malinowe - 6058 przepisów (strona:256/404)

Słodkości idealne na Walentynki 210

Waniliowy pudding z tapioki z sosem truskawkowym 11. Panna cotta z granatem 12. Kulki a'la rafaello 13. Muffinki z truskawkami 14. Panna cotta kakaowa 15. Deser jogurtowy-malinowy z nasionami chia 16. Kulki owsiano-czekoladowe 17. Sernik truskawkowy inaczej 18. Kaszak czekoladowy 19. Churros z sosem czekoladowym 20. Tiramisu (bez śmietany i alkoholu

Ugotować
Beza idealna – jak zrobić 255

schłodzenia. Miskę z bezą można umieścić w większej misce z zimną wodą. Beza włoska idealnie pasuje do produkcji parfait , marshmallows makaroników czy jako dodatek do maślanego kremu. Malinowe parfait Jest jeszcze jeden rodzaj bezy tak zwana beza szwajcarska. Aby przygotować taką bezę należy białka z cukrem, wodą lub sokiem z cytryny umieścić na parze i mieszać do rozpuszczenia cukru. Dopiero

codojedzenia
Owsianka malinowa z bananami 231

Owsianka, która smakuje jak malinowa kaszka, którą niektórzy uwielbiali w dzieciństwie. Jest kremowa i bardzo malinowaa :) Nie czuć w niej mleka, tak jak w zwykłej owsiance, wiem, że niektórym to przeszkadza. Koniecznie spróbujcie :) Składniki :  4 łyż ki płatków owsianych 300 ml mleka garść malin 1 banan Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu do zmięknięcia (ok.5 minut). Dodajemy

Chocolate Muffin Blog
Bezy - przepis podstawowy 388

lekko ciągnące w środku.  Bezy można przechowywać w szczelnym pudełku nawet przez 2 - 3 tygodnie. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE:  Perfekcyjna beza - To się musi udać! Eton Mess Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem var file = "http://maniapieczenia.blogspot.com/2016/02/bezy-przepis-podstawowy.html"; var title = "maniapieczenia.com"; var type = "6"; var size = "width:35px;height:33px;"; var current= window.src == location.href ? document.referrer || location.href : location.href

maniapieczenia
Orzechowe ciasteczka z dżemem 250

cukru 100 ml oleju roślinnego (pół szklanki) łyżeczka cukru waniliowego lub esencji waniliowej łyżeczka sody oczyszczonej dżem- użyłam własnej roboty z aronii, ale sprawdzi się tez z czarnej porzeczki, malinowy lub inny ulubiony Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę: banana, masło orzechowe, olej, cukier i esencję waniliową. Pod sam koniec dodaj orzeszki, i zblelnduj na tyle, aby nadal były wyczuwalne kawałki

greenscarf
bezowe kule z mango - deser bezowy 153

kulki i odstawić na 10 minut. Na Na talerz wysypać trochę ziemi, ułożyć bezę wgłębieniem do góry. We wgłębienie włożyć kulkę musu, przykryć drugą bezą. Ja całość posypałam proszkiem malinowym. zastawa

królestwo garów
Ciabatta z jarmużem, chipsem z szynki parmeńskiej, fasolką szparagową i serem 157

wynos, np. do pracy lub szkoły. Składniki: 4 ciabatty (ja użyłam bezglutenowych) 4 łyżki majonezu garść jarmużu 4 plastry sera cheddar 4 plastry sera brie 4 plastry pomidora malinowego 4 plastry szynki parmeńskiej garść fasoli szparagowej zielonej sól Bułkę podpiekam w piekarniku przez 4 minuty w temperaturze 200 stopni, następnie kroję każdą na pół i smaruję majonezem. Szynkę parmeńską smażę

Mango Papaja
Pampuchy drożdżowe z sosem śliwkowym 191

Pampuchy, czyli ciasto drożdżowe gotowane na parze. U mnie w wersji na słodko z sosem śliwkowym. Równie pyszne będą z sosem malinowym, jagodowym czy truskawkowym. Moje nie są zbyt kształtne, gdyż podczas parowania miały mało miejsca i postykały się bokami ;) Składniki na ok. 13 sztuk: 22 g drożdży 100 g cukru 150 ml mleka 1 opakowanie cukru waniliowego

Moja Galeria Smaku
ZAWIJANE BUŁECZKI DROŻDŻOWE! 167

Nastawię kakao, bułeczki wystawię na chwilę na balkon żeby nie były zbyt gorące. Rozleje kakao do kubków. Bułki z powrotem do kuchni, raz ciach oderwę póki gorące, póki konfiturą malinową mogę ubrudzić brodę! O tak!  To mój plan na jutrzejszy poranek! Buziaki! PRZEPIS NA MOIM BLOGU

SMYKWKUCHNI
otrębowo-malinowe ciasteczka (AGAR) 230

ogrodzie maliny, truskawki, czereśnie... Trzeba czerpać z darów natury, korzystać póki możemy. Dzisiaj przedstawiam sposób na szybkie ciasteczka malinowo- otrębowe. Bez pieczenia, bałaganienia i dużego wysiłku. Użyłam agaru - który jest moim królem w świecie kuchni.. Dodatkowo ciasteczka udekorowałam jagodami goji i czereśniami. Pychota! SKŁADNIKI: szklanka otrębów ok 100g malin łyżka agaru szklanka wody 3 łyżeczki ksylitolu dodatki: jagody goji

healthy dreams
Malinowy tofucznik 214

miesiącu tofucznik. Czyżbym się w nich zakochała? Bardzo prawdopodobne.. Urzekła mnie wegańska wersja serników- fakt, że można je podać na nieskończenie wiele sposobów i smaków. Dzisiaj prezentuję malinowy tofucznik z nutą orzechów brazylijskich! Coś pysznego

healthy dreams
Bułeczki z dżemem malinowym-odrywane 187

żółtka  50 g cukru  50 g masła  Kruszonka 1/3 szkl. mąki tortowej Młynomag 1/3 szkl.cukru 30 g masła Dodatkowo  dowolne  nadzienie [ u mnie dżem malinowy] Mąkę pszenną wymieszać z drożdżami, dodać , dodać resztę składników . Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto lekko wyrobić.Odrywać po kawałku ciasta, formować placuszki , nałożyć dżem

Moje domowe kucharzenie
Malinowy torcik urodzinowy 132

jakoś taki domowy tort - w całości jadalny jest dla mnie numerem jeden! Składniki : * biszkopt z tego przepisu jest najlepszy   * litr śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * słoiczek dżemu malinowego * 200g świeżych malin  * szklanka ciepłej, przegotowanej wody * sok z połowy cytryny * kolorowe lentylki do dekoracji * podłużne biszkopty do dekoracji * czekoladowe literki do dekoracji   Przygotowanie : Wystudzony biszkopt przekroić

Magiczne Życie Marty
tort malinowy z motylkami 145

Tort ten zrobiłam wczoraj na przyjęcie urodzinowe w rodzinie. Nie był to klasyczny tort przekładany kremem ale zwijany tort z warstwami malin w galaretce i kremu malinowego. Całość była lekko kwaskowata i niezbyt słodka. Po rozkrojeniu tort prezentuje się ciekawie, bo warstwy nie są ułożone poziomo ale pionowo i tworzą pasy w różnych odcieniach różowego koloru.  Niestety

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Malinowy deser 184

każdy z nas bardzo lubi. Można je jeść zrobione na wiele sposobów, wykorzystywane są głównie do dżemów, soków, ciast i deserów więc i ja musiałam coś z nich zrobić. Malinowy deser Składniki: - 500 g malin - 100 g bezy  - 250 g serka mascarpone - 100 ml ajerkoniaku Przygotowanie: Maliny wkładamy na spód pucharków lub wysokich szklanek, dodajemy pokruszone bezy, serek mascarpone

Kulinarne życie