jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 szklanka bulionu pieprz, sól Sos bazyliowy: 1/2 pęczka bazylii 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki pesto bazyliowego 200 ml śmietany 30% 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Dodatkowo: makaron spaghetti odrobina oleju sól Wykonanie: Pulpeciki: Mięso mielone umieszczamy w misce i dodajemy bułkę tartą, jajka oraz odrobinę pieprzu i soli. Mieszamy wszystko(...)śmietanką i zagotowujemy. Następnie dodajemy pesto bazyliowe oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Mieszamy, trzymamy na ogniu jeszcze przez 1-2 min. i zestawiamy z ognia. Blendujemy wszystko na gładki sos. Sos ponownie umieszczamy na ogniu i trzymamy, aż lekko zgęstnieje. Na końcu przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz sokiem z cytryny. Makaron gotujemy w gorącej wodzie
Kuchnia MagdaLenymieć kremową konsystencję. Jajka ugotować na pół twardo tak aby białko było ścięte a żółtko jeszcze płynne, obrać, przekroić na połówki. Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu, odcedzić nie przelewać wodą! Od razu wymieszać z zielonym pesto, wyłożyć na talerze, ułożyć jajka, posypać drobno startą skórką cytrynową, listki świeżej bazylii i płatkami chili, podawać od razu. #lubelloveinspiracje
Wanilia i Kardamonsamym kolejne zielone pesto. Przygotowałam je z niezwykle aromatycznego czosnku niedźwiedziego. Pięknie pachnie i jest bardzo smaczne. Wykorzystacie je do makaronu, sałatek, kanapek. Doskonale smakuje również z jajkami, jako dodatek zamiast majonezu :-). Zajrzyjcie też po przepisy na pesto z liści rzodkiewki pesto z rukoli pesto pomidorowe Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym
Pora coś zjeśćPENNE Z PESTO SZPINAKOWYM, BROKUŁAMI I GROSZKIEM to kolejne, zdrowe... Artykuł PENNE Z PESTO SZPINAKOWYM, BROKUŁAMI I GROSZKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEzapachy. Miejsca, które utkwiły w mojej pamięci wiążą się zwykle z czymś, co miałam okazję tam spróbować. Barcelona - paella, owoce morza, egzotyczne owoce, pesto, Nicea - stek, Wenecja - niesamowite lody, kawa, pizza i makarony. Może nie będę odkrywcza, ale to właśnie niezwykle aromatyczne pasty stały się dla mnie symbolem Włoch. Ta podróż dała mi już wtedy zupełnie inne spojrzenie
Ratunku obiadPesto pistacjowe jest typowym produktem prosto z Sycylii. Pasuje jako dodatek do kanapek, makaronów, serów, przekąsek, zapiekanek i kotletów. Jest po prostu pyszne! Jeśli raz spróbujesz to na pewno się uzależnisz, a przynajmniej tak było w moim przypadku . Moje domowe pesto jest oparte na przepisie babci mojego męża. Jest łatwe w przygotowaniu i nie jest zbyt czasochłonne. SKŁADNIKI
kuchniabellissima.wordpress.comSpaghetti, które zawsze sprawdzi się na szybki domowy obiad. Lubimy czy to pomidorowe czy mięsne, serowe, z pesto, szpinakiem i serem. Danie syte, które nie może się nie udać Makaron z mięsem mielonym urozmaicam często jeszcze jakimś warzywem, oprócz pomidora sprawdza się papryka, tarte pieczarki, kawałki bakłażana, talarki cukinii, nawet kukurydza, fasolka czy groszek. Danie podaję także z tagliatelle
Zasmakuj Kuchniwarsztatach z chłopakami z Gdyńskiego bistro Feed My Soul , które odbyły się podczas See Bloggers . Krzysztof Szczęsny zdradził nam swój sekretny (od teraz trochę mniej) przepis na pesto z czerwonej kapusty. Tak, tak, dobrze czytacie. Nasza poczciwa modra kapusta niejedno ma imię i okazuje się, że można z niej wyczarować coś zupełnie niezwykłego! Tylko popatrzcie na ten kolor(...)podpraż na patelni i dodaj do kapusty wraz z czosnkiem. Zmiksuj ponownie. Wlej sok z cytryny oraz oliwę, połącz i dopraw solą do smaku. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedź, połącz z pesto i podawaj
Food SquareLiście myjemy i miksujemy dodając trochę oleju. Czosnek niedźwiedzi sam w sobie ma tak świetny smak, że nie trzeba do niego dodawać nic więcej. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i mieszamy z pesto
Kryzysowa Książka Kucharskamiesiące. Warto również zamrozić je w małych pojedynczych porcjach, można wtedy korzystać z niego cały rok, idealne są do tego małe worki do mrożenia. Pesto ma intensywny smak i warto je łączyć z makaronami, jako pasta do pieczywa lub dip z jogurtem naturalnym do grillowych mięsnych smakołyków
Apetyczna babeczkablendujemy razem z oliwą. Słonecznik mielimy w malakserze. Do buraków dodajemy zmielony słonecznik, sok z cytryny, czosnek i blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i mieszamy z buraczanym pesto. Przekładamy do miseczek, ozdabiamy pestkami słonecznika i posiekaną natką pietruszki. Smacznego! ;) Przepis pochodzi ze strony www.pitupituslowfood.pl
Czerwona Porzeczkaoliwą i dokładnie miksujemy. Jeżeli masa jest zbyt gęsta należy dolać trochę oliwy i ponownie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. PS. Pesto jest bardzo smaczne i można dodawać go do makaronu lub smarować nim kanapki
The Sweet Damselkucharskich - urozmaicenie diety Nietestowana przeze mnie maszyna do spiralnego krojenia warzyw. Zdjęcie maszyny ze strony frankherbert.pl <odnośnik> Przepis na makaron z cukinii ze smażonym czosnkiem, chilli, cebulką i pesto <klik> Dwa końce temperówki Najzwyklejsza obieraczka do warzyw Jeden z wkładów krajalnicy typu julienne tworzących cienkie paseczki
Pora na pora i pomidoraSzybki i smakowity obiad czyli w prostocie siła. Makaron ugotowałam w kilka minut, w tym czasie zrobiłam pesto i w 15 minut obiad gotowy. Polecam bo smakowity. Muszelki z pesto z rukoli i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemnie jest to jeszcze lepsza wersja już i tak idealnego pesto. Polecam, przepis wart wypróbowania. Idealne zarówno do kanapek (taka kanapeczka z pesto i plastrem pomidora- mniam, pyszności! ) jak również do makaronu. Składniki: - listki oberwane z 2 doniczek bazylii - olbrzymia garść szpinaku baby - 150g płatków migdałów - 1 dojrzałe, miękkie awokado - 3/4 szklanki dobrej oliwy z oliwek
Smaczne ZdroweBrokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Kalafior
Moja smaczna kuchnia