Składniki na zupę: 0,5kg dyni 2-3 duże ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 1 mały por ( biała część ) 3 ząbki czosnku 100ml śmietanki 30% 2 litry bulionu 2 łyżeczki soli, gałki muszkatołowej, pieprz do smaku Przygotowanie zupy: Dynię, ziemniaki, marchew, pietruszkę i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki, a czosnek przeciskamy przez praskę
NiePieprz.pltakie dania, których odmówić sobie nie umiem. I choć obiecuję sobie, że będzie zdrowo, fit i w końcu dzieci na obiad zjedzą surówkę z jabłka i marchewki albo brokuła gotowanego na parze, to przychodzi później sobota i a ja widzę jak te dwie pary maślanych oczu na mnie patrzą i co najchętniej zjadłyby na obiad. Długo namawiać mnie
bistro mamaPRZYGOTOWANIE : Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Paprykę ( bez gniazd nasiennych ) i cebulę kroimy w małą kostkę. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski przekładamy wszystkie składniki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy mięso na 15 minut aby się przegryzło. Teflonowa patelnie o nieprzywieranym
Kulinarne Fantazje Mariolisłoików, bo do wiosny daleko. Składniki dla 4-6 osób: Bulion: - ok. 1 kg mięsnych żeberek - na bulion: kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, 3 liście laurowe, 2 marchewki, pół selera, pietruszka, 1/2 opalanej nad ogniem cebuli, pół liścia kapusty, gałązka lubczyku, kawałek pora, sól Z podanych składników gotujemy bulion, żeberka dobrze jest przekroić na kilka części. Bulion jest
Apetyczna babeczkaaczkolwiek nie do końca, bo nie do końca ją zmiksowałam. Zupa krem z kukurydzy 4 kolby kukurydzy 2 ziemniaki 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka łyżeczka ( mała ) chilli pietruszka natka do posypania 2 łyżki masła klarowanego Kukurydzę surową pozbawiłam ziaren za pomocą noża ( stawiamy kolbę w pionie
Kuchnia na wzgórzudziś zaproponuje tylko i wyłącznie same warzywa , ale smakują super , zapraszam . Składniki ( dla 6 osób) 1 duża cukinia 3 kolorowe papryki 1kilo pieczarek 3 średnie marchewki 2 pietruszki Jedna para (biała część) 2 szklanki soku pomidorowego 2 kostki warzywne 2 średnie cebulę Sól Pieprz czarny 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku
Mój Smakproblem, bo można go nabyć we wszystkich sklepach spożywczych. Oczywiście najlepszy jest ten siekany. mięso na wywar 1/2-3/4 słoiczka szczawiu (użyłam z Dagomy ) (*) 5-6 ziemniaków 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Dodatkowo: 3-4 łyżki śmietany 18% jajka gotowane na twardo (ilość wg gustu) Ugotować
Di gotujeSKŁADNIKI: 2 litry wody 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler naciowy 1 kalafior 5 pomidorków koktajlowych 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety pieprz 3-4 ziarna angielskie 1-2 liście laurowe 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do garnka wlewam wodę. Warzywa obieram. Kroję w mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe nie obieram wkładam w całości. Gotuję. Kiedy warzywa będą
Gotowanie Patkiziemniaki pokrojone w kostkę, gotujemy ok 15-20 minut. 2. Gdy ziemniaki zmiękną dodajemy puszkę cieciorki i doprawiamy do smaku. Ja jeszcze na koniec dołożyłam pokrojona w kostkę marchewkę, która się gotowała w bulionie. Gorąca zupę podajemy z zielona natką pietruszki
Apetyczna babeczkaChcielibyście się dowiedzieć czym należy się kierować przy wyborze jabłek, pomidorów lub brzoskwiń? Jak najlepiej jeść marchewkę, aby wydobyć z niej to co jest najzdrowsze? Wszystkie odpowiedzi znajdziecie z książce ,,Dzika strona jedzenia". Artykuł Dzika strona jedzenia – podróż po świecie warzyw i owoców pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEnajlepsza i daje ciekawy słodki posmak, który uwielbiam to postanowiłam przygotować kurczaka właśnie w ten sposób. Składniki: 1 kg pałek z kurczaka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki mleko kokosowe (400 ml) garść orzeszków ziemnych niesolonych 2 łyżki czerwonej pasty curry sól, pieprz słodka papryka imbir mielony tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Mięso posypujemy
Pobite gary BarbarySkładniki : 1/2 średniego, świeżego selera 3 marchewki 1 jabłko 1 pomarańcza garstka świeżej natki pietruszki Sposób wykonania : M archewkę i selera umyj, obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko umyj, pokrój wraz ze skórką i pestkami. Pomarańczę obierz z zewnętrznej cienkiej pomarańczowej skórki, zostaw biały miąższ i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć wszystkie składniki do wyciskarki lub sokowirówki
Przepisy i porady kulinarnelodówki. Tam mogę go przechowywać nawet do pół roku. Składniki: * 1 kg mięsa drobiowego * 500 g wątroby wieprzowej * 1 mała cebulka * sól, pieprz do smaku * marchewka, por, pietruszka, seler na wywar Wykonanie: Z mięsa drobiowego i warzyw ugotować wywar. Wątrobę wieprzową ugotować w osolonej wodzie. Oba rodzaje mięsa ostudzić. Drobiową część oskubać od kości. Wszystko przepuścić przez
Zrób to smaczniektórej powinny unikać osoby odchudzające się, ponieważ jest kaloryczna i posiada wysoki indeks glikemiczny. Nasza bulionetka nie jej trudna w przygotowaniu, a dodatkowo jest zdrowsza niż sklepowe. Składniki: 6 marchewek 3 pietruszki 1 seler 1 por 5 ząbków czosnku 2 garście świeżego lubczyku 2 garście świeżego selera naciowego 14 kuleczek ziela angielskiego 250g soli 1,5 łyżeczki imbiru Przygotowanie: Umyj
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńwywaru) 1 spore żeberko wołowe lub kilka mniejszych 2 kostki ogonowe wołowe, możesz zastąpić żeberkiem wołowym 2 kawałki wędzonego żeberka wieprzowego - opcjonalnie 2 spore marchewki, obierz 1 duża pietruszka, obierz 1 / 2 selera, obierz 1 por - tylko biała część 1 cebula - opiecz na ciemny kolor 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól morska drobno mielona
Szybko Szybkowar