makaron - 33044 przepisów (strona:1366/2203)

Sałatka ryżowa z buraczkiem i pieczarkami 41

umyć, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości. Przelać zimną wodą, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. ? Ryż ugotować w dużej ilości posolonej wody – jak makaron. ? Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Dodać pieczarki starte na tarce o dużych oczkach, podsmażyć, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i poddusić, aż odparuje się woda. ? Połączyć

To co kocham
Zapiekanka poniedziałkowa porosołowa 44

groszku ? 1 duża śmietana kwaśna 12% ? 2 łyżeczki curry ? 4 łyżki sosu sojowego ? 1 jajko ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody – jak makaron, odcedzić i położyć na spodzie naczynia do zapiekania. ? Mięso kurczaka pokroić w kostkę i położyć na ryżu. ? Posypać na wierzchu odcedzonym zielonym groszkiem i czerwoną fasolą. ? Wymieszać śmietanę z jajkiem

To co kocham
Surówka z marchewki, dyni i jabłka 34

warzywo idealne, bo przybiera smak dodanych przypraw i może być podawana zarówno na słodko, jak i na słono. Moja dynia była makaronowa, czyli miąższ odzielał się po ugotowaniu jak makaron, nie mogłam więc przygotować kulek w marynacie słodko-kwaśnej, które to zawsze są hitem na różnych imprezach. Szkoda, że jest to warzywo nie do końca doceniane w kuchni, bo wartości

To co kocham
Krem botwinkowy z pomidorami 42

Lekkostrawna i niskokaloryczna zupa na bazie botwinki o smaku pomidorowym. Zmiksowana na gładki krem może być podawana z ryżem, makaronem lub grzankami. Mnie najbardziej smakowała z płatkami migdałowymi. Składniki: ? 2 pęczki botwinki ? 1 marchewka ? 1 pietruszka ? 1 mały seler ? 1 por ? 2 ząbki czosnku ? kilka gałązek koperku i pietruszki ? 3-4 liście szałwii, gałązka rozmarynu ? 2 łyżki koncentratu pomidorowego ? sól

To co kocham
Pasta curry zielone 49

kanapka. Te smaki pasują do każdego dania, szczególnie w kuchni tajskiej. Taką pastę przysmażoną na gorącym tłuszczu, aby wyciągnąć wszystkie smaki, można dodać do zupy dyniowej, do kurczaka, ryżu, makaronu, warzyw, do sosów. Pachnie bardzo intensywnie nawet po miesiącu leżakowania w lodówce. Pasta ta może być wykorzystana do przygotowania zup lub curry z warzywami podczas stosowania diety dr Dąbrowskiej. Składniki

To co kocham
Sałatka z pieczarek, ryżu i białej fasoli 34

soku z cytryny – 1 łyżka majonezu – sól, pieprz do smaku – 3 łyżki oliwy   Wykonanie: – Ryż ugotować al dente w dużej ilości posolonej wody, jak makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. – Pieczarki umyć, pokroić na połówki. – Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, pod koniec posolić i dodać pieczarki. – Dusić do miękkości

To co kocham
Jak wybrać tarkę do warzyw? 55

surówek, miazga – przyda się podczas przygotowywania masy ziemniaczanej na placki oraz wszelkiego rodzaju musów owocowych lub warzywnych, długie paski – w nowoczesnej kuchni sprawdzają się do dekoracji, tworzenia tzw. makaronu z warzyw oraz krojenia żółtego sera, fale – efektowne krojenie warzyw i owoców, które po prostu świetnie wyglądają, przyda się np. podczas robienia talarków ziemniaczanych albo surówek. Wybierz takie tarki

Rozdomowiona
Sałatka z szynką, kukurydzą, ananasem i szczypiorkiem 295

świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Podobne przepisy: Sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym i ananasem Sałatka z makaronem ryżowym, kurczakiem i ananasem Sałatka z jajkami, orzechami, szynką i ananasem Sałatka z jajkami, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem Sałatka z kurczakiem, porem, ananasem i selerem konserwowym Artykuł Sałatka

Kardamonovy
Cebula marynowana 52

bottom:0!important}} @media only screen and (max-width:710px){.ml-form-formContent.horozintalForm .ml-form-horizontalRow .horizontal-fields{margin-bottom:10px!important;width:100%!important}} Darmowy e-book 100 przepisów na makarony i gnocchi Zapisz się do newslettera a od razu po potwierdzeniu wyślę Ci link do pobrania e-booka w którym znajdziesz aż 106 stron pysznych przepisów! A dzięki newsletterowi

nietylkopasta.pl
Mąka.bar Szczecin 31

Mąka.bar Szczecin znajduje się na Deptaku Bogusława w towarzystwie licznych pubów. Zjemy tam pizze i różne rodzaje makaronu. Mąka.bar Szczecin znajduje się pomiędzy wieloma pubami, prawie pośrodku Deptaku Bogusława. Usłyszałem… The post Mąka.bar Szczecin appeared first on CityTaste - Gdzie zjeść w Szczecinie

CityTaste
Pizza Pasta i Basta Szczecin 40

Pizza Pasta i Basta w Szczecinie to z cała pewnością pierwsza restauracja, która zapoczątkowała modę na pizzę neapolitańską w naszym mieście. Oprócz pizzy neapolitańskiej, zjemy tutaj także makaron. Na pierwszy… The post Pizza Pasta i Basta Szczecin appeared first on CityTaste - Gdzie zjeść w Szczecinie

CityTaste
Potrawka z kiełbasy i groszku 44

Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić samodzielne danie, ale też świetnie sprawdzi się z dodatkiem kopytek, klusek śląskich czy grubego makaronu. Znakomicie będzie smakować również z grzankami. Polecam :)    Składniki: -40 dag kiełbasy zwyczajnej lub podlaskiej  -puszka groszku konserwowego -marchew (ok. 150 g ) -korzeń pietruszki (ok. 200 g ) -4 plastry marynowanej papryki

Kulinarne przemyslenia
Kolejność spożywania posiłków i jej znaczenie w kontekście glikemii 40

sięgnąć po element białkowy , czyli: mięso, rybę, jaja , strączki . Wraz z białkiem sięgamy po tłuszcz , czyli: oliwę , awokado , orzechy . Na sam koniec powinniśmy zjeść produkty skrobiowe , czyli: kasza, ryż, makaron, ziemniaki, pieczywo, a także te bogate w cukier , czyli np. owoce, deser, ciastko. Dlaczego warto zachować taką kolejność? Jak powszechnie wiadomo to właśnie węglowodany najbardziej ingerują w naszą gospodarkę cukrową

Natka Pietruszki

Proponowane wyszukiwania