makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:116/561)

Fusilli z sosem z wędzonego kurczaka 212

pomidorów w kawałkach od Primo Gusto 1 wędzone udo z kurczaka 3 łyżki śmietany (18 lub 30%) 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Makaron gotujemy wedle wskazówek producenta, al dente. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie mięso oddzielamy od kości i kroimy w dość dużą kostkę. Dorzucamy do zeszklonej cebuli. Całość chwilę

MamaOskarka
Rurki z klopsikami i pieczarkami w sosie śmietankowo-pieczarkowym 205

Sycące i szybkie danie z mięsnymi kuleczkami. Makaron, klopsiki wieprzowe i pieczarki łączy sos śmietankowo-pieczarkowy. składniki: 400 g makaronu rurki 250 g małych pieczarek 450 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 1 jajko 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz słodka papryka 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Mieloną karkówkę przełożyć do miski. Dodać(...)Następnie wlać śmietankę oraz dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem dusić aby sos zgęstniał i smaki się wymieszały, do smaku sos doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente, dobrze osączyć i przełożyć na patelnię z sosem. Dokładnie wymieszać i nakładać na talerze

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 274

wielu potraw. Raz możemy zrobić spaghetti po bolońsku, innym razem napełnić takim farszem naleśniki, a następnie zapiec je w piekarniku, jeszcze kiedy indziej, do takiej patelni z mięsem i sosem dodać surowy makaron i poddusić – otrzymamy wówczas pyszne danie jednogarnkowe. Tym razem chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zapiekankę mięsno-ziemniaczaną. Jeśli mamy ugotowane w mundurkach ziemniaki(...)wraz z zalewą (ja jeszcze nalewam do puszki po pomidorach niewielką ilość wody, mieszam, przelewam do drugiej puszki, zbieram wszystko to, co zostało na jej ściankach i wlewam na patelnię) . Gotujemy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu aż sos pomidorowy wyraźnie się zredukuje. Doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Wystudzone ziemniaki

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 270

sera lazur pęczek bazylii sól pieprz olej do smażenia (chyba że mamy bardzo tłusty boczek - wtedy nie potrzebujemy dodatkowego tłuszczu) PRZYGOTOWANIE   Makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy na patelni. Dorzucamy kurczaka pokrojonego w kawałki. Smażymy  i doprawiamy solą i pieprzem.  Odcedzony makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy kurczaka z boczkiem

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak w plastrach bekonu w sosie z pomidorków daktylowych 176

Mięso myjemy, osuszamy, każdy filet przecinamy wzdłuż na trzy części, lekko rozbijamy tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdą część fileta owijamy plastrem bekonu. 2. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. 3. Na patelni rozgrzewany olej rzepakowy z dodatkiem oliwy z suszonych pomidorów. Mięso z bekonem obsmażamy z dwóch stron na rumiano razem drobno pokrojoną cebulą dymką, podlewamy śmietanką, dodajemy suszone

Apetyczna babeczka
Okrasa - jesteś Bogiem! 138

piekarnika na 20 minut na 220 stopni C. Makaron wrzucamy do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy al. dente przez mniej więcej 3-4 minuty. Następnie odcedzamy i przelewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Cukinię myjemy i kroimy w plastry o grubości 2-3 mm. ½ ząbka czosnku kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy czosnek i cukinię(...)odrobinę pieprzu, gotujemy chwilkę w celu odparowania sosu, następnie dodajemy plastry łososia wędzonego pokrojone na mniejsze kawałki (2 plastry pozostawiamy do dekoracji). Makron przekładamy na patelnię z sosem. Na talerze wykładamy cukinię, następnie makaron z sosem, dekorujemy pozostawioną papryką, kaparami (rozchylamy zewnętrzne listki na zewnątrz i uzyskujemy „różyczki”), świeżym koperkiem i resztą wędzonego łososia.  Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Spaghetti al pesto i kilka czeskich filmów 157

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ugotuj oddzielnie fasolkę i ziemniaki. Ziemniaki pokrój w paski, a fasolkę na mniejsze kawałki. Ugotuj makaron al dente. Po odcedzeniu przykryj pokrywką. Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika (możesz odłożyć małą ilość do posypania dania). W misce zmiksuj: oliwę, żółty ser, pestki słonecznika, czosnek i bazylię. Od razu połącz

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z tortellini z pieczarkami i cebulą 434

mniejsze cząstki. Szalotki obieramy i drobno siekamy. Na małej ilości tłuszczu szklimy cebule, po czym dorzucamy do nich pokrojone pieczarki. Dusimy kilka minut, aż zmiękną. Zawartość patelni przekładamy do miski i mieszamy z makaronem. Dorzucamy posiekany szczypiorek i doprawiamy majonezem ze śmietaną w połączeniu dla nas idealnym. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie delektujemy się pysznym smakiem

Kuchenna Kontrrewolucya
DYNIOWA CARBONARA 115

tartego do makaronu (40 g), 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu. Przygotowanie: Czosnek drobno siekam, boczek kroję w cienkie paseczki, a dynię w małą kostkę. Makaron gotuję w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni podsmażam boczek. Kiedy się zarumieni, dodaję łyżkę oleju oraz czosnek z dynią, solę i smażę przez 10 minut co jakiś czas mieszając. Jajka roztrzepuję, dodaję

JejKuchnia
Łazanki z młodą kapustą i boczkiem 129

wykonania: 1. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości, odcedzić z wody i ostudzić. Następnie odcisnąć z nadmiaru wody, i drobno pokroić (poszatkować). 2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 3. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać posiekaną cebulę i lekko przyrumienić. Następnie dodać pokrojony w kosteczkę boczek i chwilę razem smażyć. Dorzucić pieczarki pokrojone w plasterki. Dusić

Kuchnia domowa Ani
CHIŃSKI KURCZAK Z KURKUMĄ 114

Przygotowanie :  Składniki marynaty mieszamy z pokrojonym w kostkę kurczakiem. Pozostawiamy w lodówce na około 2 godziny. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Na patelni, na oleju podpiekam kawałki mięsa, często je mieszając, następnie dodajemy, pokrojoną w paski paprykę, marchew, por, różyczki brokuła, mrożone warzywa i wlewamy bulion. Całość dusimy około 5 minut.  Danie doprawiamy do smaku solą

Kulinarne Fantazje Marioli
Spaghetti pełnoziarniste z mięsem wołowym i sosem pomidorowym 143

butelka 600 ml przecieru pomidorowego 2 szalotki 1 łyżka masła garść posiekanego lubczyku 1 płaska łyżka papryki ostrej wędzonej 1 płaska łyżka przyprawy myśliwskiej makaron spaghetti z pełnego ziarna PRZYGOTOWANIE: Na głębokiej patelni (ja zawsze używam mojego dużego woka) należy roztopić mało i poddusić na nim drobno posiekaną szalotkę. Dodawać mięso i smażyć, doprawić przyprawą myśliwską i lubczykiem. Gdy mięso

ClauditteMissCooking
Test Tofu. Makaron z warzywami i Tofu 169

Tofu Składniki: 100 g makaronu Pełne Ziarno Lubella Tagliatelle; 20 g Tofu (sól, pieprz, papryka wędzona); 150 g pieczarek; 50 g papryki czerwonej; 1 cebula; 100 g fasoli czerwonej z puszki; 10 listków bazylii; tymianek świeży; pieprz cayenne; 1 łyżka oliwy z oliwek. Zaczynamy.          Na początku duszę na patelni z odrobiną wody cebulę pokrojoną(...)czasu aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaję opłukaną czerwona fasolę i chwilę jeszcze trzymam na ogniu.          Na oddzielnej suchej patelni przypiekam pokrojone w kostkę Tofu obtoczone przyprawami. Makaron gotuję al'dente (jest bardzo smaczny, nie skleja się), odcedzam, dodaję duszone warzywa, pozostałe przyprawy, oliwę z oliwek i wszystko mieszam. Nakładam na talerze i posypuję Tofu

Życie na widelcu
Spaghetti z klopsikami w pomidorowym sosie (wg Jamiego Olivera) 188

prosta, wcale nie jest tak błyskawiczna do przygotowania, jak to z większością dań makaronowych bywa;) Ja przygotowywałam wszystko na jednej patelni, dlatego też najpierw trochę czasu zeszło mi na usmażenie klopsików, potem robiłam sos pomidorowy i jednocześnie gotowałam makaron. Całość zajęła mi nieco ponad godzinę czasu, choć muszę nadmienić, że nie spieszyłam się też jakoś specjalnie;) Pulpety(...)zebrać resztki sosu ze ścianek, przelewam do drugiej puszki i również potrząsam; następnie zawartość wlewam na patelnię) . Dodajemy ocet balsamiczny i gotujemy sos przez około 20 minut. Pod koniec doprawiamy cukrem, niewielką ilością pieprzu oraz dodajemy posiekane listki bazylii. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonym wrzątku na al dente. Do sosu pomidorowego wkładamy klopsiki i podgrzewamy całość przez około

Smaki Na Talerzu
Makaron z brokułem i serem pleśniowym 144

Lazur masła do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Brokuł umyć, podzielić na różyczki. Wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut, odcedzić. Makaron ugotować al dente, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać śmietanę, zagotować. Następnie dodać ser, dokładnie wymieszać. Gdy ser się rozpuści dodać makaron, wymiesza. Zdjąć

magiczna kuchnia Kasi