internetowym Najlepszewkuchni.pl . Indyk w sosie pieczarkowym To proste w przygotowaniu danie obiadowe na pewno przypadnie do gustu miłośnikom aromatycznego sosu pieczarkowego. Gotowa potrawa świetnie komponuje się z ryżem, kaszami, makaronami czy ziemniakami. Składniki: 1 pierś z indyka 500 g pieczarek 3 średnie cebule 2 szklanki śmietanki 30% kilka łyżek masła niewielka ilość oleju przyprawy – sól, pieprz, czosnek granulowany, posiekana natka
Kuchcik gotujeSmak pesto poznałam niedawno :).Jest szybkie w wykonaniu i można je użyć nie tylko do makaronu,sałatki ale także do smarowania pieczywa.Pesto w zupełności zastępuje masło na kanapce. Zapraszam po przepis SKŁADNIKI 2 krzaczki-pęczki świeżej bazylii garść szpinaku 120g płatków migdałowych 180-200ml oliwy z oliwek ząbek czosnku sól WYKONANIE Liście bazylii i szpinaku umieszczamy w blenderze.Dodajemy oliwę
Mała w garnku mieszabardzo smaczny. Jest łagodniejszy w smaku od tradycyjnego i lżej strawny. Pokrojone listki czosnku można dodawać do zup, sałatek, stosować do posypywania kanapek, kasz, ziemniaków, jajek, ryb i makaronów. Z dodatkiem twarożku to przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Najlepszym sposobem, by przechować go na dłużej jest przygotowanie z zielonych listków wartościowej pasty. Zmiksowane listki z solą zalane olejem mogą spokojnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!marnować jedzenia, a przy okazji ułatwić sobie nieco życie, czy raczej gotowanie. Zupa krem z zielonego groszku jest dosyć gęsta, więc podałam ją bez żadnych dodatków, typu makaron czy grzanki. Zapraszam po przepis! Zupa krem z zielonego groszku Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 opanowanie mrożonego groszku 2 spore ziemniaki 1.5 litra wywaru warzywnego lub bulionu sól pieprz
Kulinarne przygody Gatitymonotonne. Niektóre zupy były OK (pomidorowa, krem z buraka i dyniowo-paprykowa), inne mi niezbyt smakowały. Gdy sama robiłam post, zupy ratowały mi życie np. bulion warzywny z warzywnym "makaronem", krem z kalafiora, szpinaku, jabłek i buraka, dyni, papryki i pomidora, pomidorowa z ryżem z kalafiora i bazylią, czy gazpacho. Tutaj trochę zabrakło mi inwencji kucharza. Moja ogólna
Cytryna&Co.również na blogu, np.: Sałatka z kwiatami szczypiorku , czy grzanki z serkiem i kiełbasą . Sałatka z szynką to niejedna propozycja jaką chciałam Wam dziś polecić: Sałatka ryżowa Sałatka z makaronem Sałatka warzywna Sałatka śledziowa Zamiast groszku możecie użyć kukurydzy, ona również tutaj się świetnie sprawdzi. Jesteście #teamgroszek czy #teamkukurydza ? Ja nie mogę się zdecydować, ale właściwie nie widzę potrzeby
MamaOskarkaJest to duże ułatwienie i staram się, aby coraz więcej dań wychodziło z mojej kuchni właśnie w ten prosty sposób. Lubicie szybkie jednogarnkowe obiady? Więcej pomysłów: Jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun Wegański gulasz z soczewicy Artykuł Kurczak w parmezanie z ziemniakami i marchewką z piekarnika pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowaniedodajemy śmietankę i przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką słodką mieloną. Zostawiamy jeszcze przez kilka minut na ogniu, już bez przykrywania, aby sos trochę odparował. Podajemy z makaronem, ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami
Kuchnia MagdaLenydodajemy śmietankę i przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką słodką mieloną. Zostawiamy jeszcze przez kilka minut na ogniu, już bez przykrywania, aby sos trochę odparował. Podajemy z makaronem, ryżem, ziemniakami lub innymi dodatkami
Kuchnia MagdaLenySmoothie ze szpinaku z sokiem pomarańczowym to kolejna propozycja na bardzo zdrowy napój. Zawiera w sobie nie tylko wszystkie niezbędne pierwiastki potrzebne każdemu organizmowi, ale przede
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Smoothie ze szpinaku to bardzo zdrowy napój. Szpinak ma bardzo wiele składników odżywczych, które są niezbędne dla naszego organizmu. Szpinak bogaty jest w żelazo, potas. Jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!których głównym składnikiem był kurczak i seler naciowy. Poszperałam, pomyślałam i jest. I tak na dobrą sprawę można tutaj kombinować do woli: kurczaka zastąpić indykiem, ryż kaszą lub makaronem, żurawinę rodzynkami, zrezygnować z majonezu, dodać por i co tylko chcecie. Zresztą, co ja Wam tutaj - sami wiecie co lubicie najbardziej. A co do przyprawy do gyrosa, można dostać spokojnie
KardamonovyKuskus. Ni to kasza, ni makaron. Pochodzi z Afryki, pojawia się w kuchni dalekowschodniej. Kuskus w kuchni izraelskiej popularny stał się dopiero w połowie XX wieku. Ptitim , czyli kuskus izraelski ma znacznie większe kuleczki. Palestyńska odmiana kuskus, o jeszcze większych kuleczkach nazywa się maftoul . Kuskus libański również jest większy od izraelskiego, jednak jego nazwa – Mograbieh dosłownie oznacza „z północnej
Kucharzyca