makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:141/561)

Pappardelle z łososiem i pomidorami 171

makaronu pappardelle 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów kilka świeżych listków bazylii sól, pieprz zioła prowansalskie  1 łyżka oleju Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić na niego drobno posiekaną cebulę, chwilę podsmażyć i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić, a następnie dodać pokrojonego w dużą kostkę łososia

Pasja Smaku
Makaron z fetą i szpinakiem 106

gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie obieramy czonsnek i kroimy na plasterki. Wlewamy oliwę z oliwek na patelnię. Dodajemy czosnek oraz szpinak. Dusimy na małym ogniu, aż szpinak zmniejszy objętość. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do szpinaku z czosnkiem. Doprawiamy do smaku (pamiętajmy, że feta jest słona) Mieszamy. Do miseczki przekładamy makaron z czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
Zapiekanka świderkowa z pieczarkami, oliwkami,  papryką i ... serem 140

połówki. Makaron ugotowałam we wrzącej, osolonej wodzie. Czas gotowania wg zaleceń producenta. Odcedziłam i przełożyłam do miski. 2 łyżki masła rozgrzałam na patelni. Wrzuciłam pieczarki i smażyłam chwilę na średnim ogniu. Oprószyłam pieprzem i dodałam do makaronu razem z dwiema łyżkami masła. Do makaronu wsypałam również starty ser i wszystko razem wymieszałam. Pod wpływem ciepła ser zaczął się topić

Kuchnia u Krysi
Cannelloni z kurczakiem barbecue 400

emmentaler 120 ml creme fraiche lub gęstej kwaśnej śmietany 120 ml słodkiej śmietany 120 ml mleka  garść natki pietruszki około 10 rurek makaronu cannelloni (nieugotowanego) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka drobno kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy sos barbecue i podsmażamy około 5 minut tak aby włókna mięsa się oddzieliły. Następnie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i całość dokładnie mieszamy

Delusional Trine
Makaron z pesto i łososiem 183

Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy wg instrukcji na opakowaniu. Łososia kroimy na małe kawałki. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki na pesto wkładamy do jednej miski i miksujemy na gładką masę. Makaron i łososia przekładamy do jednego naczynia, dodajemy pesto i przekrojone na pół pomidory. Mieszamy, aż pesto rozprowadzi się równomiernie na makaronie

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z wędzonym łososiem i kremowym serkiem 242

odlejemy makaron – zachowujemy ok. 8 łyżek gorącej wody z gotowania (to ważne) – dodajemy wodę do serka i mieszamy do połączenia. Sam makaron można przelać bardzo krótko zimną wodą, aby się nie rozgotował. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku i rozdrobnionego w palcach wędzonego łososia. Podsmażamy 1-2 minuty (nie dłużej). Dodajemy serek rozcieńczony

Poezja smaku
Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem 155

być mrożony) 20 dag sera żółtego 1/2 pojemnika śmietany 18% 2 jajka 2-3 ząbki czosnku sól pieprz kilka łyżek oleju Wykonanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Świeży szpinak myję, osuszam i podsmażam na patelni na oleju dodając do niego roztarty czosnek oraz sól do smaku. Formę do zapiekania smaruję masłem i układam na przemian makaron ze szpinakiem

Bea(u)ty kitchen
Noodle curry z kurczakiem i warzywami 382

bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 3 porcje: 250 – 300g makaronu chińskiego typu noodle 40-45 dag piersi z kurczaka Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex (saszetki z ziołami nie używamy) + kilka różyczek mrożonego kalafiora i brokuła Ok. 1,5-2 łyżki curry   (u mnie(...)Brokuły i kalafior podzielić na mniejsze części, gdy różyczki są dość duże. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pierś z kurczaka, podsmażyć chwilę. Następnie doprawić ok. ¾ łyżki curry i opcjonalnie pieprzem oraz dodać warzywa. Smażyć do miękkości kilka minut. W między czasie przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu – zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut pod przykryciem. Makaron dodać

Fabryka pomysłów
Makaron z cukinią 167

sera żółtego startego na tartce lub parmezanu (opcjonalnie)  sól i pieprz do smaku Do posypania: starty ser świeży pieprz posiekana mięta   Wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazówki na opakowaniu. Olej rozgrzewamy na dużej patelni i wrzucamy cebulę, czosnek i płatki chili. Smażymy ok 3 min. Dodajemy na patelnię plastry cukinii i posypujemy świeżo startym pieprzem i solą Smażymy

Apetyt na Zielone
Makaron z cukinią w sosie miętowo-cytrynowym. 214

sera żółtego startego na tartce lub parmezanu (opcjonalnie)  sól i pieprz do smaku Do posypania: starty ser świeży pieprz posiekana mięta   Wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazówki na opakowaniu. Olej rozgrzewamy na dużej patelni i wrzucamy cebulę, czosnek i płatki chili. Smażymy ok 3 min. Dodajemy na patelnię plastry cukinii i posypujemy świeżo startym pieprzem i solą Smażymy

Apetyt na Zielone
Penne z łososiem 158

boski tak dobrego włoskiego dania w polsce jeszcze nigdy i nigdzie nie jadłam. Zakupy:  opakowanie makaronu penne koszt ok. 2,50 zł, opakowanie mrożonego szpinaku koszt ok. 3 zł, łosoś za 250 gram koszt ok. 7 zł. Przygotowanie:  Szpinak daję na patelnię i na bardzo małym ogniu go podgrzewam aby się rozmroził dodaję troszkę oliwy z oliwek. Żeby(...)trzeba jednak troszkę uważać gdyż jest on bardzo delikatny i jeśli go przegotujemy to poprosty nam się rozwali. W garnku gotuję makaron tak, żeby był al dente. Gdy szpinak już się rozmrozi i będzie doprawiony dodaję na patelnię 1- 2 łyżki śmietany. Mieszam wszystko razem i gotowe. Podsumowanie: Więc podsumowując drugie danie koszt całej  potrawy z przyprawami wynosi

Tanio smacznie i prosto
Muffinki makaronowe 143

garnka wlać wodę, dodać do niej łyżkę soli. Gdy woda zaczyna się gotować wsypać makaron. Gotować przez trzy do czterech minut na małym ogniu. Makaron wyłożyć na durszlak, przelać zimną wodą. Przełożyć do miski. Na patelnię wylać oliwę. Dodać do niej przeciśnięty ząbek czosnku, kapary oraz odsączonego tuńczyka. Przesmażyć na małym ogniu przez dwie minuty. Po dwóch minutach dodać śmietanę

mecooks
Bezglutenowe muffinki makaronowe 145

garnka wlać wodę, dodać do niej łyżkę soli. Gdy woda zaczyna się gotować wsypać makaron. Gotować przez trzy do czterech minut na małym ogniu. Makaron wyłożyć na durszlak, przelać zimną wodą. Przełożyć do miski. Na patelnię wylać oliwę. Dodać do niej przeciśnięty ząbek czosnku, kapary oraz odsączonego tuńczyka. Przesmażyć na małym ogniu przez dwie minuty. Po dwóch minutach dodać śmietanę

mecooks
Bezglutenowy makaron z warzywami i jogurtem. Lżejszy obiad. 293

moich znajomych (będących na diecie bezglutenowej). Polecamy! Oferta Sotelli jest naprawdę ciekawa. Osobiście mam przyjemność przetestować kilka produktów. Składniki: 3 garście bezglutenowego makaronu penne Sotelli 1/2 czerwonej cebuli 3 garście dowolnych warzyw na patelnię (użyłam miksu różnych – zielona fasolka, brokuły, kukurydza, marchew) około 2 łyżki oleju kokosowego sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki opcjonalnie ulubione przyprawy

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania