marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:105/253)

Pyszne kotleciki Szu Szu 240

ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki soli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki po 1/4 łyżeczki pieprzu i ostrej papryki olej do smażenia       *** Filety z kurczaka kroimy w średniej wielkości plastry *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski przekładamy żółtka, mąkę, jogurt lub śmietanę, przeciśnięty czosnek, olej oraz przyprawy *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Do marynaty przekładamy mięso i dobrze mieszamy, aby każdy kawałek

Blog z Apetytem
Fajitas z kurczaka 128

kolendrę (ja zastępuję ją natką pietruszki) i drobno papryczkę chilli. Wszystko wrzucamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz, sok z limonki i oliwę z oliwek. Mieszamy. Kurczaka wraz z papryką i cebulą oraz marynatą przekładamy na patelnie. Grillujemy około 10 min. aż kurczak będzie złoty. Mieszamy aby się nic nie przypaliło. Tortille podgrzewamy w piekarniku lub na patelni teflonowej

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Stripsy w łagodnej panierce a'la KFC 589

głębokim tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika  oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym .  Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 2 duże ząbki czosnku, przeciśnięte(...)mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 litra - 1 litra  oleju rzepakowego do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry o grubości około 8 mm -1 cm. Mięso wkładamy do miski. Dodajemy wszystkie składniki marynaty i całość bardzo dokładnie mieszamy. Mięso przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso można przyprawić dzień wcześniej i włożyć

Smak mojego domu
Szaszłyki drobiowe z boczkiem. 515

świat, przyznając się, że jest banalnie prosty i pochodzi z pewnej malezyjskiej strony kulinarnej. Zajrzyjcie do przepisu :) Składniki: 500 g piersi z kurczaka 8 plastrów surowego boczku (długich i równych) 1 duża cebula Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej (!!!) 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu (lub suszonego(...)wymieszać z marynatą i odstawić na 1 godzinę. Patyczki (jeśli używamy drewnianych) namoczyć w wodzie. Cebulę przekroić na pół, a następnie każdą połówkę na cztery części. Oddzielić warstwy, a uzyskane kwadratowe plasterki przelać wrzątkiem na sitku. Odstawić. Plastry boczku złożyć wzdłuż na pół. Nabijać na patyczki składniki rozpoczynając od przebicia końcówki plastra boczku. Następnie kurczak, cebula, obrót o 180 stopni

zadanie-gotowanie
Grillowany łosoś – szybko i smacznie 219

Wiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w jogurcie 890

Pyszny kurak! Marynata z jogurtu i ostrej papryki sprawdziła się rewelacyjnie. Najlepiej oczywiście kupić kurczaka zagrodowego gdyż jest on zdecydowanie smaczniejszy niż zwykły kurczak. Zamarynować najwygodniej dzień wcześniej a następnego dnia pozostanie nam tylko pieczenie. Polecam!Przepis ze strony Eating Wellskładniki8 kawałków kurczaka ( np.uda kurczaka) - użyłam całego kurczaka podzielonego na 8 części 1 łyżka soku z cytryny1 szklanka(...)mięso. W naczyniu wymieszać jogurt, czosnek, imbir, paprykę, miętę i sól. Wlać mieszaninę jogurtową na kurczaka i dobrze wymieszać. Przykryć folią i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę  do 24 godzin .Piekarnik nagrzać do 205 st.C. Mięso wyjąć z marynaty, nie usuwałam jogurtu, Ułożyć  na ruszcie (ruszt ustawić na głębszej blaszce, do której spłynie tłuszcz

Stare Gary
Cytrynowa pierś kurczaka i warzywny makaron 232

Dzisiaj bardzo szybki przepis na grillowaną pierś kurczaka w cytrynowo-jogurtowej marynacie. Kawałki mięsa podaję z warzywnym makaronem i kwaśnym sosem jogurtowym. Danie idealne na lekki obiad lub kolację. Pierś kurczaka to kawałek chudego mięsa, bardzo popularnego na polskich stołach. Można ją przygotowywać na wiele sposobów i wcale nie musi być nudna, sucha i wiórowata. Jednym ze sposobów jej obróbki

Dietolog
Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue 174

Dodatkowo, zapiekane w sosie śmietankowo - pieczarkowym, który delikatnie dopełnia smaki, jest wyjątkowo smakowite! :)   Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue Składniki: 2 filety z kurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki(...)przyprawa: curry, kurkuma, sól, pieprz Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy, otrzymując dwa dość cienkie płaty mięsa. Dokładnie mieszamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie, jarmuż drobno siekamy i nakładamy niezbyt grubą warstwę na całą powierzchnię płatu kurczaka - zostawiając jedynie po 0,5 cm wzdłuż każdego brzegu. Ser blue kroimy w plastry i układamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Quesadilla 403

paseczki szerokości ok 1 cm, przekładamy do miseczki oprószamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek, dosypujemy po łyżeczce papryki słodkiej, ostrej, bazylii oraz oregano. Do marynaty możemy także dolać odrobinę wina białego najlepiej półwytrawnego. tak przygotowanego kurczaka odstawiamy do lodówki na ok 30 minut. w międzyczasie przygotowujemy pozostałe składniki. Na patelni podgrzewamy oliwę z odrobiną masła i podsmażamy pieczarki. Dzięki połączeniu(...)układamy na folii aluminiowej, skrapiamy oliwą i wkładamy do nagrzanego do 200'C piekarnika, podsmażamy ok 15 minut marchewkę obieramy, kroimy w słupeczki, blanszujemy kurczaka wyjmujemy z lodówki i podsmażamy razem z marynatą na patelni tak przygotowane składniki układamy na pszennym placku posypujemy startym serem i przykrywamy drugą tortillą zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 15 minut

Luźna Kuchnia
Sos barbecue 133

wędzona, sos Worcestershire, melasa i wiele innych w zależności od regionu, w którym sos jest przygotowywany. BBQ sos jest idealnym dodatkiem do mięsa z grilla, żeberek czy kurczaka. Sprawdza się jako marynata oraz jako sos do potraw. Przygotowanie sosu barbecue jest niezwykle szybkie, a sam sos jest wart wypróbowania. Poniżej znajdziecie p rzepis na sos barbecue , który zrobicie w mniej

MeCooks
Skrzydełka kurczaka pieczone w musztardzie 116

osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko oprószamy solą. Musztardę, olej, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przyprawy mieszamy. Dodajemy do skrzydełek, dokładnie łączymy. Odstawiamy na godzinę. Po tym czasie układamy kurczaka na blaszkę, smarujemy marynatą i zapiekamy 35 minut w temperaturze 180°C. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Bazyliowe penne z grilowaną piersią kurczaka. Pełnia włoskiego smaku z PONTI. 147

opakowania makaronu penne 5 dorodnych suszonych pomidorów  Ponti 2 "czubate" łyżki bazyliowego pesto Ponti 1-2 plastry chudego boczku 1/2 fileta z kurczaka "zubelek"złocistego sera pleśniowego kilka pomidorków koktajlowych Marynata do mięsa: przyprawa ziołowa do drobiu sól szczypta suszonych pomidorów z chili - przyprawa szczypta kurkumy 1/2 łyżeczki majonezu 1/2 łyżki oliwy lub oleju z suszonych pomidorów kilka

Kuchnia po mojemu
Curry z kurczakiem i warzywami 135

Marynujemy kurczaka i pozostawiamy na około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i delikatnie szklimy posiekaną cebulę lekko dodając 1/2 łyżeczki i cukru i soląc. Dodajemy zamarynowanego kurczaka wraz z resztkami marynaty i smażymy na złoty kolor. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy cukier, pastę curry, curry oraz kurkumę. Całość dokładnie mieszamy i smażymy przez około 5 minut do uwolnienia aromatów

dom-agi.pl
Domowa lemoniada 199

Domowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania