porem i resztą składników doskonale się łączy. Mi surówka bardzo posmakowała, mam nadzieję, że wypróbujecie i Wam również przypadnie do gustu 😍 Składniki: ½ główki włoskiej kapusty (mniejsza główka) 1 duża marchewka 1 duża gruszka 1 duże jabłko 1 duży por 4 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapustę obieramy z brzydkich liści i drobno szatkujemy. Na tarce o grubych oczkach ścieramy
Kuchnia w czekoladzieSkładniki (2 porcje): 250 g soku z kiszonej kapusty 450 g czerwonych lub białych winogron 300 g jabłek 100 g marchewki łyżka miodu 1/2 mrożonej cytryny Sposób przygotowania: Winogrona umyć w gorącej wodzie, usunąć ogonki i wycisnąć sok. Jabłka umyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i wycisnąć sok. Wycisnąć sok z marchwi. Sok z kapusty , winogron jabłek i marchwi
Menu Zdrowiawszyscy powinniśmy jak najczęściej sięgać po takie właśnie dania, zwłaszcza teraz po okresie sutego świątecznego biesiadowania. składniki 2 pstrągi ( około 800-900 g) 1 cebula 2 niewielkie marchewki 4 łyżki kukurydzy puszki 4 łyżki groszku konserwowego kawałek korzenia selera 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka domowego maggi
Miód i pieprzChciałam Was zachęcić do zrobienia sałatki śledziowej, z dodatkiem słodkiej gruszki i orzechów. SKŁADNIKI: 4 matjasy 1 gruszka 1 czerwona cebula 1 marchewka z rosołu 1 pietruszka z rosołu i kawalek selera 2-3 łyżki grzybów marynowanych 2 łyżki przesiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku WYKONANIE: śledzie namoczyć
Kuchnia Beatygulaszem, bo będzie smakował ze wszystkim: makaronem, ryżem, kaszą, ziemniakami, pieczywem i oczywiście prosto z gara bez dodatków. Składniki na 4 porcje: 2-3 papryki (kolor dowolny) 2-3 marchewki 3-4 gałązki selera naciowego 1-2 kostki wędzonego tofu 50-100 g nerkowców (w zależności od tego ile tofu) 1-2 ząbki czosnku lub łyżeczka suszonego łyżeczka wędzonej papryki
greenscarfkonieczności można przechowywać go w szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak: Z wyciśniętych składników otrzymujemy soczyście zielony sok. Pasternak nadaje całej kompozycji smaku na pograniczu marchewki i pietruszki. W połączeniu z jabłkami, liściem kalarepy i imbirem jest wspaniałym zestawem regenerującym organizm. Pasternak pomaga w leczeniu schorzeń nerek i pęcherza moczowego, rwy kulszowej (ischias), wspomaga leczenie wykwitów
Pij soki wyciskanejabłko pęczek szczypiorku 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu sól, pieprz Na sam początek seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo postąpić z marchewką oraz jabłkiem. Delikatnie razem wymieszać. Szczypiorek umyć i drobno pokroić, dodać do selera, marchwi i jabłka. Jogurt połączyć z majonezem i delikatnie wmieszać do surówki. Posolić i popieprzyć do smaku
Gotuję TestujęSkładniki (2 porcje): 250 g soku z kiszonej kapusty 450 g czerwonych lub białych winogron 300 g jabłek 100 g marchewki łyżka miodu 1/2 mrożonej cytryny Sposób przygotowania: Winogrona umyć w gorącej wodzie, usunąć ogonki i wycisnąć sok. Jabłka umyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i wycisnąć sok. Wycisnąć sok z marchwi. Sok z kapusty , winogron jabłek i marchwi
Menu ZdrowiaSkładniki (3 porcje): 4 duże marchewki (500 g) dynia (300 g) banan (100 g) 1 duże jabłko (150 g) 1 pomarańcza (150 g) 1 cytryna, szczypta cynamonu Sposób przygotowania : Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć, obrać i oczyścić. Z marchwi dyni oraz jabłka wycisnąć sok w sokowirówce. Wycisnąć sok z cytryny oraz z pomarańczy, skropić sokiem banana. Banan zmiksować
Menu Zdrowiaząbek czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 6 szklanek wody 1 kg szydełek z kurczaka 2 duże cebule 2 szklanki ryżu 2 spore marchewki Sposób przygotowania: Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka z kurczaka
Menu ZdrowiaWarzywny drobiowy, mięsny i grzybowy podstawowe smaki wywarów. Przydadzą się do przygotowania zup sosów czy galaret. WARZYWNY Składniki: 3 cebule 4 marchewki 1/4 korzenia selera lub 3 łodygi selera 2-3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki liść laurowy 2-3 gałązki tymianku 10 ziaren pieprzu Sposób przygotowania: Obierz cebulę, marchew, seler. Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Obierz czosnek
Menu Zdrowiazupkę pomidorową z czosnkiem , rozgrzewa jak nic , ale i też może troszkę zapobiec przeziębieniu w te chłodne dni . Składniki Średnia porcja rosołowa koncentrat pomidorowy 3 marchewki pora ( biała część ) 1 średnia pietruszka 1 mały seler ( z dużego to pół ) 4 ząbki czosnku 1 średnia cebulka pół szklanki śmietany do gotowania
Mój Smakmięs. Prezentuje się cudownie i kolorowo. Choć proste, to jednak wykwintne danie. 4 porcje: po 1 sztuce średniej wielkości warzyw ok. 200-250 g ziemniak ok. 200-250 g marchewka ok. 200-250 g cukinia ok. 200-250 g burak 3 jajka 4 lekko czubate łyżki mąki gryczanej 100 ml dowolnego mleka 30 g parmezanu 20 g mozzarelli przyprawy: sól
Kucharzycamarchwi z naturalnymi, pikantnymi przyprawami, które nadają jej bardziej wyrazistego smaku. - źródło kwasu foliowego - źródło potasu - wysoka zawartość witaminy A - wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1 paczka 18g = 60 kcal = marchewki 4. Burak Chipsy z buraka o smaku winegret. - wysoka zawartość błonnika pokarmowego 1 paczka 18g = 57 kcal = 2 buraki 5. Topinambur Topinambur to bardzo wartościowy zamiennik ziemniaka
Di gotuje