malinowe - 6058 przepisów (strona:307/404)

Tort Maltesers 163

Dwie kostki masła o temperaturze pokojowej  ucieramy. Dodajemy  po łyżce zimnej masy jajecznej, ekstrakt waniliowy oraz rum. Biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Spód nasączamy sokiem pomarańczowym i  smarujemy konfiturą malinową. Na konfiturę nakładamy warstwę kremu, następnie kładziemy kolejny blat – nasączamy sokiem, nakładamy krem i ostatni blat. Lekko nasączamy i cały tort pokrywamy kremem. Kuleczki maltesers przekrajamy na połówki (bardzo ostrym

mojewypiekiinietylko
Galaretka z fantazją 160

problem. Galaretka, śmietana i owoce. Tyle wystarczy, aby przygotować pyszny, prosty, efektowny  i bardzo elegancki deser  - galaretkę z fantazją.    Składniki: - 500ml double fresh cream- 1 opakowanie galaretki malinowej- maliny- limonka- 1 łyżka cukru pudru- 285ml wrzącej wody- 215ml zimnej wody- listki mięty Galaretkę kroimy na kawałki, zalewamy 285ml wrzącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia. Dolewamy 215ml zimnej wody, ponownie

mojewypiekiinietylko
12 pysznych przekąsek na imprezę sylwestrową 15428

Dzień dobry,Mam nadzieję, że mieliście wspaniałe Święta :)Czy Mikołaj przyniósł Wam wymarzone prezenty? Ja dostałam m.in. kulinarną grę planszową od mojej Siostry oraz upragniony nowy

Chilli Czosnek i Oliwa
Bakewell Slice czyli poWeekendowe Łakocie odc.11 ale w niedzilę :) 179

już jakiś czas temu. Dzisiaj korzystając z wolniejszego poranka oprócz dwóch orkiszowych chlebów z garnka upiekłam właśnie ten placek. Rodowód ma angielski, smak niebiański. Naprawdę idealnie komponuje się dżem malinowy z maślanym kruchym spodem i dość wilgotnym ale puszystym migdałowym wierzchem.kruchy spód:1 szkl. mąki6 łyżek zimnego masła

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rolada z kremem i dżemem 147

pszennej)1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanejPozostałe składniki:krem o smaku kakao w 5 minut200 ml zimnego mleka do kremu100 g masła lub margaryny do kremudżem u mnie własnej roboty malinowo - porzeczkowytabliczka gorzkiej czekolady - do polewy50 ml mleka do polewy z czekoladydowolne owoce u mnie porzeczkiopis biszkoptu:Białka ubić ze szczyptą soli mikserem,żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia

Bon Appetit Małgorzaty
Przepisy na domowe przetwory 342

cukrzeMaliny w cukrzeMaliny w syropieTruskawki w cukrzeGruszki w słodkiej zalewieCzarne porzeczki w cukrze na przeziębienieBrzoskwinie w syropieMorele w syropieWiśnie w syropieWiśnie z nalewki Śliwki w słodkiej zalewie SokiSok malinowy  Sok wiśniowySok winogronowySok z czarnej porzeczkiSok z czerwonej porzeczki Sok truskawkowy PRZETWORY Z WARZYWSałatki:Buraczki z paprykąBuraczki z chrzanem Sałatka z czerwonej kapustySałatka z cukinii i paprykiSałatka ogórkowa z papryką

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z brzoskwiniami i pianką 198

Bardzo podobne ciasto robiła moja babcia i ciocia. Jak zobaczyłam na nie przepis, wiedziałam, że z pewnością go zrobię! Polecam!Składniki:Ciasto:3/4 kostki margaryny3/4 szklanki

Kuchnia domowa Ani
Rurki z kremem z białek 180

Składniki:3 szklanki mąki3 żółtka3/4 kostki masła lub margaryny4-5 łyżek gęstej śmietany do ciastasólPrzygotowanie:1. Na stolnicę wysypać mąkę, posolić2. Dołożyć twardą masło i szybko

Proste Potrawy
Lody porzeczkowe 198

Zaczynamy mieć kłopot z wyborem najsmaczniejszych lodów. Ostatnio numerem jeden były malinowe, jednak porzeczkowe chyba je przebiły. A następne czekają w kolejce. Póki są owoce robię lody owocowe, śmietankowe, waniliowe i całą gamę podobnych zostawiam na czas mniej bogaty owocowo. Lody porzeczkowe są pyszne!!! Składniki400 g czerwonych porzeczek  (ok 300 ml po przetarciu)300 ml śmietany

Stare Gary
Lody z malinami i mango 183

mlekaPrzygotowanie24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcjąMaliny opłukać, zmiksować, przetrzeć przez sitko. Obrać mango, miąższ zmiksować blenderem. Mus malinowy i mango wymieszać ze śmietanką i mlekiem. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny – najlepiej na  całą noc.Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją naszej maszynki  do lodów. Uruchomić maszynkę

Stare Gary
Dietetyczny deser na świąteczny stół! 194

kokilki.Żelatynę rozpuść we wrzątku, serki i jogurt wymieszaj energicznie z żelatyną, dodaj maliny i delikatnie wymieszaj. Wylej do kokilek. Wstaw na minimum 4-5 godzin do lodówki.Sos malinowy do deseru:- 150 g malin- 3 słodziki (rozpuść w jak najmniejszej ilości płynu)- 1/2 łyżeczki soku z cytryny- łyżeczka soku z dzikiej różyWszystko miksujemy, lub ugniatamy widelcem.SMACZNEGO!PIĘKNEGO DNIA

SMYKWKUCHNI
Tort Hello Kitty 167

posmarować masą z nutellą, przykryć biszkoptem z makiem, nasączyć i posmarować białą masą. Wyłożyć ostatni blat biszkoptu. 8. Z białej masy odłożyć 2-3 łyżki dodając odrobinę soku malinowego (powstanie różowa masa na kokardkę). Masy przekładać do szprycy robiąc kolejno: czekoladową masą oczy, nos, wąsy i brzeg kokardki, następnie białą masą buzię kota i różową wypełnić kokardkę. Pozostałą masę

Kto ugości moich gości?
Sernik ze stewią i malinami 202

cukru(uzylam stewii-50 % kalorii mniej)3 jaja M180  ml smietany kremowki2 lyzki maki ziemniaczanej1 lyzka esencji wanilowej lub 1 cukier waniliowy 150 g mrozonych malinSkladniki na polewe malinowa:150 g mrozonych malin1 lyzka stewiiWykonanie:Sucharki  z czekolada wrzucamy do blendera i miksujemy na drobne okruszki..Mieszamy z migdalami.Tortownice wykladamy papierem do pieczenia a bok foremki smarujemy maslem.Zmiksowane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pampuchy z jagodami i stewią 177

kluski drozdzowe lub buchty sa uniweraslne.Bo i na slodko i jako dodatek do dan miesnych sprawdzaja sie doskonale.Na slodko sa uwielbiane przez dzieci.Moja propozycja do pampuchow to sosik jagodowo-malinowy z jogurtem greckim.Gdy kluski kupimy gotowe lub wczesniej zrobione (na przepis zapraszam tutaj) lub  mamy z zamrazarki obiadowe danie mozemy podac w kilka minut.Skladnik na sos dla 2 osob

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik jogurtowo-kokosowy na zimno z jagodami 178

lyzki wiorkow kokosowych50 g maslaSkladniki na mase:500 g jogurtu greckiego250 g smietanki kokosowej4 lyzki cukru pudru ( miodu lub stewii)6 platkow zelatyny (10 g)Wykonczenie:1/2 opakowania galaretki malinowej (na 250 ml wody)250g jagod (lub borowki amerykanskiej)Wykonanie:Sucharki,wiorki kokosowe i maslo (moze byc prosto z lodowki-twarde) wrzucic do kielicha blendera i rozdrobnic.Powstala mase wyklozyc

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!