odparuje i sos zgęstnieje zdjąć z gazu i doprawić. Dokładnie wymieszać. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Aby zdjęcie było ładniejsze polałam makaron sosem, ale można oczywiście wymieszać makaron z sosem na patelni. Posypać startym parmezanem i dorzucić kilka listów bazylii. Sos. Zadziwiająco prosty i bardzo smaczny
Karola gotujemnie kokardki) 2 puszki tuńczyka w sosie własnym kilka pomidorków koktajlowych 1/2 puszki kukurydzy rukola kilka suszonych pomidorów olej z suszonych pomidorów ( 1 łyżka) sól himalajska pieprz Makaron gotuję al'dente. Na patelnię daję troszeczkę oleju w którym były suszone pomidory, rozgrzewam, wrzucam pokrojone suszone pomidory, kukurydzę i pomidorki koktajlowe. Dodaję ugotowany makaron, umyta rukolę i mieszam, dodaję tuńczyka, doprawiam
kruche babeczkimakaron i zalewamy go przyrządzonym sosem ze śmietany i mieszamy aby pokrył każdy makaron. Mięso podsmażamy na oliwie z dodatkiem przyprawy gyros i gotowe wykładamy na nasz makaron. Na dużej głębokiej patelni podsmażamy cebulę w piórka. Następnie dodajemy nasze warzywa i dusimy wszystko razem przez około 10 minut na małym ogniu. Doprawiamy nieco solą, pieprzem i wedle życzenia ostrą papryką
W Moim Magicznym Domumnie organiczna - marki Birdy ) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać jajko, napar i konfiturę. Zmiksować z przyprawami na gładką masę. Następnie wmieszać opłukany i osuszony makaron shirataki. Na natłuszczonej patelni położyć silikonowe foremki i wypełnić je ciastem. Smażyć około 5 minut z każdej strony na małym ogniu. Smacznego! *** Produkty wyróżnione kursywą znalazłam w sklepie internetowym
Poranek na słodkodynię i smaż do miękkości. Ugotuj makaron. Odlej filiżankę wody w której się gotował i zostaw do sosu. Suszone pomidory pokrój w paski i wrzuć na patelnię. Dodaj śmietankę, wodę z makaronu i zagotuj. Na koniec wsyp posiekaną natkę pietruszki i tarty parmezan, całość dokładnie wymieszaj. Odcedzony makaron przełóż do sosu
KukuleczkiTo danie stanowiło część mojego dzisiejszego obiadu w pracy. Wymaga niewielu składników i jest szybkie w przygotowaniu. Czytaj więcej »
Kasia Sarnafarszu. Zawsze wychodzi mi więcej, ale to żaden problem. Farsz przechowany w lodówce zostaje wykorzystany na drugi dzień do potrawy „na winie”. Danie jednogarnkowe, a właściwie „jednopatelniowe”. Makaron ryżowy podgrzewamy na patelni na rozgrzanym oleju sezamowym. Dodajemy pozostałe składniki (oprócz sałaty i bratków), doprawiamy solą, płatkami chilli. Chwilę smażymy uważając, aby nie rozgotować warzyw i mamy obiad gotowy
mojewypiekiinietylkoblendera, krakersy kruszymy na drobniejsze kawałki i dodajemy do reszty. Wszystko blendujemy do uzyskania w miarę gładkiej masy. Jeśli trzeba doprawiamy solą. Do ugotowanego wcześniej ciepłego makaronu (przełożonego na rozgrzana patelnię, dodałam pesto, słonecznik i pokrojone w paseczki salami. Wywieszałam i gotowe
kruche babeczkimaśle, aż się zarumienią, potem dodajemy szpinak i chwikę podsmażamy. W między czasie gotujemy makaron. Do gotowego szpinaku wkruszamy fetę i dodajemy śmietanę, doprawiamy, mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy, wrzucamy na patelnię i mieszamy ze szpinakiem. Na gotowe można jeszcze dodać kosteczki fety
Idę coś wszamaćkoper włoski, pieprz. Jeśli tylko czas mi pozwala, to wcześniej marynuję przez kilka godzin mięso kurczaka w zalewie z przypraw, cebuli i sosu sojowego. Ugotowany ryż czy makaron możecie wrzucić na patelnię/wok do warzyw, lub podać osobno, żeby każdy włożył interesującą go porcję ryży i warzyw z mięsem. Ja wolę wszystko chwilkę podsmażyć, żeby przeszło swoim aromatem. Jeśli używacie
Mieszam w Garnkuczasie odsączyłem go i dodałem do pozostałych składników w woku. Do woka wlałem około 200 ml wody i całość nadal podgrzewałem na średnim ogniu do zmięknięcia makaronu. Gdyby płynu na patelni było zbyt mało należy wówczas dodać więcej wody. Na suchą patelnię dodałem 3 łyżki nasion sezamu i prażyłem je, aż zrobiły się lekko przyrumienione. Sezam dodałem do pozostałych składników
Wyprawy kulinarnegarnka i wymieszaj z sosem. Jeśli sos jest wciąż za gęsty dodaj wodę od makaronu. Zdejmij flak z saliccia i pokrój na plasterki. Usmaż kiełbasę na patelni na rumiany kolor. Dodaj do makaronu wraz z pokrojonymi pomidorami (6 pomidorów) i świeżym szpinakiem. Zagotuj. Przełóż makaron na półmisek. Podaj posypany świeżo utartym parmezanem. The post Sos pomidorowy do makaronu appeared
codojedzeniaPrzygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i mieszamy z kukurydzą. Jajka roztrzepujemy wraz ze śmietaną, dodajemy starty ser i pietruszkę. Łączymy masę jajeczną z makaronem, doprawiamy. Na dużej patelni roztapiamy masło, przelewamy całość i smażymy około 5 minut. Gdy frittata się delikatnie zetnie, wkładamy patelnię do piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180st. Podajemy
Gotowanie moimi oczamiDodać pieczarki pokrojone w półtalarki. Podsmażyć do miękkości. Następnie dodać jarmuż i chwilę zeszklić. Dodać sos sojowy i mleko kokosowe. Chwilę dusić. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego, Anulla Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć w sklepie: www.sklep.dajar.pl
Fabryka pomysłówkosteczkę na odrobinie tłuszczu.Dodałam kapustę kiszona i chwilkę poddusiłam.Przed dodaniem kapusty najlepiej ją przepłukać wodą,żeby nie była zbyt kwaśna.Następnie całość mieszamy z ugotowanym makaronem i podsmażamy na patelni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt