trwa sezon na truskawki to zapraszam na szybkie i pyszne jogurtowe ciasto z truskawkami. Oczywiście gdy sezon na te owoce się skończy możecie użyć jagód, borówek, jeżyn czy malin. Z każdymi owocami to ciacho będzie pyszne szczególnie w towarzystwie mrożonej kawy. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikłączy, używając jedynie widelca lub trzepaczki. Ciasto na kefirze smakuje świetnie z każdymi owocami – my zrobiliśmy letnią wersję z truskawkami, borówkami i rabarbarem, ale można użyć także wiśni, malin, brzoskwiń, śliwek lub jabłek. Ciasto na kefirze z owocami – składniki Owoce: 600 g sezonowych owoców (np. truskawek , borówek , rabarbaru ) Ciasto na kefirze: 1 szklanka kefiru 1 / 2 szklanki oleju
niecodziennikparygruszką Przepis na: Prosta Kuchnia 5. Sałatka z truskawkami Przepis na: Kuchnia Marty 6. Sałatka z arbuza i fety Przepis na: Kosą po Patelni 7. Sałatka ze szpinakiem i malinami Przepis na: Kulinarne Przeboje 8. Sałatka z jabłek i pestek granatu Przepis na: Okolice Palnika 9. Sałatka z mandarynkami Przepis na: Zakątek Smaku 10. Sałatka z melonem Przepis na: Facet
BabskiePorady.pl - Przepisyłyżek płatków orkiszowych 2 kopiate łyżki kaszy jaglanej 2 łyżeczki komosy ryżowej 1 banan szczypta cynamonu 200 ml mleczka kokosowego 100 ml mleka 3,2% ulubione owoce ( mandarynki, pomarańcze, maliny, jagody) Wykonanie Do rondelka o grubym dnie wsypujemy płatki, komosę oraz kaszę jaglaną (wcześniej przeplukaną na sicie). Podlewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy płatki wchłoną płyn, dolewamy mleka
Raj dla Podniebieniarobię to w moim “międzyczasie”. Moich gości poczęstowałam delikatnymi sernikami własnego wypieku. Sernikowe menu prezentowało się następująco: sernik jaglany cappuccino, sernik cytrynowy na chałwie, serniko-choco z malinami oraz sernik z białą czekoladą i borówkami. Niezwykłą niespodziankę sprawiła mi młodziutka i bardzo utalentowana pisarka z Rzeszowa – Natalia Sońska, którą z przyjemnością gościłam w czasie spotkania
Raj dla Podniebieniaskórka otarta z 1 dużej cytryny sok z 2 limonek i skórka z 1/2 limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na “piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem
Raj dla Podniebieniajajek) 3-4 łyżki cukru pudru 4-5 kropli olejku migdałowego 2 krople esencji waniliowej 5 łyżek likieru amaretto 300 ml świeżo zaparzonej kawy 6-7 okrągłych biszkoptów kakao maliny, borówki, truskawki płatki migdałowe Wykonanie Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka wykorzystaj do czegoś innego, np do posmarowania wierzchu ciasta drożdżowego przed jego pieczeniem/ do bezy. Ostatecznie białka
Raj dla PodniebieniaSkładniki (na 3 porcje) 3 żółtka 250 ml śmietanki kremówki (użyłam 30%) 1,5 łyżki cukru pudru ziarenka z 1/3 laski wanilii dodatkowo 3 łyżki brązowego cukru do karmelizacji maliny Wykonanie Żółtka wbijamy do miseczki, mieszamy rózgą razem z cukrem na gładką masę, tak, aby cukier połączył się nam z masą żółtkową. Odstawiamy. W rondelku podgrzewamy śmietankę z ziarenkami wydrążonymi
Raj dla Podniebieniałyżek masła orzechowego 2 łyżki serka twarogowego (użyłam sernikowego z Piątnicy, mojego ulubionego do kremów) 1 łyżka śmietany kremówki 1,5 łyżeczki cukru pudru wierzch posiekane orzechy włoskie / maliny / posiekane pistacje / kawałki białej czekolady Wykonanie Orzechy mielimy. Żółtka oddzielamy od białek. W misie miksera ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy cynamon, kardamon, tarty imbir, skórki cytrusowe. Miksujemy. Gdy masa
Raj dla Podniebieniawynalazek. Pełno w niej kiełków rzodkiewki, groszku cukrowego, ziołowego hummusu i plasterków świeżego ogórka. Dodałam także twaróg w plastrach i jajko. Sałatkę ozdobiłam świeżymi owocami. Można dodać słodkie truskawki, maliny lub dostępne teraz jeżyny. Sałatkę wykorzystałam także do przygotowania kanapek. Sprawdziła się idealnie! Jeżeli lubisz takie wieloskładnikowe michy sałatek, to koniecznie zainspiruj się i smakuj! Czego potrzebujesz do przygotowania sałatki
Raj dla Podniebieniasałata, rukola, roszponka liście bazylii, liście buraczków kulki mozzarelli 2 jajka na miękko 2 pomidory 1 awokado kilka plastrów twardego sera – mogą być także płatki parmezanu kilka malin orzechy włoskie, ziemne, piniowe oliwa cytrynowa ocet balsamiczny sól, kolorowy pieprz Składniki po prostu wykładamy na talerz, polewamy oliwą i octem balsamicznym. Raj dla podniebienia! Odrobina letnich wspomnień
Raj dla Podniebieniamożecie zrobić całą dużą blachę pysznego, pulchnego ciasta. Bardzo Wam je polecam, ponieważ smakuje wspaniale, jest delikatne, z chrupiącą kruszonką. Można je zrobić z innymi owocami np z malinami, jagodami itp. Zapraszam też na film z przygotowaniem ciasta SKŁADNIKI Proporcje na blaszkę ok 25x35cm *używam zawsze szklanki o pojemności 250ml* CIASTO -300ml jogurtu naturalnego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWyciskając rozetki dekorujemy ciasto. Na koniec układamy borówki amerykańskie. Uwagi: - Jagody najlepiej, żeby były świeże, chociaż z mrożonymi też jest ok. - Zamiast jagód można dać inne owoce np: truskawki, maliny lub brzoskwinie. TUTAJ znajdziesz więcej przepisów na ciasta z galaretką . Z wielką radością dowiem się co sądzisz na temat tego przepisu. Proszę, napisz komentarz. A jeśli zrobisz
RITA food channeljednocześnie efektowny niskowęglowodanowy deser. Nada się i na co dzień jako zaspokojenie ochoty na małe co nieco, jak i dla gości, zwłaszcza podany w towarzystwie sezonowych owoców, np. truskawek, malin czy borówek. Pycha! Artykuł Keto zapiekany budyń (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girlprzygotowaniem ciasta. 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 2,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok 1 szklanka owoców np. truskawki, maliny, rabarbar, jagody, borówki itp Kruszonka: 70g mąki 3 łyżki cukru 40 g masła *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w naczyniu i rozcieramy palcami, aż powstaną grudki
Blog z Apetytem