krem. W odpowiednim garnku masę dyniową gotować około 5 minut dodając masło (dla smaku i konsystencji sosu), śmietankę oraz wymienione przyprawy. Na koniec dodać garść startego parmezanu. Ugotować makaron al dente (lekko twardy) przełożyć do sosu, dodać sparzony groszek odsączony z wody, wymieszać całość. Podawać natychmiast
Wino Francja KuchniaOrecchiette to taki włoski makaron jak małe łódeczki w których ukrywają się najsmakowitsze kąski dania. Dosłownie tłumaczenie orecchiette znaczy "małe uszy" . Tutaj pasują znakomicie i super współpracują z owocami morza i boczniakami, polecam gorąco. Danie szybkie, pyszne i zdrowe. Orecchiette z owocami morza i boczniakami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieOprócz tradycyjnego spaghetti jest to nasz ulubiony sposób na makaron. Przepis pochodzi z bardzo zamierzchłych czasów datowany na początek ery internetowej... a mianowicie sprzed jakichś 16 lat kiedy to Internet był w wielu domach nowością (jak u nas), dobrem ogólnie pożądanym. Wtedy to głównym blogiem kulinarnym była strona "mniam mniam" i tam tez ten przepis znalazłam. I jest
Bernika - moj kulinarny pamietnikdaniu króluje dynia, dzielnie wspierana przez niezawodny makaron. Jeśli do dań z tego warzywa nie jesteście specjalnie przekonani, to gorąco polecam Wam ten przepis. Słodycz dyni jest subtelnie podkreślona, a w kontraście ze słonym serem i lekko pikantnym dyniowym sosem- wszystko komponuje się ze sobą cudownie. Zapewniam! Czytaj więcej
PichceniomaniaPraktycznie jak co weekend pozwalamy sobie z Madzią na odrobinę szaleństwa w kuchni o poranku i powstają pyszne śniadanka. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tego prostego powodu postanowiłem podzielić się dziś przepisem na wspaniały stir-fry z brokułem i pieczarkami. Ludzi często przerażają obco brzmiące nazwy. Mógłbym ten przepis nazwać makaronem z brokułem i pieczarkami, jednak postawiłem na bardziej orientalną nazwę z jednego prostego powodu. Z jakiego? O tym za chwilę. Stir
Vegan Tasteraczej znika bardzo szybko i nie ma szans być wykorzystane do żadnej innej potrawy. Wreszcie postanowiłam się przełamać, i w tym wypadku pozbyć tej "zasady", w końcu makaronu choćby też nie robię zawsze własnoręcznie ;) Bez przesady! ;) Przepis na sałatkę to moja wariacja z wykorzystaniem gotowego tortellini nadziewanego szynką i serem. Czytaj więcej
Pichceniomaniagodzinę i 30 minut. Naczynie musi być przykryte. Czas pieczenia zależy od rodzaju schabu, czasami trzeba lekko przedłużyć czas. Zawsze radzę sprawdzić i posmakować. Podawać z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Udekorować pozostałym koperkiem. Jak macie elektryczny garnek do wolnego gotowania to ułożyć wszystko w ten sam sposób. Nastawić na wolne gotowanie i gotować 2 godziny. Pycha polecam
Kuchnia PokoleńDanie pyszne, szybkie i pożywne, dla zabieganiu przed Sylwestrem. Bavette to makaron który ma kształt długich, płaskich i wąskich nitek makaronowych. Do jego przyrządzenia potrzeba pomidorów, jak nie macie świeżych można użyć tych z puszki. Zapraszam do kuchni i odkrywania pysznych smaków. Bavette w sosie pomidorowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTo danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fasolę i ciecierzycę odcedzić i dodać do kurczaka, wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 10 minut. Podawać z makaronem lub ryżem lub bułeczkami. Sos można zagęścić odrobiną mąki rozmieszaną w małej ilości wody. następnie wlać do gotującego się sosu, wymieszać i zagotować. Smacznego
Kuchnia Pokoleńbyć to drożdżowe czy francuskie. Podstawowe ciasto na kluski krojone(łazanki): Składniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka około 20 ml wody(kilka łyżek) Ciasto zagniatamy(powinno mieć konsystencje makaronu). Rozwałkowujemy na cienkie placki, które kroimy na pasy o szerokości 1,5 centymetra. Składamy 4 pasy jeden na drugi. Kroimy kwadraty. Zostawiamy do przeschnięcia. Gotujemy w wodzie do wypłynięcia. Podstawowe
Ciasta z tradycjamiRamen to taki nasz polski rosół tylko w Japonii. Rosół podajemy z makaronem, marchewką i natką pietruszki, ramen zaś z czym dusz zapragnie, a im więcej dodatków tym rosół pyszniejszy. Do gotowania użyłam szpondra wołowego i udek kurzych i steku z wołowiny krzyżowej oraz całą masę warzyw i dodatków, zobaczcie zresztą sami. Remen z grzybami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszna sałatka w stylu śródziemnomorskim. Makaron wybierzcie taki jaki lubicie, ja dodałam kolorowe muszelki. Składników mało a przepyszna sałatka ląduję na naszym obiadowym stole. Na dobry początek dnia czyli śniadanie też smakuje wybornie. Polecam gorąco. Sałatka makaronowa z serem feta. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieznów 5 jeść 6 obiad 7 szybko 8 przygotować 9 nagotować 10 warzywny zestaw rosołowy 11 naprawdę 12 leniwi 13 kostkę 14 tutaj 15 garście 16 makaronu 17 proste 18 dajcie 19 pokrojoną 20 wrzućcie 21 możecie 22 doprawić Artykuł Nudelzupa ze baniōm (Rosół z dynią) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchni