makaron - 33044 przepisów (strona:1527/2203)

Bakłażany faszerowane indykiem w sosie pomidorowym 146

czasie faszeruję każdego bakłażana, posypuję serem. Zapiekam 20-25 minut w temp. 180 C aż ser się roztopi. Moja rada: Jeśli zostanie Wam farszu możecie podać go z makaronem lub ryżem jako osobne danie. Posypać serem i natką

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie porowym 127

soczyste polędwiczki wieprzowe duszone w śmietankowym sosie z koperkiem, marchewką i porem, to pyszny pomysł na szybki i prosty obiad. Takie danie możemy podać z ryżem, ziemniaczkami lub makaronem. Polecam wypróbować!     Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 niewielka marchewka (lub pół dużej) 1mały por lub pół dużego 200ml bulionu 1 łyżka posiekanego koperku 100ml śmietanki 30% 1-2 łyżki

Blog z Apetytem
Zupa koperkowa 6762

zupa koperkowa gotowa w 30 minut - świetna zupa w sezonie na świeże warzywa i zioła  - gotowana na bulionie warzywnym lub drobiowym - można ją gotować z ziemniakami, ryżem lub makaronem

AniaGotuje.pl
Fit kasza manna o smaku szarlotki 133

węglowodanów prostych, do tego owoce, odżywka białkowa i mleko dają prawie idealny posiłek potreningowy. Więcej fit przepisów znajdziecie tutaj: Cytrynowa kasza jaglana Tortilla z łososiem, szpinakiem i sosem czosnkowym Makaron penne z pieczarkami i pesto orzechowym Artykuł Fit kasza manna o smaku szarlotki pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Bogracz 105

wodą z garnka w którym gotuje się mieso. Chwilkę gotujemy solimy i całość przelewamy do garnka z mięsem. 3 Podczas gotwania mięsa, robimy ciasto na kluseczki (ciasto jak na makaron) cieniutkie wałeczki i kroimy tak jak kopytka wielkości fasolki. 4 Sprawdzamy mięso ,jeśli jest już miękkie ale nie rozpadające sie dodajemy kluseczki, ziemniaki. Po kilku minutach wrzucamy ogórki paprykę

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Steki z kalafiora 261

tych przepisów: – pyszna kalafiorowa – placki z kalafiora – zupa krem z kalafiora – kalafiorowa z bułką tartą – sałatka z pieczonym kalafiorem – curry z kalafiora – wegeburer z kalafiora – makaron z pieczonym kalafiorem Ilość porcji: 1-2 Przygotowanie: 25 minut Składniki: – 1 sporej wielkości kalafior – 2 łyżki oliwy lub oleju – 1 łyżeczka papryki ostrej – 1 łyżeczka papryki wędzonej

nietylkopasta.pl
Zielona szakszuka ze szparagami i groszkiem 113

jajkiem tworzą idealny duet - w omlecie lub w jajecznicy. Są pysznym składnikiem świeżych sałatek, wytrawnych tart, terrin. Możemy je zapiekać pod beszamelem, zrobić z nich risotto, podać z makaronem, upiec w pizzy... Możliwości jest bez liku 😍 . Za co kochamy szparagi ? Przede wszystkim to warzywo bardzo niskokaloryczne i posiadające niski indeks glikemiczny, a także lekkostrawne. Poprawia pracę układu trawiennego, jest moczopędne

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 155

pieprz, i gotować na wolnym ogniu przez 6-8 minut. Pokroić marchewkę i pietruszkę i dodać do patelni z sosem i kotlecikami, kontynuować gotowanie przez 4 minuty. Ugotowany makaron wyłożyć na talerze ,dodać sos z kotlecikami :)) Sauté (fr. sauter - skakać) – metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb, wątroby

w mojej kuchni
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 174

pieprz, i gotować na wolnym ogniu przez 6-8 minut. Pokroić marchewkę i pietruszkę i dodać do patelni z sosem i kotlecikami, kontynuować gotowanie przez 4 minuty. Ugotowany makaron wyłożyć na talerze ,dodać sos z kotlecikami :)) Sauté (fr. sauter - skakać) – metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb, wątroby

mojej kuchni
Pesto z bazylii i orzeszków pinii 129

malaksera lub blendera miksujemy ze sobą wszystkie składniki na gładką masę. Jeżeli uważamy, że masa jest zbyt gęsta dodajemy oliwy. Pesto można podawać jako pasta do tostów, dodatek do makaronów i klusek. Artykuł Pesto z bazylii i orzeszków pinii pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Pomidorowa z tagliatelle z warzyw 143

minut. Zupę przecedzić przez sitko, pozostałości na sitku, dokładnie zblendować i dodać do zupy. W ten sposób jeśli nie będziemy blendować całej zupy, nie stracimy intensywnego koloru. Makaron z warzyw: 1 duża marchewka 1 duża cukinia 1 łyżka oleju  Z marchwi i cukinii wyciąć obieraczką do warzyw podłużne pasy. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć paski warzyw ok 3 minut

Mój pomysł na
Zupa krem z dyni z bekonowym pangrattato 159

malakserze ale nie na tzw bułkę tartą, tylko zostawiam większe kawałeczki, do tego posmak boczku i pieczywo nabiera drugiego życia! Taką posypkę możemy dodawać do zup kremów, do makaronów, pierogów, kopytek. Składniki: PANGRATTATO: 2,5 czerstwej bułki 100 g boczku 2 łyżki oleju rzepakowego Bułkę rozdrobnić w malakserze (ja zostawiam większe kawałki, nie rozdrabniam całkowicie). Boczek drobno pokroić. Na rozgrzanej

Mój pomysł na
Kiełbasa w sosie chrzanowym 120

którym podgotowujemy ulubioną kiełbasę – można tu wybrać kiełbasę białą albo wędzoną. Tala kiełbasa w sosie chrzanowym smacznie komponuje się podana z ziemniakami, kaszą lub ryżem albo z makaronem. PRZEPIS NA KIEŁBASĘ W SOSIE CHRZANOWYM Składniki na kiełbasę w sosie chrzanowym: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 szkl mleka 1 szkl bulionu lub rosołu 2 lub więcej łyżeczki chrzanu

Dorota Smakuje
Pieczarki faszerowane 135

pieczarki nadziewane , ale spodziewając się gości, przygotujcie o wiele więcej, ponieważ są numerem 1 i każdemu będą bardzo smakowały. Pieczarki przepisy: Drożdżowe słoneczko Zapiekane naleśniki z pieczarkami Naleśniki śniadaniowe Makaron z sosem pieczarkowym Panini z pieczarkami i serem Kasza jaglana z pieczarkami i szpinakiem Bohaterem mojego dzisiejszego dania jest szynka, nazwana przez swoich twórców z Bastionu Smaku - Zrazówką. Jest

MamaOskarka
Klopsy pieczone z warzywami i serem 145

Takie klopsy świetnie smakują z ryżem, kaszą gryczaną, jaglaną a nawet z makaronem. To jeden z lepszych pomysłów na rodzinny obiad i na przemycenie trochę warzyw dla małych niejadków. Moje dzieci uwielbiają te klopsy, które robi się bardzo szybko i prosto. Spróbujcie Składniki na 10 dużych klopsów: – 1kg mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) – 1 duża cebula czerwona

Smaki Armine

Proponowane wyszukiwania