możesz przygotować szereg rodzinnych posiłków w zaledwie jednym urządzeniu. Wystarczy wybrać odpowiedni tryb - parowy, gotowania ryżu, wolnego gotowania, gotowania makaronu, wrzenia, sauté, gotowania risotto lub utrzymywania ciepła. W mgnienia oku zobaczysz, że nie potrzebujesz już sterty swoich garnków i patelni, ponieważ to jedno urządzenie zastąpi je wszystkie. Posiada wyjmowany koszyk ułatwiający gotowanie na parze. Ryż i risotto przygotowuje lepiej niż(...)samym czasie. Wystarczy tylko wybrać odpowiedni tryb. Do wyboru masz tryby: parowy, gotowania ryżu, wolnego gotowania, gotowania makaronu, wrzenia, sauté, gotowania risotto lub utrzymywania ciepła. W jednym urządzeniu przygotujesz wiele potraw. Możesz pożegnać się ze startą garnków i patelni, które po przyrządzaniu obiadu dla całej rodziny wymagają mycia. Cookpot jest wygodny i prosty w obsłudze. To naprawdę świetne urządzenie godne
Tetiisherijajek dodałam odrobinę płatków owsianych, aby omlet był bardziej sycący i dawał nam energię na cały dzień. Kocham przyrządzać dania na patelni, a moja kuchnia nie wyobraża sobie jej braku. Kocham jajecznice, omlety, jajka sadzone, sosy do makaronu, a do wszystkiego potrzebne jest zaledwie jedno naczynie Uważam, że osoba, która uwielbia gotować, powinna posiadać przynajmniej jeden egzemplarz dobrej, wytrzymałej patelni
Kuchnia BazyliiPorcja) Cebula – 200 g (2 x Sztuka) Pomidory z puszki (krojone) – 400 g (4 x Porcja) Makaron penne (pełnoziarnisty) – 180 g (2.57 x Szklanka) Czas przygotowania: 30 minut 1. Cebulę podduś na patelni ze zmielonym mięsem. 2. Dodaj pomidory. Gotuj aż sos się lekko zredukuje i dopraw ziołami do smaku. 3. Zjedz z ugotowanym makaronem. PODWIECZOREK
Powiedz dietom niechili, zioła prowansalskie, włoszczyzna suszona, Wykonanie: 1. Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, odstawiamy. (Makaron można podzielić na mniejsze części) 2. Do woka lub głębokiej patelni wkładamy mrożonki, i dusimy aż do całkowitego rozmrożenia, jeśli używamy świeżych warzyw, podlewamy je wodą i dusimy aż całkowicie zmiękną. Kiedy warzywa będą(...)kostkę. 3. Do warzyw dodajemy olej sezamowy i smażymy,dodajemy przyprawy i sos sojowy (około 2 łyżki) wedle uznania i smaku. 4. Do warzyw wsypujemy wcześniej ugotowany makaron ryżowy. Całość dokładnie mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Smacznego
Mój pomysł napokrojoną w plastry cukinię i całość smażę kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Rybę kroję w kostkę a pomidory na pół. Na patelnię wrzucam pokrojone składniki smażę 3-4 minuty. Na koniec dodaję ugotowany makaron i natkę pietruszki. Podaję od razu. Smacznego, Klaudia! Obserwujcie mnie również na Instagramie: https://www.instagram.com/klaudiapieniazek/ oraz wrzucajcie moje przepisy z #mangopapaja
Mango Papajagarść liści bazylii sól, pieprz, duża szczypta kozieradki 2-3 łyżki oliwy extra virgin 2 porcje (około 150g) pełnoziarnistego makaronu linguine lub spaghetti Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na patelni delikatnie podprażyć przez chwilę orzeszki, odłożyć na bok. Szalotkę posiekać w cienkie półplasterki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Na patelni użytej wcześniej(...)minuty. Czosnek posiekać w cienkie paseczki – wrzucić na patelnię wraz z 1/2 łyżeczki soli, przesmażyć przez minutę. Następnie zwiększyć ogień, dodać pokrojone pomidory i smażyć około 3-4 minuty. Oliwki pokroić w cienki plasterki, dodać do potrawy, wymieszać, doprawić pieprzem, kozieradkę i ewentualnie dodatkowo solą. Wrzucić ugotowany i odcedzony makaron, podprażone orzeszki – całość dokładnie wymieszać, przesmażyć przez pół minuty
Even Better Foodpapryki mielonej słodkiej 1/3 szklanki śmietany 30% szczypta kurkumy sól pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego makaron spaghetti razowe Lubella 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filety myjemy, kroimy w paski.Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy na niego kurczaka, podsmażamy, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, słodką paprykę, kurkumę i słonecznik. Smażymy do momentu, aż kurczak będzie usmażony(...)suszone oregano, mieszamy, dodajemy przekrojone na pół kulki mozzarelli, smażymy dosłownie chwilkę (jak mozzarella zacznie się topić). Dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na talerze, dodajemy makaron. Smacznego
kruche babeczkiumyć, osuszyć i pokroić w cieniutkie paseczki - ja używam do tego specjalnej "obieraczki-krajaczki". Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki. Makaron wrzucić do osolonej wody i ugotować al dente. Odcedzić. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić czosnek i smażyć do momentu aż nabierze delikatnie złotego koloru , dodać pokrojoną w paseczki cukinię i podsmażać ok. 5 minut, doprawiając
KUCHARNIAmięsa -3 pomidory+bazylia -100 g pieczarek -łyżka tłuszczu do smażenia -łyżeczka masła klarowanego do duszenia pieczarek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy wedle uznania i smażymy. Zdejmujemy z patelni. 3. Pieczarki kroimy drobno i dusimy na maśle klarowanym. 4. Pomidory kroimy w kostkę (możecie uprzednio sparzyć i obrać ze skórki
Zdrowie i pysznie na talerzuhimalajska - różowy pieprz - 2 szczypty otartej gałki muszkatołowej - garść fasolki fioletowej - 70 ml wody - makaron wysokiej jakości najlepiej z mąki durum WYKONANIE: - grzyby umyj i obierz delikatnie - fasolkę umyj i obetnij końcówki - czosnek obierz i posiekaj drobno, bądź przeciśnij przez praskę - przygotuj patelnię i garnek - w garnku ugotuj w osolonej wodzie fasolkę, tajemnica jej magicznych właściwości się wyjaśni(...)gotowania około 20-25 minut) - na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, masło, dodaj posiekany czosnek i kurki, całość podsmażaj około 2 minuty, następnie patelnię przykryj pokrywką i duś około 13-15 minut. - w tym czasie możesz ugotować makaron, postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu - do podsmażonych grzybów dodaj ugotowaną i pokrojoną na mniejsze części fasolkę, chwilę podsmaż i dodaj śmietanę, wodę
SMYKWKUCHNIpełnoziarnisty do spaghetti sól, pieprz 2 łyżki masła 1/4 pęczka zielonej pietruszki 1. Na początku wlać wodę, lekko osolić i gdy zacznie wrzeć dodać makaron. Gotować go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na patelni (na średnim ogniu) rozpuścić masło. 2. Na rozpuszczonym maśle przesmażyć posiekany ząbek czosnku. Gdy lekko zmieni kolor - dodać śmietanę, mleko, pokrojone suszone pomidory(...)koniec dodać posiekaną zieloną pietruszkę i rozdrobnionego wędzonego łososia. Posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko ze sobą wymieszać i chwilę trzymać na ogniu. 4. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i od razu przełożyć na talerze. Przygotowanym sosem polać makaron, ewentualnie całe danie posypać posiekaną pietruszką. Od razu podawać
Ugotowaćserka mascarpone 1 puszka pomidorów włoskich, pokrojonych 1 cebula 400 g kurczaka 5 łyżek sosu słodkiego chili (lub więcej) sól pieprz Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka pokroić na kawałki o długości 3-4 cm, doprawić solą i pieprzem. Wrzucić na patelnię i usmażyć. Gotowego kurczaka przełożyć(...)minut, dodać serek i połączyć delikatnie za pomocą łyżki, gotować na małym ogniu 5 minut. Wrzucić usmażonego kurczaka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ugotowany makaron polać sosem, podawać. Smacznego
Chocolate Muffin Blogbulionu warzywnego 1 ząbek czosnku 2 cebulki dymki 1 papryczka chili 250 g makaronu Mie 300 g chińskiej kapusty pak choi 3 średniej wielkości marchewki 1 mały brokuł ½ czerwonej papryki 1 czerwona cebula 3 łyżki oleju sezamowego Sezam upraż na suchej patelni do momentu, aż delikatnie się zarumieni. Zdejmij z patelni i odłóż na bok. Teraz przygotuj sos: obierz imbir(...)Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Cebulę posiekaj w piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju sezamowego. Wrzuć marchew oraz cebulę i podsmaż 2-3 minuty. Następnie dorzuć, brokuł, paprykę, kapustę pak choi i smaż kolejne 3 minuty. Dolej pikantny sos i całość podduś jeszcze 2 minuty. Na koniec dodaj makaron i podgrzej. Sałatkę podawaj posypaną sezamem. 4 porcje
Roślinna - blog wegańskiLubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, nie okaże się, że M. zabił to, co wyhodowałam na parapecie... ;) To danie ma przyjemnie delikatny, imbirowy smak. Sos jest aksamitny. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka. Och... PASKI POLĘDWICZEK(...)oliwek - 2 gałązki świeżego rozmarynu - 115 gram masła Przygotowanie rozmarynowego tagliatelle: W garnku gotujemy lekko osoloną wodę z 2 łyżkami oliwy i rozmarynem. Wrzucamy makaron. Gotujemy al dente. Polewamy rozpuszczonym masłem lub podsmażamy chwilkę na patelni. Podajemy z polędwiczkami i sosem śmietanowym. Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakupominąć ) * cebula * pół papryki * pomidor sparzony i obrany ze skórki * łyżeczka przecieru pomidorowego * sól * pieprz * łyżeczka majeranku * łyżeczka słodkiej papryki * olej do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kroimy w kosteczkę cebulę i dodajemy do podsmażonej wędliny. Kolejno kroimy pieczarki oraz paprykę w kostkę i dodajemy na patelnię gdy Cebula zmięknie. Podsmażamy(...)jajka i dodajemy je do startego na tarce sera. ( jeśli ktoś robi bez dodatku jajek ściera tylko ser na tarce). Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron oraz podsmażoną wędlinę z warzywami. Mieszamy. Dodajemy 2/3 startej porcji sera i ponownie mieszamy. Na koniec wykładamy pozostały ser na wierzch zapiekanki. Pieczemy około 25 minut. SMACZNEGO! Zapraszam na mój
Kulinarne przygody