Korzystajmy póki są!Ten obiad to namiastka pierogów z jagodami.Na te niestety czasu brakuje... choć może inaczej -czas jest, ale nieprzewidywalność mojego ukochanego mężczyzny, i wcale
bistro mamaNa taki maj czekałam.Słoneczny, pełen smaków, których brakuje zimą.Za rabarbarem, botwinką, szparagami,młodą kapustą, młodym kalafiorem.Szkoda tylko, że jak dotychczas regularnie w sobotęsłońce się
bistro mamaDanie powstało w wyniku szybkiego przeglądu szafki jedzeniowej i lodówki, no i braku pomysłu na obiad. składniki (na 3 osoby)15 - 16 muszli z makaronu250
Stare GaryWspaniałą Pastę Fantastica przygotowałem z tuńczykiem i okrasą.Żona ,która płacze przy siekaniu cebuli podsunęła mi pomysł ze smalczykiem roślinnym. I tym pozytywnie zaskoczyła mnie Smakowita
Kulinarny karnet Christopherakolagenu (ok. 12-15%) – im więcej jest ostatniego tym mniej prawdziwego mięsa. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. WODA NA MAKARON: wstawiamy na gaz wodę w dużym garnku, 1l na 100 g makaronu. Zanim się zagotuje, my będziemy już w połowie pracy nad sosem. UWAGA: W żadnym wypadku nie dodajemy oleju do wody(...)Skąd wziął się ten pomysł? Nie wiadomo, może z tytułu marnej jakości polskich makaronów, które strasznie się kleją. Natomiast prawdziwi kucharze włoscy nigdy tego nie praktykują! 2. CEBULA + CZOSNEK (5 min): cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do wysokiego garnka (sos bardzo pryska przy duszeniu) i szklimy na średnim ogniu na małej ilości oliwy/oleju przez 3 minuty. Dodajemy posiekany czosnek
Nerds KitchenChciałaby Wam zaproponować sałatkę nieco odmienną, ale bardzo dobrą;-) Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie i zniknie w mgnieniu oka. Smak warzyw i nachosów świetnie
Kuchnia Pełna PasjiJednym z moich ulubionych dań są zapiekanki ziemniaczane . Do ziemniaków pasuje niemal wszystko, tak więc zapiekanki doskonale nadają się nie tylko na codzienny obiad, ale i
Kuchnia Pełna PasjiPropozycja na lekki (dietetyczny) makaron z bazylią, mozzarellą oraz pomidorkami cherry. Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Makaron z bazylią, mozzarellą oraz pomidorkami cherry Składniki : makaron wstążki 250 g pomidorków cherry 5 kuleczek małej mozzarelli kubek świeżej bazylii 3 ząbki czosnku główka cebuli oliwa z oliwek sól, pieprz ocet winny Przygotowanie: Normal 0 21 false(...)font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} W pierwszej kolejności gotujemy osoloną wodę na makaron. Do wrzątku wsypujemy makaron i dodajemy trochę oliwy z oliwek. Makaron mieszamy od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaronu i odcedzeniu wody wsypujemy makaron do pojemnika i dodajemy
Sprawdzone przepisy kulinarnerobi było największą sztuką. Dlatego tam właśnie tworzenie Ramen, traktowane jest jako 'act'-przedstawienia/odgrywanie- wszystko musi mieć swoje miejsce i czas. Baza zupy, sos, dodatki i makaron, który nie może się studzić tylko jeszcze cieplutki ląduje na talerzu, zalewany jest ciepłym bulionem i zdobiony dodatkami, które odpowiadają 5 kolorom estetyki japońskiej, która przejęta jest z Chin, miała ona wprowadzać(...)balans żywieniowy: czarny( nori), biały (makaron), żółty (jajko), czerwony (mięso), zielony (zielone warzywa). Taki posiłek w mgnieniu oka podawany jest gościom. Ramen należy podawać od razu po przyrządzeniu. Japończycy podają również różne rodzaje makaronów, do różnego typu Ramen w zależności od gęstości zup, mogą być gładkie albo faliste. Wszystko to by lepiej uchwycić smak i aromat dania. Oryginalnie Ramen
KreatywnePiny