zimnych białek – szczypta soli – 250g cukru Masa – 2 łyżki jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany 18 -30 – 12 łyżek ajerkoniaku – 250g mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – kilka świeżych malin i borówek Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150 stopni (góra – dół). Białka ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo po łyżce cukru
I LOVE LIFEcytryny) i udekorowałam listkami świeżej mięty. Jogurtowe babeczki z wiśniami gotowe Smacznego Uwagi do przepisu: Takie babeczki śmiało możecie też przygotować z innymi owocami. W sezonie polecam maliny lub pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Babeczki jogurtowe doskonale smakują też same bez dodatków lub z dodatkiem posiekanej czekolady. Moje maluchy uwielbiają je w każdej wersji The post Jogurtowe babeczki
Słodkie okruszkidodatkiem są też dżemy i konfitury – według mnie konfitura malinowa albo powidła śliwkowe pasują tu idealnie! W sezonie warto też pamiętać o świeżych owocach – najlepsze będą truskawki, maliny, borówki czy jagody. Sprawdź też inne pyszne przepisy na placki: Placki z cukinii z serem i boczkiem Placki ziemniaczane Pełnoziarniste placki z jogurtem greckim Drukuj Małdrzyki #wprm-recipe-user-rating
Na-talerzu.plBlogu Kulinarnym znajdziesz również inne pomysły na pyszne ciasta na zimno oraz na ciasta pieczone. Polecamy też przepis na szybkie ciasto bez pieczenia z jabłkami , a także ciasto z malinami i mascarpone . Pyszne i proste w przygotowaniu jest również ciasto widelcem mieszane z owocami oraz ciasto z jabłkami i jogurtem . Z pewnością każdy znajdzie też coś dla siebie w kategorii
Kuchnia Na Wypasiemąką i ponownie krótko wyrób. Rozwałkuj je na stolnicy podsypaną mąką na kształt sporego prostokąta. Rozsmaruj na nim przestudzony budyń omijając brzegi ciasta, równomiernie posyp borówkami. Borówki możesz zastąpić malinami, posiekanymi truskawkami, jagodami.. Ciasto zwiń w rulon wzdłuż dłuższego boku. Tak zwinięte ciasto pokrój w plastry o grubości około 4-5 cm. Formę z wyposażenia piekarnika wysmaruj masłem
Zasmakuj Kuchniracji tego, że nie piję….no dobra, trochę mniej…ok, skończyło mi się wino 😉 zrobiłem z sokiem z cytryny i wyszło wspaniale. Przełamałem słodycz deseru sokiem z malin, cytryny i skórką z limonki, co dało fajny efekt. Deser ten można zjeść samodzielnie lub wzbogacić o jakieś na przykład ciasteczka 😉 Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej wypowiedzi, życzę
RafalCook