jest zbyt słodkie za to bardzo ciekawe w smaku. Składniki (na 4 porcje) 400g makaronu farfalle 500g truskawek 2 łyżeczki miodu Duża garść liści Bazyli Opakowanie sera feta Sposób przygotowania Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. W czasie makaron się gotuje myjemy truskawki i odszypułkowujemy. Połowę miksujemy z listkami Bazyli i miodem na gładki mus. Druga połowę kroimy
Pyry na GazWitajcie! Dzisiaj przychodzę do was z kolejną słodką propozycją na obiad, jest to makaron z białym serem i sosem borówkowym. Składniki: - 250g makaronu - 100g twarogu - 125g borówek amerykańskich - 3 łyżki jogurtu greckiego - 3 łyżki cukru Wykonanie: Gotujemy makaron w osolonej wodzie tak długo jak jest napisane na opakowaniu... Rozrabiamy ser z 2 łyżkami cukru. Do małego rondelka wrzucamy borówki
Tanio szybko zdrowoSkładniki: makaron brokuły papryka cukinia starty żółty ser olej przyprawy: sól, pieprz itd. Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. W tym czasie myjemy i kroimy warzywa, z papryki i cukinii(...)usuwamy pestki, brokuła dzielimy na różyczki. Warzywa podsmażamy na oleju dodając sól, pieprz i ewentualnie ulubione przyprawy. Dolewamy trochę wody żeby powstał sos. Dorzucamy do warzyw odlany makaron oraz starty żółty ser, delikatnie mieszamy i od razu podajemy
prawdziwe jedzenieSkładniki: 3/4 szklanki bułka tarta, 1 sztuka jajka, 1 łyżeczka kucharek, 1 łyżeczka papryka ostra, 2 łyżki natka pietruszki, 25 dag/opakowanie makaron nitki, 15 dag ser żółty, - ile potrzeba olej rzepakowy makaron nitki najlepiej ugotować dzień wcześniej i w przykrytej misce schować do lodówki do makaronu dodać jajko, kucharka, ostrą paprykę, ser żółty jaki masz pokrojony w kostkę, natkę pietruszki
W Mojej Kuchni Lubięmakaron rurki ser Ricotta 500 g szpinak 250g cebula 2 czosnek 2 zabki sol pieprz Szpinak, cebule i czosnek pokroic Na rozgrzana patelnie wrzucic cebule potem szpinak i czosnek Wszystko razem podsmarzyc W tym samym czasie do miski wrzucamy ser Ricotta Podsmarzone warzywa wrzucamy do sera i wszystko razem
Klaudynkowa kuchniasłabość do makaronów i chyba nigdy nie będę z tym walczyć:) Tym razem w sosie z sera pleśniowego z kurczakiem i brokułami SKŁADNIKI: 250g makaronu kokardki 150g sera pleśniowego np. Lazur dwie piersi z kurczaka 1 brokół 400ml smietany 3 ząbki czosnku 100ml białego wina sól, pieprz, czerwona czubryca, oliwa, parmezan Umytego i wysuszonego kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć(...)zarumienienia oliwie a następnie dodać czosnek. Jeszcze chwilę podsmażyć. Następnie dodać białe wino, kolejno ser pleśniowy. Doprowadzić do jego roztopienia. Na sam koniec dodać śmietanę, cały sos doprawić. Pilnować by śmietana się nie zważyła. Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dorzucić go do sosu i dobrze wymieszać.Makaron podać obsypany płatkami parmezanu. Smacznego
MarciochaKucharzyprzepisy: ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BAKŁAŻANEM CUKINIĄ I BROKUŁAMI ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA MAKARON ZAPIEKANY Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM BROKUŁAMI I MOZZARELLĄ Składniki: (ilość dowolna) makaron pierś z kurczaka pieczarki cebula śmietana czosnek przyprawy: bazylia, tymianek,papryka, pieprz, sól, gałka muszkatołowa ser mozzarella olej Pokrojoną pierś z kurczaka posypałam przyprawami i startym czosnkiem. Zalałam odrobiną oleju i odstawiłam żeby się przegryzło. Cebulę drobno posiekałam
potrawyregionalneodrobinę poeksperymentować i przygotowałam nadzienie na bazie białego sera, szynki i warzyw. Wyszło bardzo smacznie i zdecydowanie mniej kaloryczne niż wersja mięsna :) Składniki: 400g makaronu cannelloni, 250g białego sera, 250g pieczarek, cebula, 60g szynki np. konserwowej, 1 czerwona papryka, 100g żółtego sera, puszka pomidorów lub 6 mięsistych świeżych pomidorów(...)się wytworzy. Masę zdjąć z ognia, wymieszać z białym serem. Doprawić do smaku ziołami oraz solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziać makaron i od razu ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posypać startym serem. Przygotować sos. Świeże pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wraz z powstałym sokiem przełożyć na patelnię. Jeśli używamy
Z miłości do słodkościprzepis na szybki i smaczny obiad. Potrzebne nam beda -tortiglioni badz penne - makaron -oliwa z oliwek Goccia d Oro - pesto rosso- Goccia d Oro -swieza bazylia - jesli mamy -parmezan do posypania lub inny wyrazny ser zolty Pesto rosso to nic innego jak suszone na sloncu pomidory ...w oliwie :-) Jest to pesto alla siciliana. To bedzie bardzo szybki i prosty(...)oliwa dokladnie go pokryla i zapobiegala sklejaniu Nastepnie wykladamy na makaron bezposrednio ze sloiczka pesto rosso Goccia d Oro. Potrzasamy patelnia aby pesto dokladnie okleilo makaron Posypujemy serem by ten sie nam ladnie roztopil Potrzasamy, w razie potrzeby skrapiamy jeszcze oliwa z oliwek i gotowe. smacznego
Z Kuchni Do KuchniCannelloni nadziewane serem i szpinakiem jest świetnym, niecodziennym przepisem. Rurki makaronowe nadziane twarożkiem i szpinakiem, zapieczone w sosie beszamelowym z żółtym serem. Danie bardzo smaczne. SKŁADNIKI : 1 popakowanie makaronu cannelloni 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 cebula 300-400 g szpinaku ( może być mrożony ) 400 g sera ricotty ( lub twarogu ) sól, pieprz do smaku(...)energicznie mieszamy, następnie wlewamy mleko i ciągle mieszając trzepaczką zagotowujemy sos. Dodajemy sól, pieprz do smaku oraz rozgnieciony czosnek. Sos powinien mieć konsystencję lejącego budyniu. Na makaron wylewamy sos, następnie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy około 30 minut w temperaturze
Kulinarne Fantazje Mariolisera grana padano lub parmezanu startego na tarce sól i pieprz do smaku makaron - ja ostatnio stawiam na pełnoziarniste, więc mój był właśnie taki Dodatkowo: ser grana padano lub parmezan do posypania Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i zostawiamy około 1/3 szklanki wody, w której makaron się gotował. Orzechy pinii, listki bazylii, oliwę z oliwek, ząbek(...)blendujemy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy wodę po gotującym się makaronie i całość jeszcze raz dokładnie blendujemy. Odcedzony makaron mieszamy z otrzymanym pesto. Całość posypujemy tartym serem, dodajemy dla ozdoby listek bazylii. *Mi najbardziej smakuje pesto robione z pinii - bo właśnie takie jest tradycyjne. Możecie jednak zrobić je w domu z nerkowcami, słonecznikiem
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!żółtka 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju boczek - wedle uznania 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku sól, pieprz, cukier opcjonalnie starty ser (parmezan lub zwykły żółty ser) Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z tym, co na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej. Szatkujemy cebulę i wrzucamy na olej. Dodajemy do niej szczyptę soli i szczyptę cukru. Następnie boczek kroimy(...)czas patelnia musi być zestawiona). Gaz zmniejszamy do minimum. Stawiamy z powrotem patelnię na gaz i delikatnie mieszamy makaron uważając, żeby śmietana nie ścięła się jak jajecznica, ma jedynie trochę zgęstnieć, czyli się zredukować. Na sam koniec posypujemy startym serem. Życzę smacznego
Anielska Kuchnia Aniśrednim ogniu. Do zeszklonej dodajemy czosnek i smażymy do czasu, aż straci mocny zapach surowizny. W miseczce bardzo dokładnie mieszamy całe jajka ze śmietanką, pieprzem, koperkiem i startym serem. Odcedzamy makaron, zostawiając sobie łyżkę wody z gotowania. Odcedzony makaron przekładamy do rondla z zeszkloną cebulą i czosnkiem, wlewamy wazową łyżkę wody po gotowaniu i śmietanę z jajkami, wsypujemy mięso łososia(...)Całość na małym ogniu mieszamy, aż sos zgęstnieje i oblepi makaron ale zostanie jeszcze minimalnie płynny. Rozkładamy porcje na talerze, posypujemy odrobiną startej cytrynowej skórki, tartego sera – i podajemy od razu. SKŁADNIKI 150g wędzonego na zimno łososia 150ml słodkiej śmietanki 30% tłuszczu 2 jajka M 2 łyżki masła surowego lub klarowanego (30g) 1 większa lub 2 mniejsze szalotki 2 średnie
Karo in the Kitchenzwiązku z tym proponujemy dzisiaj szybką zapiekankę makaronową z dodatkiem kurczaka i szpinaku. Całość połączona śmietaną, doprawiona solą i pieprzem oraz delikatnie zapieczona pod żółtym serem. Pychota! Składniki: ugotowana pierś z kurczaka około 100g makaronu nitki (ilość można zmieniać w zależności od upodobań:)) śmietana 12% 50g serka topionego śmietankowego garść szpinaku cebula dwa ząbki czosnku 100g żółtego sera przyprawy: sól(...)liście szpinaku zwiędną dodajemy 3/4 śmietany oraz serek topiony. Czekamy aż się rozpuszczą i doprawiamy. Dorzucamy ciepły makaron (najlepiej nie przelany wodą, gdyż wtedy lepiej się połączy z sosem) i mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy resztą śmietaną. Przekładamy do niego zawartość patelni. Ser trzemy na dużych oczkach i posypujemy zapiekankę. Wstawiamy na 10 minut na 180 stopni do piekarnika na funkcje
Kolizje Smaków