czasie myjemy, osuszamy i ścieramy na tartce o grubych oczkach cukinię. Dodajemy mięso, siemię lniane i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z makaronem. Danie polewamy olejem lnianym. Smacznego
Truskawkowa Fiestaszpinaku baby kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku papryka w proszku słodka troszkę kurkumy sól szczypta pieprzu cayenne 2/3 szklanki śmietanki 30% olej kokosowy do smażenia makaron Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy indyka pokrojonego w kostkę, dodajemy drobno posiekany czosnek. Smażymy, dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i umyty szpinak. Doprawiamy kurkumą, pieprzem cayenne i papryką
kruche babeczkizamrożony szpinak , jak się rozleci – roztopi i puści sok , dodajemy cukier sól , pieprz i wyciśnięty praską czosnek . Mieszamy , dusząc około 1-2 minut . Przekładamy na wierzch makaronu ( jak na zdjęciu ) . Na patelni roztapiamy masło, dodać mąkę i energicznie mieszamy aż powstanie gładka masa, następnie ciągle mieszając wlewamy mleko ,aż powstanie gładki sos ( jak powstaną grudki , można użyć blendera
Ogrodnik w podróżyktoś lubi może być więcej) 130g sera feta (pól opakowania kostki) przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, tymianek 3 łyżki pestek słonecznika Przygotowanie Nastawić wodę na makaron i od razu przystąpić do przygotowania sosu. Na patelni zeszklić cebulę, pokrojoną w talarki (można wykorzystać olej z zalewy z pomidorków). Dodać drobno posiekany lub wyciśnięty przez praskę czosnek (pamiętając o wstawionej wodzie(...)makaron. :)). Dodać szpinak i pokrojone pomidorki. Mieszać od czasu do czasu. W między czasie, na oddzielnej suchej patelni uprażyć pestki słonecznika, odstawić na bok do posypania całości. Pod koniec dodać przyprawy do smaku i pokrojoną w kostkę fetę. Lubię jak feta nieco się rozpuści, ale kiedy poszczególne jej kawałki są widoczne w potrawie. Kiedy sos mamy już gotowy
coolinarnastrefa.blogspot.comjajek 200 g śmietany 30% 1 kulka mozzarelli 1 cukinia 1 zielona papryka oliwa garść szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 200 g makaronu pełnoziarnistego sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, po czym smażyć do momentu, aż odparuje nadmiar wody. Na koniec doprawić solą i pieprzem(...)paprykę. Całość smażyć mieszając, aż odpowiednio zmięknie (dojdzie jeszcze w jajku). Warzywa przełożyć do szpinaku. W międzyczasie ugotować makaron al dente według instrukcji na opakowaniu. Jajka wbić do miski, dodać śmietanę i dobrze doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Do głębokiej patelni wlać odrobinę oliwy, po czym dodać rozbełtaną masę jajeczną. Smażyć na małym ogniu przez chwilę. W następnej kolejności
Passions hobbies lifeiała cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * makaron świderki – ok. 300 g * oliwa z oliwek * sól, pieprz, estragon, cząber – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek – przesmażamy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cukinię ( jeśli jest młoda, z delikatną skórką to nie musimy obierać ) , smażymy kilka
Ostra na Słodkosera pleśniowego 50 g sera mozzarella tartego ½ cebuli 2 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% (1 mała) 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć cebulkę na maśle. Dodać przeciśnięty czosnek. Śmietanę lekko podgrzać (nie zagotować). Po chwili dodać śmietanę. Szynkę pokroić na mniejsze paseczki i dodać
KuchniaWeDwoje.plłososia brokuł płatki migdałów suszone pomidory 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku olej kokosowy do smażenia 3 łyżki serka mascarpone sól różowa pieprz Brokuła i makaron wcześniej gotuję. Na rozgrzanej patelni smażę pokrojoną w piórka cebulę, dodaję czosnek. Zmniejszam troszkę ogień, cebulę i czosnek przesuwam na jedną część patelni. Łososia myję, obieram ze skóry, oprószam solą, pieprzem i smażę(...)samej patelni co cebula i czosnek. Pomidory kroję, dorzucam do cebuli, dodaję też migdały (ilość dowolna, jak kto lubi). Wszystko mieszam, łososia trochę rozdrabniam, dodaję serek mascarpone, mieszam, żeby się stopił, na końcu dodaję brokuła i makaron. Wszystko delikatnie mieszam, jeśli trzeba to doprawiam solą i gotowe
kruche babeczkipracy :) Składniki: makaron pełnoziarnisty paczka mrożonego szpinaku 4-5 łyżek jogurtu greckiego 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła ser feta szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować i odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak. Gdy szpinak się rozmrozi, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jogurt grecki. Następnie dodać troszkę sera fety pokrojonego w kostkę i doprawić solą
The Sweet Damselzielonych oliwek, 100 g boczku, 1/2 cebuli, 1 czerwona papryka. 1/4 łyżeczki chilli Kamis, sól Kamis, pieprz Kamis, słodka papryka Kamis. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulką. Następnie dodajemy paprykę i oliwki pokrojone w plasterki. Całość zalewamy domowym koncentratem pomidorowym. Sos mieszamy i przyprawiamy: chilli, papryką, solą
Aga w kuchnipapryczki (Victualia) 1 łyżka oliwy z oliwek 250 g mięso mielonego z indyka przyprawy: curry, pieprz czarny, papryka słodka, bazylia, sól himalajska Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej oliwę i przez 2 minuty podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie wlej ok. 100 ml wody, zmniejsz ogień, przykry patelnię przykrywką i duś
Zdrowie na języku :Pwięcej wg preferencji 1 cebula 2 ząbki czosnku masło klarowane bazylia, oregano, tymianek (świeże bądź suszone) 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta chilli sól, pieprz odrobina cukru Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać chilli, słodką paprykę, tymianek, bazylię, oregano i pomidory. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Smażyć przez 5 minut. Dodać cieciorkę
Moja Galeria Smakupyszne? Składniki : * makaron durum bądź razowy * łyżka oleju kokosowego * garść mrożonych warzyw - marchewka, fasolka szparagowa, kalafior * pół opakowania serka wiejskiego * przyprawy * sezam Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać warzywa i lekko poddusić by nie powstała z nich papka a były jędrne i w całości. Przyprawić. Dodać sezam i serek wiejski. Lekko
Magiczne Życie Martypaski. Doprawiamy solą i pieprzem. Siekamy natkę pietruszki i wrzucamy na patelnię (zostawiamy 1/4 posiekanej natki do ozdoby). Piersi kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy kilka łyżek wody z gotującego się makaronu i ugotowany makaron (woda z makaronu zawiera część skrobi zawartej w makaronie i powinna zagęścić powstały sos). Dodajemy równiez pokrojone piersi kurczaka. Wszystkie dokładnie mieszamy, ściągamy patelnię
Mango Papaja270g odsączonych suszonych pomidorów (słoiczek) 2 łyżki pociętej kolendry (ewentualnie pietruszki) 400g passaty 50ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta chili sól, pieprz 500g makaronu spaghetti Oliwę rozgrzewamy na patelni z dodatkiem chili. Pomidorki tniemy w paski, oliwki w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy na wolnym ogniu przez 2 minuty. Dodajemy odsączonego tuńczyka, łączymy z resztą
Gotowanie i blogowaniechilli (opcjonalnie) ser żółty (opcjonalnie) sól, pieprz Brokuła gotujemy chwilkę w lekko osolonej wodzie tak aby tylko lekko się podgotował ale nadal był "chrupki". Następnie gotujemy makaron (oczywiście al dente). Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu i wrzucamy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucamy orzechy oraz bułkę tartą oraz chilli i prażymy aż całość nabierze głębszego koloru. Następnie
My simple kitchen