kroimy w drobną kostkę. Boczek kroimy w kostkę lub paseczki. Ser ścieramy na tarce. Mieszamy śmietaną z żółtkami. Cebulkę podsmażamy na odrobinie oleju. Na drugiej patelni podsmażamy boczek. W garnku z osoloną wodą gotujemy makaron. Do podsmażonej cebulki wlewamy śmietanę z żółtkami i zagotowujemy. Dodajemy ser i mieszamy, aż się rozpuści. Wlewamy do patelni ze skwarkami i przyprawiamy do smaku
Maminek kulinarnybakłażanem to bardzo smaczne danie bezmięsne, które szybko i łatwo się przygotowuje i wybornie smakuje. Smaczny bakłażan, pieczarki, a całość w pomidorach. Danie doprawione aromatycznymi ziołami i podane z makaronem Soba przypadnie do gustu tym, którzy lubią bakłażany, a także pomidorowo-ziołowe smaki. Gorąco polecam Przepis na około 3 porcje dania Potrawka z bakłażanem. SKŁADNIKI: 1 bakłażan(...)zeszklonej z czosnkiem cebuli, podsmażyć. Do zawartości patelni dodać wcześniej zdjęty bakłażan, a także pomidory z puszki i bulion warzywny, doprawić do smaku solą, dodać pieprz ziołowy i cząber. Danie gotować na małej mocy palnika do miękkości składników. Pod koniec gotowania wsypać posiekaną świeżą bazylię. Potrawka z bakłażanem świetnie komponuje się z makaronem Soba Artykuł Potrawka z bakłażanem pochodzi
WSZYSTKO SMACZNEopakowania serka mozzarella 1 puszka krojonych pomidorów pół puszki kukurydzy kilka listów bazyli sól, pieprz ostra papryczka w proszku oliwa Przygotowania: Ugotuj makaron al' dente. Na patelnie wlej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Paprykę pokrój w paski lub w kostkę i dodaj do cebuli. Wlej pomidory, kukurydzę i dopraw całość pieprzem, papryczką
Kukuleczkicebula Przygotowanie: Łososia gotować na parze przez około 15 minut ( to zależy od grubości ryby, jeśli jest dość gruba, to należy gotować około 20 minut ). Lekko posolić po wierzchu. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem w garnku i przykryć pokrywką. Trzymać w cieple przez 15 minut następnie odcedzić. W malakserze zblendować szpinak, parmezan, sól, pieprz do smaku, sok z cytryny, parmezan, czosnek(...)zbyt zbita dodać trochę wody ( około 1 lub 2 łyżki wody ) wtedy wytworzy się bardziej kremowa konsystencja. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę w półksiężyce. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy. Wrzucić pieczarki i cebulę. Dodać makaron i pesto. Dokładnie wymieszać. Jeśli pesto jest zbyt zbite, wlać odrobinkę wody na patelnię aby lekko rozrzedzić sos. Dosolić lekko do smaku. Na talerz wyłożyć
JaglusiaPonieważ jest w stanie gotowym do spożycia odstawiamy na bok. Spaghetti wyglądem przypomina makaron sojowy, jednak w odróżnieniu od niego pachnie bardzo specyficznie, jednak po wymieszaniu jej z pozostałymi składnikami, zapach znika i zapominamy o nim. Warzywa kroimy tak jak lubimy najbardziej :) Wszystkie przekładamy na patelnię, dodajemy łyżkę oleju, odrobinę wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Po kilku(...)minutach dodajemy chilli, która m.in. ma właćiwości wspomagające odchudzanie, gdyż nawet o 25% wspomaga przemianę materii, a więc spalanie kalorii. Gdy warzyma zmiękną, jednak nie rozmiękną, zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy makaron i łączymy wszystkie składniki. Gdy wystygnie przekładamy do pojemników. Przyżądzenie posiłku zajęło maksymalnie 30 minut, według mnie było warto
Taste Of My Daymojej kuchni, więc mam przerwy w pisaniu notek, ale mam nadzieję, że wena powróci i powróci też regularne pisanie nowych przepisów :-) Na dobry początek proponuję Wam Makaron a'la Chiński Kubek z Chińskiej Patelni , ale oczywiście zdrowszą jego wersję :-) Dość często gotuję na parze , więc i ten przepis taki będzie :-) Składniki: 1/2 opakowania warzyw chińskich Hortex (z przyprawami) 1 pierś
Anielska Kuchnia Anigrube wiórki). Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Zachować szklankę wody z gotowania makaronu. Na rozgrzany na patelni olej (około 2 łyżek) wrzucić cebulę i podsmażyć. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojone parówki i chwilę razem podsmażać, aż parówki delikatnie się zarumienią. Następnie wlać przecier pomidorowy oraz szklankę wody
Gospodyni Miejskakurczaka, brokuły i duuużo sera ;) Zapiekanka ta jest naprawdę szybka w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo smaczna :) Swoją zapiekankę zapiekałam na patelni tytanowej Woll, o której już wcześniej pisałam (klik tutaj) . Składniki: * 1 szklanka makaronu (przed gotowaniem) * 1 mały brokuł * połówka piersi z kurczaka * solidna garść sera żółtego startego na tarce o dużych(...)oczkach * sól * woda do zagotowania makaronu i brokułów * pół łyżeczki przyprawy do kurczaka Wykonanie: W dwóch garnkach zagotować wodę z dodatkiem soli. W jednym ugotować makaron, w drugim różyczki brokułów. Zlać na sitku. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka z dodatkiem soli i przyprawy do kurczaka. Do przesmażonej piersi dodać ugotowany makaron i brokuły, wszystko wymieszać. Zasypać
Zrób to smaczniecukrem, a następnie wsypujemy do niej bób; gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą i obieramy. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy makaron i chwilę smażymy, na koniec dodajemy bób, mieszamy i po 1 - 2 minutach zdejmujemy z palnika. Rozkładamy porcje na talerze, posypujemy serem i słonecznikiem. Danie najlepiej smakuje
Czary - gary w kuchnidente, ale można również pogotować trochę dłużej), odcedzić i przepłukać, żeby się nie skleił. Wrzucić do dużej miski i przestudzić. Kurczaka usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Ostudzić. Dodać do makaronu. Ananasa i kukurydzę odcedzić, ananasa pokroić na drobne kawałki, wrzucić do miski z makaronem i mięsem. Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić
Świat Domowej Kuchniwrzucamy na patelnię. Obsmażamy chwilkę, aż się zarumieni. Dodajemy bób i smażymy dwie minutki. W miseczce mieszamy żółtka, śmietanę, połowę sera oraz doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnie wlewamy sos, dorzucamy makaron i mieszamy całość. Kosztujemy i w razie konieczności ponownie doprawiamy. Jeśli sos zbyt zgęstniał można dolać trochę wody z makronu. Po minucie wyłączamy gaz i nakładamy makaron
Kolizje SmakówPORCJE: 3 Penne w sosie pomidorowym 1/2 opakowania makaronu Penne 20 dag mięsa mielonego 15 dag pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych sól, pieprz, przyprawa do dań, typu kucharek 2 łyżki keczupu pół cebuli natka pietruszki olej Pieczarki i cebulkę szatkujemy drobno. Następnie wrzucamy składniki na rozgrzany na patelni(...)olej. Smażymy. Mięso mielone dodajemy na patelnię i mieszamy cały czas. W dużym garnku gotujemy w osolonej wodzie makaron. Makaron musi być al dente. Kiedy makaron będzie ugotowany, należy go odcedzić. Do składników na patelni dodajemy pomidory z puszki i keczup, przyprawiamy. Chwilę podsmażyć, aż trochę zniknie wody. Na koniec dodajemy makaron. Zamieszać. Podawać ciepłe, najlepiej przed podaniem posypać poszatkowaną
Gotuję TestujęPrzyprawy, polędwiczki z kurczaka, brukselka, makaron i fasolka kolorowa, jedna patelnia, a potrawa będzie wyjątkowa. To danie jest smaczne, zdrowe, dobrze doprawione i w kilkanaście minut gotowe. Kolorami żółto - zielonymi do nas się uśmiecha i na zjedzenie prosto z patelni czeka :) Składniki: 6 polędwiczek z kurczaka, ½ łyżeczki pieprzu czarnego świeżo mielonego, pieprz kolorowy do smaku, 1/2 łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczka(...)ręcznikiem. Kurczaka obtaczamy w przyprawach i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 min. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kilka min. kurczaka. Śmietankę mieszamy z bulionem, dodajemy serek topiony i całość miksujemy za pomocą blendera. Przygotowanym sosem zalewamy kurczaka, dodajemy brukselkę, fasolkę, makaron, świeże igiełki tymianku i dusimy do momentu, aż makaron będzie al dente, a sos zgęstnieje
Moniki Smakołykisię przegryzło. Wstawiamy wodę na makaron, odrobinę soli. Gotujemy makaron al dente. Ugotowany odcedzamy i raz przepłukujemy pod letnią wodą. Botwinkę dokładnie myjemy. Łodygi kroimy na 3 centymetrowe kawałki. Liście kroimy w centymetrowe paski. Obieramy szalotkę, przekrawamy i kroimy w średniej grubości półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią szalotkę – smażymy, aż cebulka lekko(...)minut. Do tego dodajemy liście oraz bulion, zmniejszamy ogień na średni i delikatnie dusimy, aż warzywa będą al dente – maksymalnie 5 minut. Na patelnię z warzywami dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Ściągamy z ognia i podajemy – makaron wykładamy na talerze i obficie polewamy z wierzchu sosem z fety. Dekorujemy odłożonymi gałązkami koperku i podajemy. Powrót na górę
Smaczna Stronaoliwy z ziołami 5 pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 5 listków świeżej bazylii W garnku z osoloną wodą gotujemy makaron spaghetti. Odsączamy. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy rozgnieciony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone w małe kawałki suszone pomidory, chwilę dusimy. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smażymy, następnie
Olga Piecze i Gotujeoczyszczone i umyte grzyby kroję na mniejsze kawałki. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i gorący podam z sosem. W tym czasie gdy gotuje się makaron przygotuję sos: Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażam czosnek przez około 2 minuty. Następnie do czosnku dodaję masło, grzyby i całość smażę około 8 minut. Po chwili smażenia do grzybów dodaję około
Uwaga Babcia Gotujekroimy w kosteczkę i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem szklimy na odrobinie oleju. Paprykę kroimy w kosteczkę, a natkę pietruszki siekamy. Zmniejszamy ogień i do zawartości patelni dodajemy paprykę, natkę, makaron, pastę i groszek, porządnie mieszamy. Makaron podajemy posypany parmezanem z dodatkiem kiełków. Smacznego
Be Fit Be Strongśmietany 36% 1/2 szklanki wody po gotującym się makaronie garść słonecznika ulubiony makaron sól, pieprz, papryka ostra do smaku opcjonalnie: sr do posypania Makaron gotujemy w mocno osolonej wodzie. Na suchej patelni prażymy słonecznik i uprażony zdjemujemy na talerzyk. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej cebulę, a gdy ta się przyrumieni - dodajemy paski salami. Gdy salami(...)przypalić - to spowoduje, że danie będzie gorzkie. Do całości wlewamy śmietanę i pół szklanki wody z gotującego się makaronu i dokładnie mieszamy. Jako, że makaron powinien być już gotowy - wrzucamy go na patelnię i dokładnie obtaczamy w powstałym sosie doprawiając do smaku. Zdejmujemy na talerz, posypujemy uprażonym słonecznikiem i serem, jak ktoś ma ochotę i... smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!przyrządzania tego dania wstawcie wodę na makaron i ugotujcie penne. Ja użyłam makaronu razowego. W osobnym garnku gotujemy 2 - 3 garście różyczek brokułu, które po ostygnięciu drobno siekamy. Wędlinę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebulka się zeszkli, na patelnię dodajemy brokuły i drobno posiekaną papryczkę chilli. Opcjonalnie, jeśli lubicie, możecie również(...)kilka sztuk). W osobnym garnuszku podgrzewamy śmietanę i pokruszony lazur, aż ser się rozpuści i masa zacznie bulgotać. Gorącą śmietanę z lazurem przekładamy do składników na patelnię, a następnie dodajemy makaron, całość mieszamy i gotujemy przez chwilę na wolnym ogniu. Penne nakładamy na talerze i dekorujemy, np różyczkami brokułu. Smacznego
Taste Of My Day