makaron - 33044 przepisów (strona:1642/2203)

Cukiniowe vegetti z orzechowym sosem 115

Piękne i pyszne warzywne spaghetti czyli vegetti to zdrowa alterantywa dla pszenicznego makaronu, szczególnie dla osób na diecie bezglutenowej. Mogę sobie pozwolić na takie cudeńka dzięki specjalnej strugaczce do warzyw, którą dostałam od siostry Anyi. Zielony aromatyczny sos bardzo dobrze komponuje się z cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Jeśli nie lubicie cukinii

To co kocham
Ryż z buraczkiem 162

miękkości. Przelać zimną wodą, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. • Ryż ugotować w dużej ilości posolonej wody – jak makaron. • Połączyć ryż ze startym buraczkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. • Wymieszać ryż z oliwą i posiekaną natką pietruszki.{jcomments

To co kocham
Sałatka jaglano-mandarynkowa z miodem 100

szklanki kaszy jaglanej • 5 mandarynek • 4 łyżki miodu • 4 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: • Ugotować kaszę jaglaną w lekko posolonej  i dużej ilości wody – jak makaron. Odcedzić. • Mandarynki obrać i podzielić na cząstki. • Wymieszać kaszę jaglaną z miodem, dodać mandarynki i płatki migdałowe

To co kocham
Mus jabłkowy z kaszy jaglanej 151

porcje: • 1/2 szklanki kaszy jaglanej • 1/2 szklanki marmoladki jabłkowej • 1/2 szklanki śmietanki • 1 płaska łyżeczka cynamonu Wykonanie: • Ugotować kaszę jaglaną w większej ilości posolonej wody – jak makaron. Odcedzić. • Lekko przestudzoną kaszę zmiksować w blenderze razem z marmoladką, cynamonem i śmietanką na gładki krem. • Podawać deser jeszcze ciepły lub po przestudzeniu. • Posypać cynamonem, udekorować

To co kocham
Sałatka ryżowa z buraczkiem i pieczarkami 166

miękkości. Przelać zimną wodą, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. • Ryż ugotować w dużej ilości posolonej wody – jak makaron. • Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Dodać pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, podsmażyć, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i poddusić

To co kocham
Zapiekanka poniedziałkowa porosołowa 125

duża śmietana kwaśna 12% • 2 łyżeczki curry • 4 łyżki sosu sojowego • 1 jajko • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody – jak makaron, odcedzić i położyć na spodzie naczynia do zapiekania. • Mięso kurczaka pokroić w kostkę i położyć na ryżu. • Posypać na wierzchu odcedzonym zielonym groszkiem

To co kocham
Surówka z marchewki, dyni i jabłka 154

smak dodanych przypraw i może być podawana zarówno na słodko, jak i na słono. Moja dynia była makaronowa, czyli miąższ odzielał się po ugotowaniu jak makaron, nie mogłam więc przygotować kulek w marynacie słodko-kwaśnej, które to zawsze są hitem na różnych imprezach. Szkoda, że jest to warzywo

To co kocham
Krem botwinkowy z pomidorami 138

Lekkostrawna i niskokaloryczna zupa na bazie botwinki o smaku pomidorowym. Zmiksowana na gładki krem może być podawana z ryżem, makaronem lub grzankami. Mnie najbardziej smakowała z płatkami migdałowymi. Składniki: • 2 pęczki botwinki • 1 marchewka • 1 pietruszka • 1 mały seler • 1 por • 2 ząbki czosnku • kilka gałązek koperku i pietruszki • 3-4 liście szałwii

To co kocham
Pasta curry zielone 140

każdego dania, szczególnie w kuchni tajskiej. Taką pastę przysmażoną na gorącym tłuszczu, aby wyciągnąć wszystkie smaki, można dodać do zupy dyniowej, do kurczaka, ryżu, makaronu, warzyw, do sosów. Pachnie bardzo intensywnie nawet po miesiącu leżakowania w lodówce. Składniki: – 3 zielone papryki słodkie – 10 małych zielonych papryczek ostrych – średnie kłącze imbiru

To co kocham
Puree z selera 157

zdarza się Wam, że przygotowując obiad rezygnujecie z ziemniaków i zastępujecie je innymi produktami? Odpowiecie, że tak. No bo przecież gotuje się makaron, ryż albo różne rodzaje kasz.   Ale czy zamiast ziemniaków do obiadu serwujecie alternatywnie puree z warzyw? Ja tak robię. Można zrobić puree np. z groszku, marchewki... Dzisiaj zrobiłam puree z selera

Kuchnia u Krysi
CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI – najlepsze! 155

pierogów, jak wskazuje napis na opakowaniu, ale także ciast o bardziej zwartej strukturze czyli mokrych – ucieranych, jak marchewkowe, ciast kruchych, półkruchych i parzonych. Nadaje się do naleśników, omletów, makaronów oraz różnego rodzaju klusek , knedli i kopytek! Świetnie sprawdzi się również jako zagęszczacz do zup i sosów

Ostra na Słodko
Kurczak po myśliwsku 153

minut. Następnie próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje wyśmienicie. To bardzo sycące i treściwe danie idealne na jesienne dni. Spróbujcie koniecznie

Cooking Monster
Płatki śniadaniowe, Corn Flakes, wspólpraca z marką LUBELLA. 140

pierwszej degustacji, bardzo pozytywnej :) Już  niebawem na blogu pojawią się przepisy na smaczne i zdrowe śniadania z wykorzystaniem otrzymanych produktów :) Marka LUBELLA kojarzy się nam najczęściej z makaronami, płatkami śniadaniowymi.. w ofercie firmy znajdziemy dużo innych ciekawych produktów np. kasze, mąki, przekąski. Zachęcam do odwiedzenia strony : http://www.lubella.pl

Kuchnia z widokiem na ogród
Po prostu... rosół 193

użyć do drugiego dania, a z warzyw zrobić sałatkę jarzynową. Ja jednak dodałam zarówno mięso jak i warzywa do rosołu Rosół podajemy z lanymi kluskami lub z makaronem-nitki i posypujemy posiekaną natką pietruszki Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym 213

lekko gęstnieć. Wlewamy do garnka śmietankę, doprawiamy jeszcze ewentualnie solą i pieprzem, dodajemy do sosu posiekany koperek. Dusimy klopsiki w sosie koperkowym jeszcze chwilkę. Gotowe! Podajemy np. z ugotowanym makaronem. Smacznego! The post Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania