marchewka z jabłkiem - 1612 przepisów (strona:23/108)

Surowe buraki w towarzystwie. Obiadowa surówka zdrowia. Domowa i witaminowa. 140

kilka minut. Fajnie uzupełni ciepły posiłek mięsny i ożywi kompozycję smakową obiadu. Przepis przyswojony z kuchni Mamy Hani oczywiście. Składniki (na ok 4 porcje): 2 buraki 2 marchewki 1 jabłko 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka majonezu Przygotowanie: Umyte i obrane buraki ścieramy na drobnej tarce. Podobnie marchewkę oraz czosnek

Kuchnia po mojemu
Surówka z marchewki i pora / Carrot and leek slaw 219

smak każdego dania głównego. A do tego łatwa, smaczna i zdrowa surówka powinna znaleźć się na każdym stole. Polecam zatem pyszną, szybką i łatwą w przygotowaniu surówkę z marchewki, pora i jabłka z dodatkiem chrzanu, jogurtu i majonezu, która z pewnością świetnie skomponuje się z każdym daniem głównym. Ja uwielbiam wszystkie warzywne i chrupiące dodatki do dań głównych, zapraszam(...)mniej lub więcej w zależności od jego ostrości) 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego sok z cytryny, sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj marchewkę, pora i jabłko i skrop sokiem z cytryny. Następnie dodaj chrzan, majonez, jogurt grecki, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z ulubionym daniem głównym. Smacznego! English version Carrot

karmelowy
Ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady 323

przygotowania:Na początek ubijam jajka do podwojenia objętości. Dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta. Do powstałej masy dodaję startą na małych oczkach marchewkę i  jabłko i delikatnie mieszam. Dodaję wcześniej połączone - (przesianą!) mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao i sól, delikatnie łączę ze sobą wszystkie składniki. Ciasto przekładam do małej formy

Słodkie Przyjemności
Surówka z kiszonej kapusty 421

Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty, 1/3 cytryny, 2 marchewki, 1 jabłko, kawałek pora, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1-2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz czarny świeżo mielony. Przygotowanie: Kapustę kroimy na desce, tak co 3 cm.  Przekładamy ją do miski. Dodajemy starte na tarce marchewki i starte jabłko (bez skórki).  Por (ok. 6 cm kawałek) kroimy

Aga w kuchni
Surówka z kalarepy 149

Surówka z kalarepy z marchewką. Idealna do obiadu. Podałam ją z młodymi ziemniaczkami i pieczoną karkówką. Bardzo lubię młodą kalarepę w surówkach, faszerowaną czy w zupie. Pamiętam jako dziecko zawsze jadłam ją na surowo jak jabłko prosto z ogródka. A ja polecam(...)kalarepę zapiekaną Składniki 1 duża kalarepa 1 średnia marchewka 1/2 pęczka koperku 1 jabłko 1 łyżeczka posiekanego świeżego cząbru 200 g śmietany (dałam 18%) sól pieprz ziołowy Kalarepę, marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek  i cząber drobno posiekać. Doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę i wszystko wymieszać. surówka z kalarepy

O kuchni z uczuciem
Sok z marchwi, jabłek i pomarańczy 111

Składniki: 6 marchwi 4 jabłka  1 pomarańcz 2 łyżeczki startego imbiru Sposób wykonania: Marchewki i jabłka przepuszczamy przez sokowirówkę, z pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy imbir. Z podanych składników otrzymujemy 1 litr soku

Qchnia po prostu
Sałatka z kapusty pekińskiej, a'la colesław 144

Dzisiaj sałatka, która idealnie komponuje się z mięsami. Prosta i pyszna sałatka z kapusty pekińskiej, a'la colesław. Składniki: 1 niewielka kapusta pekińska 1 duże jabłko 1 duża marchewka 1 średnia cebula czerwona 1 czubata łyżka jogurtu(...)naturalnego 2 czubate łyżki majonezu duża garść posiekanej świeżej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru sól i pieprz Wykonanie: Kapustę drobno siekamy. Jabłko i marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy jogurt, majonez, natkę pietruszki, sok z cytryny, cukier puder oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Wkładamy

Smak mojego domu
Surówka z białej i czerwonej kapusty 305

witamin! Równie dobrze możecie zamiast śmietany użyć oleju, ale to już nie będzie to samo... :) Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 mała główka czerwonej kapusty 1 jabłko 1 duża marchewka 1 mały por 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapusty obieramy(...)brzydszych liści, przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Siekamy drobniutko nożem lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ja użyłam elektrycznej tarki. Pora kroimy w pół talarki, jabłko z marchewką ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Kuchnia w czekoladzie
Surówka z marchewki i jabłka 102

osoby: 2 duże marchewki 2 duże soczyste jabłka 150 g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku  szczypta cukru ( opcjonalnie) Sposób przygotowania: Marchewkę i jabłka obrać i zetrzeć na tarce warzywnej.Dodać przyprawy, jogurt i majonez. Dokładnie wymieszać i pozostawić na 10-15 minut, aby marchewka zmiękła, a smaki się połączyły.Smacznego

Gosia gotuje
Surówka z czerwonej kapusty II 169

minut).2. Pod koniec gotowania dodajemy sok z cytryny lub kwasek. Gotową kapustę przekłądamy na sitko, by woda spłynęła.3. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, a obrane jabłko i marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. W misce mieszamy kapustę, marchew, jabłko i cebulę, dodajemy posiekaną zieleninę, dodajemy olej, sól, cukier i pieprz do smaku.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
30 przepisów na listopad 145

gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Prażone jabłka babci Małgosi Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Tarta(...)Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce

Moja smaczna kuchnia
Sok marchwiowo-jabłkowy 73

marchwi, -  1 kg soczystych jabłek. Sposób przygotowania 1. Obieramy marchewkę i kroimy na drobniejsze części. 2. Jabłka kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazda nasienne. 3. Jabłka i marchewkę wkładamy do sokowirówki i wyciskamy sok. Sok marchwiowo- jabłkowy jest bogaty w: - β-karoten, który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo i zapobiega procesom starzenia się. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Tani obiad- warzywa i nuggets z piekarnika 131

smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 100 g tartej bułki lub panko 2 łyżki oliwy Surówka z kapusty 300 g modrej kapusty 1 szalotka 1 łyżka szczypiorku 2 marchewki 1 duże jabłko 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżki majonezu, domowy sól i czarny pieprz do smaku Obierz warzywa i pokrój. Przeciśnij czosnek przez praskę. Przygotuj blachę do pieczenia(...)piekarnika. Podkręć piekarnik do 200ºC i piecz przez 10 minut. Następnie przewróć rybę na drugą stronę i piecz przez drugie 10 minut. Przygotuj surówkę. Poszatkuj kapustę. Zetrzyj marchewki i jabłko na tarce o dużych oczkach. Pokrój szalotkę w drobną kosteczkę. Wymieszaj warzywa ze szczypiorkiem, solą, pieprzem i majonezem. Podaj rybne nuggets z surówką i pieczonymi warzywami

codojedzenia
Domowy sok a la Kubuś w dwóch wersjach 209

Kubuś w dwóch wariantach smakowych: marchewkowo-jabłkowo-bananowy i marchewkowo-jabłkowo-bananowo-pomarańczowy. Składniki: (na około 4 szklanki soku) Wersja pierwsza – marchewkowo-jabłkowo-bananowa 4 soczyste jabłka 2 banany 4 duże marchewki Wersja pierwsza – marchewkowo-jabłkowo-bananowo-pomarańczowa 4 soczyste jabłka 2 banany 3 duże marchewki 2-3 czerwone pomarańcze Przygotowanie: Jabłka kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne

Słodkie okruszki
ODKWASZAJĄCY SOK Z CUKINII 171

Dziś, z braku zieleniny, powstał sok z dużą ilością cukinii. Daje ona bardzo dużo soku, jest - powiedziałabym -  bezsmakowa, a bardzo ubogaca witaminowo nasz napój. W połączeniu z marchewką i jabłkiem tworzy pyszny, słodki, orzeźwiający, idealny na perfekcyjne rozpoczęcie dnia sok. Moja córcia bardzo narzekała na pomarańczowy kolor, bowiem jest miłośniczką zielonych soków (kto ma dzieci, ten wie, jak ważna(...)Ponadto ma właściwości odkwaszające organizm i wspomaga proces trawienia. Na zdrowie Kochani!   Składniki na 800 ml soku: 1/4 dużej cukinii (40-centymetrowej), 2 duże marchewki, 2 małe jabłka, 1 świeży ogórek, mały kawałek kapusty, 1 łyżeczka oleju lnianego. Wykonanie:  Wszystkie składniki na sok wyciskamy kolejno w wyciskarce. Do gotowego soku dodajemy łyżeczkę oleju lnianego. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu