kremem, ale bez większych wyrzutów sumienia. :) Oczywiście nie da się całkowicie zrezygnować z niektórych kalorycznych składników, ale zawsze można próbować ograniczyć ich ilość do minimum. Bazą tortu jest ciasto marchewkowe, które upiekłam na mące pełnoziarnistej. Bez sody (bo jest dla mnie za bardzo wyczuwalna). Ciasto przełożyłam kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi i cząstkami ananasa. Jest to już prawie zapomniany przepis(...)function(){var js, pf;pf = document.createElement('script');pf.type = 'text/javascript';if('https:' == document.location.protocol){js='https://pf-cdn.printfriendly.com/ssl/main.js'}else{js='http://cdn.printfriendly.com/printfriendly.js'}pf.src=js;document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); Torcik marchewkowy z kremem kokosowym PRZEPIS Temperatura pieczenia: 180 o C Czas pieczenia: o k. 45 min. Ciasto /insp iracja: MW , ø 18 cm / 2/3 szkl. mąki pełnoziarnistej 0,5 szkl
coolinarnastrefa.blogspot.comCiasto marchewkowe jeszcze niedawno uznawane było za całkiem oryginalne, szybko jednak spowszedniało i trafiło do cukierniczego czyśćca. Postanowiłam je więc połączyć z innym składnikiem, który też nie budzi już drżenia rąk łakomczuchów (tja, w ogóle...), czyli chałwą. Taki zestaw przekonał mnie, że najprostsze połączenia są najlepsze! Ciasto marchewkowe: 3 duże marchewki szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki klarowanego
sama złodyczinformacji: http://www.mateuszbednarczyk.com/ serdecznie Was pozdrawiam Edyta z rodziną. W załącznikach znajdziecie przepisy I składniki do zrobienia mufinów: Muffiny z brzoskwiniami znajdziecie tutaj Muffiny z jagodami znajdziecie tutaj Marchewkowe znajdziecie tutaj Z rabarbarem znajdziecie tutaj Z truskawkami - przepis jak na marchewkowe, ale użyłam truskawek zamiast marchewki :) Pozdrawiam I zachęcam do odwiedzenia strony Mateusza Bednarczyka
Smaki Edytyblasze. Posyp solą o polej delikatnie oliwą. Blachę umieść w rozgrzanym do 200C piekarniku i piecz przez ok. 40 min. Upieczoną marchew przestudź lekko i zblenduj mocno. Pulpę marchewkową połącz z bulionem, z którego usuń jarzyny i mięso. Dodaj przyprawy, śmietankę, mleczko kokosowe oraz tarty parmezan – ilość według uznania. Zupę podawaj z kleksem śmietanki, posypaną parmezanem. Życzę Ci smacznego
Raj dla Podniebieniablasze. Posyp solą o polej delikatnie oliwą. Blachę umieść w rozgrzanym do 200C piekarniku i piecz przez ok. 40 min. Upieczoną marchew przestudź lekko i zblenduj mocno. Pulpę marchewkową połącz z bulionem, z którego usuń jarzyny i mięso. Dodaj przyprawy, śmietankę, mleczko kokosowe oraz tarty parmezan – ilość według uznania. Zupę podawaj z kleksem śmietanki, posypaną parmezanem. Życzę Ci smacznego
Raj dla Podniebieniaprzepisy od Baletnicy 🙂 Składniki:200g marchewki4 jajka200g mąkiU mnie mix: pszenna, ryżowa i z ciecierzycy. Można użyć innych. Najlepiej wymieszać kilka rodzajów.50g roztopionego … Czytaj dalej Ciasto marchewkowe
czarrna od kuchniciasto: jajka 6 szt cukier puder 6 łyżek mąka pszenna 6 łyżek proszek do pieczenia 2 łyżeczki marchewka 400 g orzechy włoskie 200 g krem: … Czytaj dalej Torcik marchewkowy z serem i kokosem
czarrna od kuchniobraniu60 g zmielonych orzechów włoskich + łyżka do dekoracji40 g mąki kokosowej2-3 łyżki erytrolu2 jajka3/4 łyżeczki proszku do pieczenia do dekoracji:40 g … Czytaj dalej Bezglutenowe ciasto marchewkowe
czarrna od kuchnigdyby tak zamiast klasycznej piaskowej, czy drożdżowej upiec babkę marchewkową? Ciężką, wilgotną, pachnącą cynamonem, a do tego pełną orzechów, rodzynek i suszonej żurawiny? U nas ten pomysł sprawdził się rewelacyjnie, spróbujcie i Wy i koniecznie dajcie znać czy Wam posmakowała. Składniki: 2 szklanki startej na dużych oczkach tartki marchewki (u mnie to 5 marchewek średniej wielkości) 5 jajek
Cynamonowe szczęściemięciutki, wilgotny i bardzo korzenny piernik z dodatkiem słodkiej marchewki. Piernik, który można przygotować na ostatnią chwilę. Idealny dla spóźnialskich, którzy nie … The post Piernik marchewkowy dla spóźnialskich appeared first on FitSweet
Fitsweet.meOdkryłam właśnie, że na moim blogu nie ma przepisu na najprostsze, najzwyklejsze ciasto marchewkowe, a przecież ono jest takie pyszne. Zachwyca kolorem, urzeka smakiem, a do tego potrzeba naprawdę wiele czasu by je przygotować. Zatem marchewki w dłoń i do dzieła. Składniki: 5 jajek 250 g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki
Cynamonowe szczęściemąki 1 marchewka (ok. 100 g) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, słodka papryka dodatki: 69 łososia wędzonego kanapkowego roszponka pomidorki koktajlowe serek naturalny … Czytaj dalej Gofry marchewkowe z łososiem
czarrna od kuchnijajka 160 g mąki pszennej 80 g płatków owsianych 50 g jogurtu naturalnego 100 g erytrytolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia garść … Czytaj dalej Ciasto marchewkowe z serem
czarrna od kuchni