makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:415/561)

Kurczak w kremowym sosie 142

Polecam Wam wspaniałego kurczaka w kremowym sosie. Rewelacyjny w smaku. Podawać można z ziemniakami, ryżem, kaszą, makaronem lub kluskami. Do tego polecam surówkę z młodej kapusty, którą również znajdziecie na moim blogu i macie wspaniały obiad. Pracy nie ma przy tym wiele, mięso dusi się samo, a przygotowanie nie wymaga wcale pracy. Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę(...)udka. Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w plasterki. Wszystko wymieszać z kurczakiem, przykryć naczynie i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie  rozgrzać masło na patelni i obsmażyć na nim udka na rumiano oczyszczając je z cebuli. Podsmażone udka przełożyć do rondla, a na tym samym tłuszczu zeszklić delikatnie cebulę z czosnkiem, w której był kurczak

O kuchni z uczuciem
Zielone tortille z bobem 133

Odkąd zagościł w mojej kuchni, wykorzystuję go codziennie do gotowania różnych rzeczy i muszę Wam przyznać, że bardzo szybko się polubiliśmy. Obiad w 30 minut, który nie jest makaronem? Tak! To możliwe! :)  Przejdę już może do gotowania wspomnianego bobu. Otóż, bób gotuje się 1 minutę. Tak.. to zadziwiające, ale w pełni możliwe. Dlatego uważam, że szybkowar to zbawienie(...)tortille 2 szklanki ugotowanego bobu 8 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 garści świeżego szpinaku serek caprese (typu włoskiego) 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz majonez Na patelni rozgrzewamy oliwę, dorzucamy na nią pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Podsmażamy je z odrobiną soli. Kiedy nasza cebulka już się zeszkli na patelnię dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy

MamaOskarka
Zapiekanka z cukinii i klopsów 270

Gotowanie zaczynasz od cukinii. trzeba ją umyć i odciąć obydwie końcówki. Następnie, weź obieraczkę do warzyw i pokrój ją wzdłuż na cieniutkie plasterki. Musi Ci wyjść coś w rodzaju makaronu pappardelle. Posól paski, przmieszaj je dokładnie i odstaw na bok. Cebulę pokrój w piórka i czosnek w kostkę. Teraz weź się za mięso. Wrzuć je do miski, posyp przyprawą(...)będziesz miał cały czas wilgotne ręce. Mocz je co jakiś czas pod kranem, a mięso nie będzie się przyklejać ani do rąk, ani później do talerza. Na dobrze rozgrzaną patelnię polej trochę oliwy i delikatnie włóż pulpety. Musisz to zrobić delikatnie, żeby się nie spłaszczyły i żeby się nie posklejały ze sobą. Przesmaż je na złoty kolor z każdej

manslogblog
Jak kupować tanio i zdrowo? 15 sposobów. 177

podstaw. Ponadto często tracisz na walorach zdrowotnych, bo kupujesz opakowania zawierające zbędne dodatki. I tak w musli masz cukier, w przyprawie do ziemniaków sól, a w warzywach na patelnie większość to ziemniaki (które nie są złe, ale dominować powinny inne warzywa). Podobnie z konserwami czy słoikami - zamiast kupować np. soczewicę w puszcze, kup suchą i ugotuj. 3. KUPUJ SEZONOWE OWOCE(...)cudowne aromaty. Ceny sklepowych ziół w doniczkach nie są jednak zbyt zachęcające, dlatego warto rozważyć własną hodowlę. 5. RÓB ZAPASY W INTERNECIE Produkty, które mogą poleżeć dłużej (kasze, ryże, makarony, bakalie, mąka, słodziki) kupuj w dużych opakowaniach - przeważnie wychodzi taniej. Nie przerażaj się wysoką ceną jednorazowego zamówienia - to koszt zakupów rozłożony na kilka miesięcy. Jeśli natomiast chodzi o dostawę, większość

Powiedz dietom nie
Szybkie szpecle z warzywami. 180

Witajcie :) Dzisiaj piątek :) Każdy na niego czeka przez cały tydzień. Dlatego szybkie danie, aby czasu nie tracić niepotrzebnie. Przecież trzeba zacząć odpoczywać. Zobaczcie co dla Was

vegetanie
NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 320

ciastem po upieczeniu jest naprawdę ogromna:) Dlatego ja, oprócz lekkiej sałatki z sezonowych warzyw, nie podaję do niego żadnego ryżu, ziemniaków czy makaronu. Cóż więcej dodać -  musicie koniecznie wypróbować ten przepis. Gwarantuję Wam, że kurczak w tak wyjątkowej  wersji na stałe zagości w Waszym  codziennym menu. SKŁADNIKI (porcja(...)zdjęcia pokazują to dokładniej):) Wsadź blachę z naciętym ciastem na 15 minut do lodówki. W tym czasie zrumień z obu stron lekko na suchej patelni plastry boczku.  Pieczarki umyj i pokrój w cieniutkie plasterki. Cebulę zaś posiekaj w większą kostkę. Całość podsmaż około 5 minut na  oliwie z oliwek. Filety z kurczaka dokładnie

Słodko-Słony Świat Ilony
Rosół drobiowy 270

pietruszkę pokroić w słupki. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Cebulę przekroić na pół i w łupince przypiec na ogniu (w przypadku kuchenek gazowych) lub na mocno nagrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu (w pozostałych przypadkach). Ćwiartki z kurczaka umyć pod bieżącą, zimną wodą. Do garnka, w którym będzie gotowana zupa, włożyć umyte mięso z kurczaka, słupki marchewek i pietruszki(...)przez sitko. Wybrać jedynie marchewkę, pokroić w kostkę i dodać do przecedzonego rosołu. Taki czysty rosół z dodatkiem marchewki przyprawić solą i pieprzem do smaku. Rosół podawać gorący, z makaronem i pokrojoną marchewką, posypany natką pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 2,5 l czystej, przecedzonej zupy z dodatkiem marchewki. Ćwiartki z kurczaka można zastąpić

Gospodyni Miejska
Sos grzybowy II 260

życzenie męża, sos grzybowy, ale trochę inny od tego  sosu grzybowego , który pojawił się już wcześniej na blogu. Sos można podawać z różnymi dodatkami, z makaronem,  z kaszą, czy też ryżem, u nas w domu jednak najbardziej lubiana jest wersja z ziemniakami. Oczywiście do sosu grzybowego koniecznie musi być kremowe(...)bardzo chłoną wodę. Następnie kroimy je w grube plastry. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę i rozcieramy z solą. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażamy cebulę, aż do momentu gdy będzie szklista, wtedy dodajemy do niej grzyby i chwilę przesmażamy razem. Do garnka wlewamy bulion i dodajemy mascarpone, mieszamy, a następnie dodajemy warzywa

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki z serem (bezglutenowe) 137

Zapraszam na naleśniki w wersji na słodko, z serem, oczywiście bezglutenowe. Mieszanka mąk zawiera mąkę jaglaną dającą niewielkie wrażenie goryczki, jest to o tyle potrzebne w

Kawa z mlekiem
Krokiety z cannelloni 209

To przede wszystkim inny pomysł na cannelloni. W tym wypadku faszerowane szpinakiem i panierowane w bułce tartej, ale myślę, że na tych polach można poeksperymentować. W

Czerwony Gupik
Smażone ziemniaki z kurczakiem, brokułem i pomidorami:) 185

Jako fanatyczka przypraw takich jak oregano, bazylia, czy zioła prowansalskie, serwuje dla Was kolejny pomysł na kurczaka z pomidorami i podsmażanymi ziemniakami:) Danie może wymaga sporo

Kuchnia Pełna Pasji
Klopsy w sosie grzybowo – koperkowym 128

smaku solą i pieprzem. Dodać jajko, posiekaną drobno cebulkę,majeranek, bułkę tartą.Mozzarellę pokroić w kostki. Do każdego klopsa włożyć kostkę mozzarelli. Uformować klopsy zawijając mozzarellę w środku. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć klopsy na złoty kolor z obydwu stron. Wrzucić cebulkę pokrojoną drobno i chwilkę smażyć. Dodać grzybki z wodą, potartą marchewkę i połowę posiekanego koperku, gałkę muszkatołową(...)sosu. Dokładnie wymieszać. Do jogurtu wlać trochę gorącego sosu, wymieszać. Następnie wlać jeszcze trochę sosu. Teraz już można wlać jogurt do sosu. Dodać pozostały koperek. Podawać z ziemniakami lub makaronem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Fasolka szparagowa z pysznym sosem pomidorowym 143

zrobiłam wczoraj na dzisiejszy obiad. Przepis prosty, pierwsza porcja już została przez rodzinę zjedzona. Jest to wspaniały pomysł dla osób które nie chcą lub nie mogą jeść makaronu. Tu makaron do sosu zastępujemy właśnie fasolką szparagową, pysznie i prosto i nawet forma podobna ;) To co przepis przedstawiam poniżej i do kuchni idź i zrób, bo naprawdę warto.   Fasolka szparagowa(...)swoją ugotowałam w koszyku do gotowania na parze. Według mnie tak przygotowana zachowuje więcej jędrności i smaku. Zaczynamy od cebuli i czosnku, obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni dużej i głębokiej najlepiej rozgrzewamy olej i na nim przesmażamy cebulę i czosnek. Gdy już zacznie ładnie pachnieć dodajemy mięso i przesmażamy całość, po chwili dodajemy sos pomidorowy i połowę bazylii

Kuchnia na wzgórzu
Wegańskie kotlety z cukinii 420

warzyw sezonowych. Bardzo długo czekałam, aż pojawi się na targach. W okresie od lata do jesieni masowo wykorzystuje cukinie w wielu przepisach.  Od gulaszy, leczo, placków, po przez makaron czy dania deserowe. Ostatnio naszła mnie ochota na kotlety z cukinii, dlatego lekko zmodyfikowałam mój sprawdzony przepis na placki. Kotlety wyszły pyszne, chrupiące na zewnątrz, a w środku miękkie(...)cukinii dodaj wszystkie przyprawy, mąkę, bułkę tartą i wymieszaj.  Dopraw do smaku solą i pieprzem.  Uformuj kotlety i obtocz w bułce tartej.  Smaż na średnim ogniu patelni do zarumienienia.  * Trzeba sprawdzać skład bułki tartej - niektóre mogą być niewegańskie. Ja swoją kupuję w Auchan.  ** Odciśniecie cukinii  ma bardzo duży wpływ na konsystencje kotletów, dlatego trzeba

wegujemy
Klopsiki wołowe z fasolką szparagową w cytrynowej glazurze 168

wyśmienitą, słodko-cytrynową glazurę i powstało  lekkie, a równocześnie sycące danie, o z askakującym połączeniu smaków, które fantastycznie zgrywają się w jedną, pyszną całość. Podane z ryżem bądź makaronem stanowić będą smaczny i pełnowartościowy obiad. Szczerze polecam Wam ten bardzo udany, słodko-wytrawny eksperyment :) Klopsiki: * wołowina- 300 g  * cebula- 1 szt. * czosnek- 1 ząbek * płatki owsiane- 1 łyżka(...)kuleczki i wrzucić do wrzącego wywaru warzywnego z dodatkiem listka laurowego i ziela. Gotować, na małym ogniu, około 15 minut. Dodatkowo: W międzyczasie, kiedy klopsiki się gotują, na rozgrzanej patelni podprażyć pokrojone orzechy włoskie i przełożyć do miseczki/talerzyk. Rozgrzać masło i podsmażyć fasolkę szparagową z dodatkiem startego imbiru oraz krążków chili- do miękkości. Na koniec dołożyć dżem cytrynowy wraz

Kraina Miodem Płynąca
Kuskus kokosowo waniliowy z karmelizowanymi jabłkami i żurawiną 149

Kuskus , to produkt łączący cechy makaronu i kaszy, a także nazwa przyrządzanej z niego potrawy. Ma zastosowanie jako dodatek do obiadów, sałatek, czy też deserów. W zależności od upodobań może być serwowany na słodko lub wytrawnie. Ceniony w kuchni z uwagi na szybkość przygotowania… i nie tylko. Kuskus kokosowo waniliowy z karmelizowanymi jabłkami i żurawiną.   Składniki: - 400g kaszy kuskus(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i suszymy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C. Z pozostałych jabłek wydrążamy ogryzki i kroimy, ze skórką w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy 2 łyżki brązowego cukru, mieszamy do rozpuszczenia. Wsypujemy pokrojone jabłka, płaską łyżeczkę cynamonu i 2-3 garście mrożonej żurawiny. Dusimy kilka minut, aż jabłka się skarmelizują (nie mogą

mojewypiekiinietylko
Sałatka z kuskusem i gruszką 159

wiecie w mojej kuchni dominuje makaron, ale ostatnio mam coraz większą chęć na lekkie sałatki. Stąd moja propozycja na coś szybkiego i pysznego. Można ją spokojnie zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Nie jest oblana żadnym ciężkim sosem ani w składzie nie ma nic co spowoduje że będziemy się czuły ociężałe czy przejedzone. Jednak dodatek kaszy kuskus sprawi(...)bazylia, oregano, pieprz Przygotowanie : Kaszę zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Sałatę lodową posiekać drobno, przełożyć do miski. Cukinię pokroić w plastry, można lekko przyprawić i ułożyć na patelni grillowej, opiekać po kilka minut z każdej strony. Odstawić do wystygnięcia. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Gruszkę pokroić w półplasterki, można lekko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, sezam

Magiczne Życie Marty
Muszelki nadziewane bakłażanem i mascarpone 133

onchiglioni to obok spaghetti mój ulubiony rodzaj makaronu. Uwielbiam nadziewać te urocze muszelki przepysznymi farszami i zapiekać w przeróżnych sosach. Jakiś czas temu wymyśliłem sobie nadzienie z bakłażana i sera mascarpone, podkręcone kaparami, anchois oraz ziołami, a to wszystko zapieczone w pomidorowym sosie. Wyszedł absolutny sztos sztosów i z miejsca ta wersja muszelek stała się jedną z najbardziej lubianych(...)pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki suszonej bazylii ½ łyżeczki suszonego oregano chlust oliwy z oliwek sól, pieprz Dodatkowo: 100 g parmezanu garść świeżej bazylii * PRZYGOTOWANIE Sos pomidorowy Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i przysmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie wrzuć pomidory i gotuj kilka minut na małym ogniu. Sos przypraw ziołami oraz solą i pieprzem. Przełóż

Food Square
Klopsiki z wołowiny z pieczarkową wkładką 170

starannie wypracowanej recepturze nie zawierają konserwantów i sztucznych dodatków, więc idealnie sprawdzają się w kuchni. Można użyć ich jako bazę do sosów, zup czy dań z kaszą lub makaronem. Wystarczy wlać koncentrat bulionu do garnka z wrzącą wodą, dodać ulubione dodatki, zagotować i potrawa gotowa.  Dzisiaj na obiad szybkie klopsiki z mielonej wołowiny podane z kaszą gryczaną(...)lekko bułką tartą. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy. Z mięsa robimy kulki do których do środka wkładamy po ćwiartce obsmażonej pieczarki i obtaczamy w mące. Klopsy obsmażamy na patelni. sos: Bulion Krakus rozrabiamy z wodą i koncentratem pomidorowy i mieszanką zalewamy obsmażone na patelni klopsy.Dusimy chwilę razem, doprawiamy do smaku. Klopsy najlepiej smakują podane z kasza gryczaną #krakus, #smacznieiszybko

Bon appetit mon amie
Jajka z fasolą mung, marchewką baby i duszonym dorszem 141

Pyszna, zdrowa wczesna kolacja.Brakuje Ci sił,energii, znudzony kotletem, makaronem, pizzą? Sięgnijcie po fasolę mung! Choć ma maleńkie, zwykle ciemnozielone nasionka, bywa nazywana „złotą fasolką”. Nic dziwnego – potrafi odtruć i odnowić organizm człowieka. Jest nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Oczyszcza organizm, niweluje skutki stresu, wspomaga serce i działa antyrakowo. Fasola mung to super pokarm, marchewkę kochają moje dzieci, dorsz(...)smażenia Fasolę mung namocz, najlepiej na noc, wylej wodę w której się moczyła, wypłucz dwa razy a za trzecim razem wlej wodę, zagotuj i ugotuj do miękkości. Na dużej patelni uduś marchewkę. Dosmacz solą, pieprzem, oliwą z oliwek, odstaw na bok.  Dorsza pokrój na kawałki, rozgrzej patelnię z odrobiną oleju kokosowego. Duś dorsza ,aż zmięknie . Na dużą patelnię wyłóż

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekane naleśniki z mielonym mięsem 3119

szybki obiad, a jeśli zostały nam usmażone naleśniki to już w ogóle błyskawiczny :) To banalne połączenie placka naleśnikowego z mielonym mięsem w pomidorowym sosie, trochę takie canelloni, tylko zamiast makaronu mamy naleśniki jest naprawdę smaczne. Z farszem oczywiście można bardziej pokombinować, dodać do niego na przykład pieczarki, paprykę czy czerwoną fasolę, ale i bez tych dodatków niczego mu nie brakuje(...)naleśników   Mięso mielone oprószone przyprawą usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać do niego posiekaną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili smażenia na patelnię wlać cały koncentrat pomidorowy, keczup oraz przyprawy, wymieszać i smażyć przez kilka minut.    Na usmażone naleśniki nałożyć porcję mięsa, zawinąć w rulon i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec

Simply Food
Makaron z cukinii z pesto i kurczakiem 136

Składniki – porcja dla dwóch osób: 1 cukinia, 250 gram kurczaka, 200 gram pesto, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia, starty

Coś bym zjadła
Tagliatelle z cukinii ze szparagami i szpinakiem 162

niskokaloryczne jest sycące, przez dużą zawartość błonnika i wody. Jest tak skomponowane, że jedyną przyprawą jest szczypta soli. Idealne na ciepło i na zimno. Śmiało można dodać do niego makaron, ryż cz też kaszę. Resztę zabiorę ze sobą jutro do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 3 porcje: wartość odżywcza 1 z 3 porcji: 160 kcal/11 g białka(...)każdy szanujący się wegus taka posiada) „obierz” w plasterki, najlepiej to zrobić kładąc cukinię na desce, ja wpadłam na to po poharataniu pierwszej sztuki. Na bardzo dużej patelni lub w wielkim garze rozgrzej olej i przez 2 minut podsmaż czosnek. Dodaj szparagi, po 3 minutach dorzuć pomidory, sypnij szczyptą soli. Po kolejnych 3 minutach dodaj cukinię, delikatnie przemieszaj

greenscarf
ŁAZANKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI 343

Łazanki z kapustą i grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami? Powiem tak-łazanki są łatwiejsze w wykonaniu a smakują pysznie. Siekam kiszoną kapustę i

potrawyregionalne
Dietetyczna lasagne z grillowaną cukinią 167

Powiem szczerze, że wcale mi nie brakowało w tej lasagne makaronu i beszamelu. Pyszne i aromatyczne danie. Na pewno jeszcze nie raz ją przygotuję. Wygląd nie zachęca, ale mam nadzieję, że to Was nie odrzuci to ;) Naprawdę warto spróbować. Składniki (2-3 porcje): - 1 cukinia - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - kilka dużych pieczarek - 400 g zmielonego mięsa (u mnie(...)kilka minut, co jakiś czas mieszając. Dopraw solą, pieprzem i innymi przyprawami. Zalej przecierem i dokładnie wymieszaj. Cukinię pokrój wzdłuż na plastry o grubości ok. 3 mm**. Zgrilluj na patelni grillowej, po ok. 2 minut z każdej strony***. Przygotuj małe naczynie żaroodporne. Wyłóż dno kilkoma plastrami cukinii, dopraw solą i pieprzem. Ułóż połowę farszu i posyp częścią parmezanu. Wyłóż kolejną

Corner With Recipes
Domowy Oryginalny Sos Boloński (Bolognese) 3079

Boloński jak sama nazwa wskazuje pochodzi z włoskiego miasta Bolonia. Jest on obecnie jednym z najpopularniejszych sosów podawanych z makaronem. W jego skład wchodzi głównie mielone mięso (wieprzowe, wołowe) oraz warzywa. Sekretem idealnego sosu jest jego długie gotowanie - minimum 2 godziny. Domowy Oryginalny Sos Boloński (Bolognese) - Składniki: 500 g mięsa mielonego ok. 150 g boczku duża cebula 3 ząbki czosnku(...)siekamy w drobną kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę podsmażamy, dodajemy czosnek i dalej smażymy na złoto. Następnie dodajemy marchewkę, seler i dalej podsmażamy. Na osobnej patelni zrumieniamy drobno pokrojony boczek, a następnie dodajemy go do warzyw. Na tej samej patelni co prażyliśmy boczek rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso mielone i obsmażamy do zbrązowienia (mięso "rozgniatamy" widelcem

Słodka Strona
Naleśniki faszerowane kurczakiem i szpinakiem 227

Byłam ostatnio na ryneczku i kupiłam duży pęk szpinaku. Najpierw miał być przeznaczony do przygotowania faszerowanych piersi z kurczaka, później makaronu z sosem szpinakowym, a ostatecznie przydał się do naleśników... Obiad dość szybki pomijając smażenie naleśników... 8 naleśników (do mojego naczynia weszło 5 reszta była na zimno) Potrzebujemy: 8 naleśników duża podwójna pierś z kurczaka duży pęk szpinaku (pamiętajmy(...)naleśniki były trochę grubsze ponieważ będą zapieczone w sosie pomidorowym. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy chilli, słodką papryką, solą i pieprzem. Podsmażamy. Odkładamy na bok.  Na patelni po kurczaku, podsmażamy umyty szpinak. Doprawiamy solą, dodajemy drobno posiekany czosnek i ser feta. Lekko dusimy. Pierś z kurczaka oraz szpinak wrzucamy do blendera, dodajemy szczypiorek i natkę pietruszki

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Kuskus z warzywami 153

Pomimo, iż jestem największą fanką makaronu, od czasu do czasu lubię i potrzebuję odmiany. Przejawia się ona najczęściej w postaci ryżu, ziemniaków bowiem praktycznie nie jadam. Jeśli natomiast chodzi o kasze lubię pęczak i kuskus - bohater dzisiejszego przepisu. Zaletą tego rodzaju kaszy, jest jej ekspresowe przygotowanie. Wystarczy zalać wodą, doprawić i odczekać kilka minut. Małe ziarenka nasycą się wodą(...)potrzebne składniki: 2 pomidory pół żółtej papryki 1 mała cukinia kukurydza - pół szklanki 1ząbek czosnku pól cebuli przyprawy sól, pieprz cayenne oregano A jak przygotować danie? 1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Następnie drobno posiekany czosnek. Solimy. 2. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do pomidorów, dusimy 10 minut

Mój Smak na Życie