KRUCHE CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z SOLĄ MORSKĄ

KRUCHE CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z SOLĄ MORSKĄ

KRUCHE CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z SOLĄ MORSKĄ

Przepis na : deser

  Co powiecie na czekoladowe ciasteczka do herbaty lub kawy, odrobina soli morskiej doda im słonego posmaku, a będą dzięki temu jeszcze smaczniejsze. Przygotowanie : 20 min. Pieczenie : 15 min.   Porcja na około 20 ciasteczek : ● 125 g mąki (T45 lub T55) ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia ● 80 g drobnego cukru ● 1 łyżka cukru wanilinowego ● 200 g gorzkiej czekolady 70% ● 100 g masła (lub margaryny) ● 20 g gorzkiego kakao ● grubej soli morskiej   Przygotowanie : Masło i czekoladę rozpuść na mały... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.