Lato to czas ciast z owocami. Oto najprostsze keto ciasto z owocami, jakie istnieje. Możecie użyć do niego zarówno truskawek, rabarbaru, jak i mniejszych owoców typu porzeczki, maliny czy borówki. Jest wyśmienite i proste w przygotowaniu, także polecam! Artykuł Najprostsze keto ciasto z owocami (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave GirlSzybki deser z borówkami może być też deserem z jagodami czy malinami. Jest to również deser zdrowy, bez cukru ani innych dodatków. Posłodziłam owoce delikatnie syropem z agawy. Ale jeżeli traficie na słodkie sztuki to i ten krok można pominąć. Pomiędzy owocami, a czekoladą jest jogurt. U mnie akurat waniliowy skyr. Ale możecie go dowolnie wymieniać lub nawet z niego
RelaxtimeFantazja kokosowa - przepis Jesienna niespodzianka - przepis Jesienny deser wieloowocowy - przepis Kakaowiec ze śliwkami - przepis Kinder Country - przepis Kokosek z jabłkami - przepis Kokosek z malinami - przepisy Kokosowiec ananasowo – borówkowy - przepis Kremowy brzoskwiniowiec - przepis Mandarynkowiec z kremem - przepis Mini bajaderki - przepis Owocowa babka - przepis Piankowiec czekoladowy - przepis Pierikowe kanapki
Ciastka - domowe słodkościtego do jego składniki wystarczy wymieszać i włożyć do piekarnika. Czyż to nie jest ciasto idealne. Ja robiłam je z truskawkami, ale doskonale sprawdzą się jagody, borówki, maliny, porzeczki, czy jabłka, a ze śliwkami to dopiero będzie przepyszne. Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią
Cynamonowe szczęścietrwa sezon na truskawki to zapraszam na szybkie i pyszne jogurtowe ciasto z truskawkami. Oczywiście gdy sezon na te owoce się skończy możecie użyć jagód, borówek, jeżyn czy malin. Z każdymi owocami to ciacho będzie pyszne szczególnie w towarzystwie mrożonej kawy. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikłączy, używając jedynie widelca lub trzepaczki. Ciasto na kefirze smakuje świetnie z każdymi owocami – my zrobiliśmy letnią wersję z truskawkami, borówkami i rabarbarem, ale można użyć także wiśni, malin, brzoskwiń, śliwek lub jabłek. Ciasto na kefirze z owocami – składniki Owoce: 600 g sezonowych owoców (np. truskawek , borówek , rabarbaru ) Ciasto na kefirze: 1 szklanka kefiru 1 / 2 szklanki oleju
niecodziennikparygruszką Przepis na: Prosta Kuchnia 5. Sałatka z truskawkami Przepis na: Kuchnia Marty 6. Sałatka z arbuza i fety Przepis na: Kosą po Patelni 7. Sałatka ze szpinakiem i malinami Przepis na: Kulinarne Przeboje 8. Sałatka z jabłek i pestek granatu Przepis na: Okolice Palnika 9. Sałatka z mandarynkami Przepis na: Zakątek Smaku 10. Sałatka z melonem Przepis na: Facet
BabskiePorady.pl - Przepisyłyżek płatków orkiszowych 2 kopiate łyżki kaszy jaglanej 2 łyżeczki komosy ryżowej 1 banan szczypta cynamonu 200 ml mleczka kokosowego 100 ml mleka 3,2% ulubione owoce ( mandarynki, pomarańcze, maliny, jagody) Wykonanie Do rondelka o grubym dnie wsypujemy płatki, komosę oraz kaszę jaglaną (wcześniej przeplukaną na sicie). Podlewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy płatki wchłoną płyn, dolewamy mleka
Raj dla Podniebieniarobię to w moim “międzyczasie”. Moich gości poczęstowałam delikatnymi sernikami własnego wypieku. Sernikowe menu prezentowało się następująco: sernik jaglany cappuccino, sernik cytrynowy na chałwie, serniko-choco z malinami oraz sernik z białą czekoladą i borówkami. Niezwykłą niespodziankę sprawiła mi młodziutka i bardzo utalentowana pisarka z Rzeszowa – Natalia Sońska, którą z przyjemnością gościłam w czasie spotkania
Raj dla Podniebieniaskórka otarta z 1 dużej cytryny sok z 2 limonek i skórka z 1/2 limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na “piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem
Raj dla Podniebieniajajek) 3-4 łyżki cukru pudru 4-5 kropli olejku migdałowego 2 krople esencji waniliowej 5 łyżek likieru amaretto 300 ml świeżo zaparzonej kawy 6-7 okrągłych biszkoptów kakao maliny, borówki, truskawki płatki migdałowe Wykonanie Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka wykorzystaj do czegoś innego, np do posmarowania wierzchu ciasta drożdżowego przed jego pieczeniem/ do bezy. Ostatecznie białka
Raj dla PodniebieniaSkładniki (na 3 porcje) 3 żółtka 250 ml śmietanki kremówki (użyłam 30%) 1,5 łyżki cukru pudru ziarenka z 1/3 laski wanilii dodatkowo 3 łyżki brązowego cukru do karmelizacji maliny Wykonanie Żółtka wbijamy do miseczki, mieszamy rózgą razem z cukrem na gładką masę, tak, aby cukier połączył się nam z masą żółtkową. Odstawiamy. W rondelku podgrzewamy śmietankę z ziarenkami wydrążonymi
Raj dla Podniebieniałyżek masła orzechowego 2 łyżki serka twarogowego (użyłam sernikowego z Piątnicy, mojego ulubionego do kremów) 1 łyżka śmietany kremówki 1,5 łyżeczki cukru pudru wierzch posiekane orzechy włoskie / maliny / posiekane pistacje / kawałki białej czekolady Wykonanie Orzechy mielimy. Żółtka oddzielamy od białek. W misie miksera ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy cynamon, kardamon, tarty imbir, skórki cytrusowe. Miksujemy. Gdy masa
Raj dla Podniebieniawynalazek. Pełno w niej kiełków rzodkiewki, groszku cukrowego, ziołowego hummusu i plasterków świeżego ogórka. Dodałam także twaróg w plastrach i jajko. Sałatkę ozdobiłam świeżymi owocami. Można dodać słodkie truskawki, maliny lub dostępne teraz jeżyny. Sałatkę wykorzystałam także do przygotowania kanapek. Sprawdziła się idealnie! Jeżeli lubisz takie wieloskładnikowe michy sałatek, to koniecznie zainspiruj się i smakuj! Czego potrzebujesz do przygotowania sałatki
Raj dla Podniebieniasałata, rukola, roszponka liście bazylii, liście buraczków kulki mozzarelli 2 jajka na miękko 2 pomidory 1 awokado kilka plastrów twardego sera – mogą być także płatki parmezanu kilka malin orzechy włoskie, ziemne, piniowe oliwa cytrynowa ocet balsamiczny sól, kolorowy pieprz Składniki po prostu wykładamy na talerz, polewamy oliwą i octem balsamicznym. Raj dla podniebienia! Odrobina letnich wspomnień
Raj dla Podniebienia