ogólnie smak sosu powinien być zdecydowany, słodko-kwaśno-ostry. Ja osobiście podaję ryż od razu wymieszany z całym sosem ale można również sos podawać osobno do ryżu a nawet makaronu. U mnie w towarzystwie zielonej surówki , która moim zdaniem idealnie do niego pasuje
W garach u Gosidobry. Czy na pewno sos tzatziki jest taki pyszny? Moja dziewczyna tak bardzo rozsmakowała się w tym sosie, że zajada go na wszelkie możliwe sposoby – na kanapkach, z makaronem, ale także potrafi go wyjadać z miseczki łyżeczką. Ja osobiście najbardziej lubię go podawać w tortilli razem z wegańską fetą. Świetnym połączeniem jest również sos tzatziki + hummus , np. na kanapce
Blendmangarnkiem, by mule się otworzyły. Te zamknięte wyrzućcie. 4) Na koniec dodajcie świeżą natkę pietruszki, doprawcie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Teraz smakujcie;) Zajadamy je same z bagietką lub makaronem spaghetti
Zasmakuj Kuchnikawa Złote Paluchy Churros - hiszpańskie churros Jack Burger - burgery Letni Kredens Food Truck - sandwiche z pastrami (i nie tylko) Raminio Ramen Burger - burgery w japońskim makaronie Ramen Krewetka i Kurczak - krewetki i kurczaki w różnych odsłonach Słodka Fabryczka - węgierskie ciastka kominkowe Kołowóz - chrupiący kurczak i awokado Bike Café - kawa Wół i Krowa
Atlas SmakówKiedyś piekłam więcej zapiekanek. Najczęściej przyrządzam obiad dzień wcześniej, dlatego musi to być jakaś zupa, duszone mięso lub taka potrawa, do której tylko ugotuję ziemniaki, kaszę lub ryż albo makaron. Zapiekanki są dobre na weekend albo na kolację. Dziś polecam Wam prostą zapiekankę bez sosu. Składa się ona tylko z samych podgotowanych ziemniaków, pomidorów i cebuli. Przyprawiona jest solą, pieprzem
Zakątek rozkoszy kulinarnychhummus – jako przystawkę ze świeżymi warzywami, z chlebkiem naan lub pita . Z grillowanym mięsem, obok tzatziki. Jako pasta na kanapce, czy w wersji fusion – jako sos do makaronu. SKŁADNIKI 4 małe bakłażany (łącznie 800-900g) 3-4 łyżki pasty sezamowej tahini 1-2 małe ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek + olej/oliwa do podlania
Karo in the Kitchenjelitami, a jeśli tak, to który z 5 typów jelita mamy. “Jedz brudniej..” to też przepisy na głaszczące brzuszek dania np. zupę ogórkowo-awokadową, kurkumową jajecznicę czy różne makarony z dynii makaronowej i domowe kosmetyki np. probiotyczną pastę do zębów. Jedz brudniej i czuj się lepiej Autor: Josh Axe Wydawnictwo: Wydawnictwo Feeria Data premiery: 2016 Ilość stron: 424 Okładka: miękka
Ugotowane pozamiatanedługo. Dopiero w zeszłym roku odkryłam to warzywo. Od tego czasu z utęsknieniem czekam na jesień, kiedy to dynia staję się najłatwiej dostępna. Stanowi ona bardzo ciekawy dodatek do makaronu czy mięsa . Przepisów na zupę dyniową jest wiele. W zeszłym roku na moim stole królowała ta z dodatkiem pomidorów , teraz przyszedł czas na coś innego, nowego. Tym razem królową
Pobite gary Barbarysezamowym Dyniowe donuty z kaszy jaglanej Omlet dyniowy z sosem z żurawiny Wegański budyń z dyni i quinoa Dyniowy mus z ricottą Omlet jaglany z dynią Budyń dyniowy z makaronem i karmelizowaną pigwą Placki z dyni makaronowej Dyniowe scramble (pęczotto) z płatków jęczmiennych Dyniowe pancakes Dyniowe pancakes na kompocie śliwkowym Super gęsta gryczanka dyniowa Dyniowe pikelets z karmelizowaną śliwką Dyniowe
Poranek na słodkozimnej wody – to wystarczy, sos zrobi się kremowy i lekko szklisty. Do gorącego sosu wkładamy usmażonego wcześniej kurczaka, podgrzewamy go. Posypujemy posiekaną pietruszką i podajemy gotowe danie z makaronem, np. wstążkami tagliatelle, albo z grubymi, chrupiącymi frytkami – świetnie pasuje do nich ten wyrazisty sos. Jeśli zostanie Wam coś na drugi dzień, to koniecznie wyjmijcie z sosu niezjedzone plasterki
Karo in the Kitchenpieprzem, kurkumą, ostrą oraz słodką papryką i gotować kilka minut. Zupę ostudzić i zmiksować za pomocą blendera. Na sam koniec posmakować i ewentualnie doprawić. Przygotowaną zupę-krem podawać z makaronem i pestkami dyni (wcześniej podprażonymi na suchej patelni
Ugotowaćkasza jaglana, jęczmienna czy gryczana. Poniżej wrzucam przepis na podstawowe gotowanie tej kaszy. Jednak jest ona na tyle wdzięcznym produktem, że nie musicie zastępować nią w diecie jedynie kasz, makaronów czy ryżu. Doskonale sprawdzi się jako baza ciastek, deserów, zup czy sałatek a nawet kotletów. Eksperymentujcie i dzielcie się swoimi przepisami na komosę. Dlaczego warto jeść quinoa (komosę)? Ponieważ jest
Mieszam w Garnkuprodukt kojarzony raczej z daleką przyszłością, niemalże z kosmosu, jednak jak widzę - jest całkiem poręczny i niedrogi! Do wyboru mamy zestaw do "transformacji" płynu w formę: makaronu, pianki oraz perełek. Taki zestaw bez wątpienia pozwala na kuchenne eksperymenty, do tej pory przez większość z nas widziane tylko w specjalnych restauracjach czy programach kulinarnych. Na pewno
Poranek na słodkogrzybowy ze świeżych grzybów. Sos ze świeżych grzybów leśnych to smaczny dodatek do mięs, ale nie tylko, idealnie smakuje też z plackami ziemniaczanymi, kopytkami, kluskami, ziemniakami, kaszami i makaronem. Przepis na ten sos z grzybów jest bardzo prosty, wystarczy tylko cebula, śmietana, natka pietruszki, przyprawy no i oczywiście świeże grzyby przyniesione prosto z lasu. Ten przepis sprawdzi się także
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępewno smaczniejsza. My bardzo lubią sałatki z kurczakiem na słodko, polecamy nasze przepisy na sałatki z ananasem: – warstwowa z wędzonym kurczakiem i selerem konserwowym – sałatka hawajska z makaronem, szynką i ananasem – sałatka z kurczakiem, ananasem i orzechami Ta dzisiejsza sałatka smakuje trochę inaczej, jest bardziej sycąca od tych powyżej, dzięki dodatkowi ryżu, ale równie bardzo smaczna 🙂 Sałatka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię