonu olej do smażenia Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną(...)godziny. Przełożyć do naczynia do zapiekania razem z marynatą jabłkową, wykładając ją na wierzch mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 1-1,5godz. Po upieczeniu odczekać 10min i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad , Zapiekanki Tagged: cydr , jabłka , kurczak

https:KKuchniaMniam
Pieczone skrzydełka 114

imprezę! Pieczone skrzydełka według tego przepisu, nie zawiodły mnie nigdy. Zostają zjedzone w ciągu 30 minut, ponieważ są one dobrze przyprawione i soczyste. Należy je marynować w przygotowanej marynacie minimum godzinę, ale im dłużej tym lepiej. Spróbujcie sami! Składniki: * opakowanie skrzydełek * 3 łyżki miodu * 3 łyżki ketchupu * 2 łyżki oleju sezamowego * 3 łyżki oleju * łyżka wegety * pół łyżeczki chili(...)mięs (opcjonalnie) poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1h20minut (+3 godziny marynowania) kaloryczność: średnia Skrzydełka myjemy i dokładnie suszymy papierem. W małej misce mieszamy wszystkie przyprawy. Kurczaki układamy w misce i polewamy marynatą, dobrze wmasowując ją w każde skrzydełko.  Szczelnie zawijamy folią spożywczą, Wkładamy do lodówki na około 3 godziny (minimum 1h). Na dużej płaskiej brytfance kładziemy papier do pieczenia

Klasyka Gotowania
Pęczak z kurczakiem i brokułami 76

kasza będzie miękka. W tym czasie jak kasza się gotuje zamarynować kurczaka - w misce wymieszać oliwę, harissę, sok z cytryny, posiekany czosnek,sól i pieprz. Kurczaka pokroić na kawałki, dodać do marynaty, wymieszać i odstawić do lodówki. Brokuły podzielić na różyczki i ugotować- ale tak żeby zostały lekko twardawe ( najlepiej na parze).  Ugotowaną kaszę rozpulchnić widelcem i odstawić

Smaczny zeszyt
Kurczak tikka masala – prosty przepis 132

razie problemów postarajcie się uzupełnić danie takimi przyprawami jak kmin rzymski, kolendra, pieprz czarny, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, pieprz cayenne czy gałka muszkatołowa. Sekret kurczaka tikka masala tkwi w jogurtowej marynacie do mięsa i świetnie przyprawionym sosie. Sos powinien być pikantny, ale jeśli wolicie łagodną wersję to ograniczcie ilość przypraw, przede wszystkim imbiru i papryczki chilli. Uwielbiasz dania

A to pestka
Udka w miodzie i musztardzie 54

się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje. Składniki 4 udka 4 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju papryka słodka wegeta przyprawa do kurczaka czosnek Przygotowanie Składniki na marynatę wymieszać i natrzeć nią mięso. Odstawić do lodówki na jedną dobę. Po tym czasie udka ułożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego

Wasze Przepisy
Marynowana wołowina 138

smażymy mięso, nie używając tłuszczu. Smażymy około 4-5 minut. Podajemy z ryżem, ziarnami sezamu i kolendrą (kolendrę można pominąć, jak ktoś nienawidzi). Prawda, że proste? Taką marynatę możecie wykorzystać również do kurczaka lub krewetek. Fajnie sprawdzi się również makaron ryżowy lub sojowy jako dodatek. Możecie dodać również dowolne warzywa pokrojone w cieniutkie paseczki.   Post Marynowana wołowina pojawił się

ladykitchen
Shawarma (shoarma) z pieczonego kurczaka 134

Grecji – gyros."* Ale co zrobić jeśli nie mamy urządzenia obrotowego? Możemy wykorzystać do tego piekarnik i zrobić shawarme po prostu z upieczonego mięsa np piersi kurczaka. Do tego mega aromatyczna marynata, dodatki i gotowe. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Udka limonkowe 120

Kolejna propozycja jak urozmaicić przygotowanie i podanie zwyczajnych udek z kurczaka. Tym razem wykorzystałam do marynaty dużo soku z limonki, cukier brązowy, chilli dzięki czemu udka się pięknie przyrumieniły, nabrały lekko azjatyckiego smaku i były przede wszystkim pyszne. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierś z kurczaka z kaszą kuskus i warzywami 170

łyżeczki miodu sól pieprz Kasza kuskus: 1,5 szklanki kaszy kuskus bulion do zalania kaszy 1/2 brokuła 2 średnie marchewki 1 szklanka mrożonego groszku Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Przygotować marynatę. W naczyniu połączyć olej, imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę i miód. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gotową marynatą zalać piersi, przemieszać i odstawić do lodówki

kuchnia doski
HAWAJSKI KURCZAK 218

cienkie plasterki czosnek i curry.Marynatą zalewamy piersi  kurczaka i wstawiamy na 5 godz. do lodówki.Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju,dodajemy mięso z kurczaka,zalewamy 100ml.wody, potem dodać marynatę i pokrojoną paprykę.Dusimy 20 min.,wyjmujemy mięso.Do sosu dodajemy znów 100ml.wody,przyprawiamy,zagotować sos..Zagęścić mąką ziemniaczaną,wymieszaną z odrobiną wody.Ryż nakładamy do filiżanek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Podudzia kurczaka pieczone w bazyliowym pesto 170

kości mięso,wtedy danie nie jest tłuste,  można też zabawić się samemu, ale ja wolę już takie gotowe.  Świetna propozycja dla zabieganych. Składniki: 8 podudzi kurczaka bez skóry i kości Marynata: 1 szklanka jogurtu naturalnego ½ szklanki majonezu 150 g bazyliowego pesto 3 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku świeża bazylia do posypania Sposób przygotowania: Mieso myjemy osuszamy

Wanilia i Kardamon
PAŁKI Z KURCZAKA PO TAJSKU 175

Wspaniałe danie z kurczaka. Na bazie miodu,kolendry  i limonki, rozkosz dla osób lubiących kuchnię orientalną.Polecam  i zapraszam!. 8 pałek z kurczaka Olej sezamowy garść sezamu Marynata: ********************** 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka miodu 3 ząbki czosnku kilka gałązek kolendry- ja dałam suszoną 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki curry ********************************************** Wszystkie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Marynata do drobiu 132

Składniki pierś z kurczaka, 2-4 szt olej rzepakowy, 100ml cynamon, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka sól, 1/2 łyżeczki pieprz, 1/2 łyżeczki coca-cola, 100ml Przygotowanie W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, całość mieszamy z zalewą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Smażymy bez tłuszczu na teflonowej lub grillowej patelni

Gotowanie moimi oczami
Pałki po cygańsku 421

Dzisiaj obiad, który prawie sam się robi. Kawałki kurczaka wystarczy zamarynować w pysznej marynacie a kiedy po kilku godzinach przejdą jej smakiem upiec i zjeść. Przygotowanie marynaty do mięsa nie jest trudne, ale często wymaga nieco wyobraźni. Staram się nie stosować gotowych mieszanej tylko skomponować je sama. Mieszam i wypróbowuję różne połączenia ziół, sosów i innych dodatków. Jedne są bardziej

Smaczna Pyza
Kurczak w marynacie musztardowo ziołowej 157

Cześć! Dziś mam dla Was pysznego kurczaka - koniecznie spróbujcie!!! :) składniki 250 g filet z kurczaka buraczki 100 g kaszy gryczanej marynata: sos sojowy ok 1/4 szklanki łyżka miodu sok z połowy cytryny odrobinę oleju 3-4 ząbki czosnku czubata łyżka musztardy sarepskiej przyprawy: papryka słodka, imbir, pieprz, tymianek, bazylia , oregano Filet pokroić w paseczki. W misce przygotować marynatę i wrzucić

Cukier&Puder
Chimichurri czyli argentyńskie pesto - przepis podstawowy 157

jest najpopularniejszym dodatkiem do grillowanego mięsa  w Argentynie i innych krajach Ameryki Łacińskiej.  Może być używany zarówno jako dodatek  do grillowania mięsa lub jako marynata do steków i np kurczaka. Doskonały również jako sos do kanapek. Bardzo mi smakowało, zjadałam bagietką wcześniej podpieczoną na patelni. Pyszne!  Myślę, że znakomicie sprawdzi się również jako sos do makaronu

Stare Gary
Pieczony kurczak 151

kurczak ( ok. 1,8 kg )Marynata :3 łyżki pikantnego ketchupu1 łyżka czosnku niedźwiedziego ( suszonego )1 łyżka lubczyku ( suszonego )1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią4 łyżki oleju3 łyżki wody1 łyżka soli morskiej1/3 łyżeczki kolorowego pieprzu1,5 łyżeczki słodkiej paprykiRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Roladki z mozarellą, rukolą i suszonymi pomidorami 282

smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na 5-10 min. W tym czasie przygotowujemy z łyżki oleju, wyciśniętego przez praskę czosnku, przyprawy do kurczaka, soli i pieprzu szybką marynatę dla naszego mięska. Odstawiamy na bok i faszerujemy obydwie piersi naszym kolorowym farszem! Zamykamy je, ściskamy i obwiązujemy nicią, aby nam się nie wysypywał farsz. Następnie dokładnie

Kuchnia moimi oczami

Proponowane wyszukiwania