kalorii. Jest bogaty w witaminę C, zawiera sporo żelaza. Powinny go szczególnie jeść osoby osłabione i cierpiące na anemię. Jedzcie go na zdrowie często! Składniki: 220 g makaronu tagliatelle puszka tuńczyka w sosie własnym (1 puszka 185 g) 80 g liści szpinaku baby (1 opakowanie) 0,5 szklanki groszku konserwowego 180 g śmietany 12% (mały kubeczek) 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
Zasmakuj Kuchnikalorii. Jest bogaty w witaminę C, zawiera sporo żelaza. Powinny go szczególnie jeść osoby osłabione i cierpiące na anemię. Jedzcie go na zdrowie często! Składniki: 220 g makaronu tagliatelle puszka tuńczyka w sosie własnym (1 puszka 185 g) 80 g liści szpinaku baby (1 opakowanie) 0,5 szklanki groszku konserwowego 180 g śmietany 12% (mały kubeczek) 3 łyżeczki jogurtu
Zasmakuj Kuchniwarzywa, z papryki i cukinii usuwamy pestki, brokuła dzielimy na różyczki. Warzywa podsmażamy na oleju dodając sól, pieprz i ewentualnie ulubione przyprawy. Dolewamy trochę wody żeby powstał sos. Dorzucamy do warzyw odlany makaron oraz starty żółty ser, delikatnie mieszamy i od razu podajemy
prawdziwe jedzeniepietruszki lub 1/2 pęczka świeżej (posiekanej) 1 małe jajko bułka tarta (ilość zależna od konsystencji) sól, pieprz Sos: kurki w zalewie naturalnej od Nasza Chata 5 suszonych pomidorów w zalewie 1 średnia cebula 250ml śmietanki 12% sól, pieprz + dowolny makaron 1.Do miski przekładamy mięso mielone, pietruszkę, jajko, bułkę tartą (w ilości takiej by uzyskać zwartą masę). Zagniatamy, dodajemy sól(...)wyparowania. 3. Dodajemy odcedzone z zalewy kurki, chwilę smażymy. Wlewamy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje. 4. Do sosu przekładamy ugotowane pulpety. Mieszamy z makaronem (uprzednio ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu). Przed podaniem posypujemy pietruszką
Szefowa kuchnizaleceniami na opakowaniu, starając się aby przyrządzić się go na sposób al dente. To ważne, jeśli nie chcemy aby po połączeniu z sosem zrobiłam nam się z niego ciapa... no chyba, że ktoś woli rozgotowany makaron :) Brokuła dzielimy na małe różyczki, odcinając łodygę. Następnie zabieramy się za blanszowanie. Aby zblanszować brokuła(...)wrzucamy go na około minutę do gotującej się wody. Następnie odcedzamy go na sitku i przelewamy zimną wodą. Tak przygotowanego brokuła dodajemy do naszego sosu. Gotujemy wszystko parę minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Danie przekładamy na talerz, posypujemy dookoła serem grana padano
Taste Therapyosobnym garnku zagotowujecie wodę, lekko solicie i wrzucacie makaron. Gotujecie kilka minut, aż będzie al dente, odcedzacie i wrzucacie z powrotem do tego samego garnka. Dodajecie sos, mieszacie, aż ten dokładnie oblepi makaron, przekładacie na talerze, posypujecie startym parmezanem i natką kolendry. Jecie
GRUBY WAŁEKkorzystajmy! Chcąc odczarować przez wielu nielubiany szpinak proponuję połączyć go z kurczakiem i makaronem. Efekt gwarantowany! Makaron ryżowy z kurczakiem i szpinakiem Składniki: pół opakowania makaronu ryżowego opakowanie mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym 3 ząbki czosnku filet z kurczaka przyprawy do kurczaka (takie jakie lubisz;) olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, czyli
Lawendowe Nieboczasie śmietanę wymieszałam z 1 łyżką sosu i przelałam na patelnię. Przyprawiłam solą i pieprzem. Mięso z pieczarkami ułożyłam na talerzach i polałam wspaniałym sosem. Do tak przygotowanego mięsa podałam makaron i buraczki z papryką z mojej spiżarni . Znów udało mi się zrobić smaczną wersję schabowego z pysznym sosem. Tym razem z sosem z czerwonego wina
Kuchnia u KrysiAromatyczny, gęsty, pikantny sos na bazie mleczka kokosowego, z łososiem, warzywami i makaronem ryżowym. Jeśli nie macie czasu lub ochoty spędzać długich godzin w kuchni, ale chcielibyście po powrocie do domu zjeść sycący, gorący obiad lub kolację to jest to danie idealne! Przygotowuje się je w 15 minut, jest pyszne i z pewnością zaspokoi apetyt nawet największego głodomora. Polecam zapracowanym
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: na 4 porcje 2-3 filety z kurczaka 2 czerwone papryki 2 pomidory 200 ml śmietany 18 lub 30% 1 ząbek czosnku sól pieprz
Luźna Kuchnianastępnie suszone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 3/4 pęczka posiekanej lub porwanej natki pietruszki oraz groszek i wlewamy 5 łyżek wody z gotującego się makaronu (skrobia znajdująca się w tej wodzie zagęści nam sos). Dusimy na wolnym ogniu składniki, wrzucamy na patelnię makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy pozostałą natką pietruszki oraz posiekanymi orzechami
Mango PapajaSOSIE SEROWYM PRZEPIS TUTAJ Bardzo szybki obiad ale również smaczny i bajecznie kolorowy. Pierś z kurczaka podsmażona z cukinią oraz małymi pomidorkami, wszystko zanurzone w sosie serowym i podane z pysznym makaronem. CUKINIOWE ŁÓDECZKI PRZEPIS TUTAJ Cukinia faszerowana i zapiekana z kurczakiem, papryką i serem to świetny pomysł na szybki, efektowny i smaczny obiad! PLACUSZKI Z CUKINII(...)PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczne danie z mięsnymi kuleczkami i mnóstwem warzyw zapiekane pod pierzynką z sosu pomidorowego. LECZO Z CUKINIĄ I MIĘSEM MIELONYM PRZEPIS TUTAJ Gęsta i sycąca potrawa z papryką, cukinią i mięsem mielonym. Można ją podawać z pieczywem jak i z ryżem, makaronem czy ziemniaczkami. Jest to szybkie, smaczne i mega barwne danie. SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA
Blog z ApetytemWystarczą 3 składniki i sos czosnkowy aby w kilka chwil przygotować pyszną i pożywną sałatkę. Składniki 1/2 opakowania makaronu kokardki 1 brokuł 1 puszka kukurydzy Bonduelle 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2-3 ząbki czosnku sól pieprz 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie a różyczki brokuła na parze. 2. Kiedy oba składniki wystygną dodajemy do nich kukurydzę
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymusiałam sama podołać zadaniu. Wymyśliłam więc sajgonki z farszem z mielonej wołowiny, grzybków mun, czarnej quinoy, warzyw i bezglutenowego makaronu z fasoli mung, usmażyłam je na złoto na oleju ryżowym. Ale co by to były za sajgonki bez sosu? No i stworzyłam sos słodko-kwaśny, pikantny i żółciutki jak kurczaczek na Wielkanoc, albo nawet bardziej ;) Składniki: 1 szklanka ugotowanej czarnej(...)zalewamy wrzątkiem, a gdy zmiękną, drobno szatkujemy i dodajemy do farszu. Kiedy wszystko nam się ładnie podusi, a woda odparuje doprawiamy farsz sosem sojowym, solą i utłuczonym w moździerzu, lub zmielonym pieprzem indonezyjskim. Dodajemy czarną quinoę i makaron, który należy wcześniej zalać wrzątkiem odcedzić, i drobno posiekać. Farsz odstawiamy do przestygnięcia, a następnie mieszamy z surowym jajkiem, dzięki temu
Quinoa Raz!przypadku jest oczywiście spaghetti albo chili con carne. Dzisiaj przygotowałam to drugie. Wystarczy mieszanka warzyw chili con carne od Bonduelle , mięso mielone oraz sos boloński :) Danie jest pyszne, można je podać z bułką lub makaronem :) Składniki : 1/2 kg mięsa mielonego z indyka lub szynki 1 sos boloński ze słoika Pudliszki 500 g 1 puszka chili con carne(...)Wykonanie : Do rondla wlać oliwę, przełożyć mięso wymieszane z oregano i bazylią, podsmażyć, następnie wlać sos i mieszankę od Bonduelle. Dusić na małym ogniu aż mięso zmięknie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Danie gotowe, można podać z bułką lub makaronem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliczosnku 1 opakowanie makaronu ( u mnie małe kokardki ) pieprz oraz sól do smaku 0.5 szklanki wody 1 łyżka oleju rzepakowego Wstawiamy wodę na makaron, gdy się zagotuję wsypujemy makaron i gotujemy 8 minut ( ma być al’dente). Udka w kurczaka kroimy w drobne kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Brokuły gotujemy na parze, ale tak żeby(...)dodajemy mięso i dokładnie je obsmażamy, doprawiamy pieprzem. Dodajemy nasze brokuły, duże różyczki kroimy na mniejsze, dolewamy wodę i całość dusimy, w ten sposób uzyskamy sos, który i tak nam zostanie po dodaniu makaronu. Makaron ugotowany ? Dodajemy go do naszego mięsa mieszamy, doprawiamy solą i gotowe. Możesz to danie mocniej doprawić np. chili, dodać sos z serem.. ja wolałam
Kuchnia na wzgórzu