pomidorowej z kaszą pęczak zamiast ryżu czy makaronu. Podoba mi się taka zupa bo jest syta , szybka i mogę ,, wyliczyć ,, dokładnie 2 porcje gotując (co jest u mnie bardzo ważne bo nie lubię jak mi zostają resztki).I co śmieszne to z 2 skrzydełek kurczaka mam zupę i z ugotowanych skrzydełek i warzyw - farsz do krokietów. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnikurczaka razem z imbirem i dokładnie wymieszać. Wlać wodę i gotować na małym ogniu 10 minut. Wody można dodać trochę więcej. Doprawić do smaku solą. Warzywa umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać warzywa na patelnię i gotować jeszcze 5-7 minut. Na koniec wlać śnietanę i wymieszać. Obsypaćposkaną świrzą kolendrą. Śmietana nie jest konieczna. Podawać z ugotowanym makaronem ryżowym
Kuchnia Pokoleńsmaków wiosny. Chyba najbardziej zdrowy makaron. PĘCZOTTO PRIMAVERA Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zdrowsze od ryżowej wersji. To nasza wariacja na temat spaghetii primavera. SZPARAGI Z JAJKIEM W KOSZULCE Naładowana warzywami sałatka, w której główną rolę grają szparagi, zwieńczona jajkiem poszetowym z grzankami. POSIŁEK PO TRENINGU – KURCZAK PIECZONY ZE SZPARAGAMI Szukacie dania na lunch
Niedzielny kucharzwody Kurczaka, boczniaki i warzywa pokrój w paseczki. Olej rozgrzej w woku. Wrzucaj po kolei najpierw kurczaka - obsmaż, wlej sos sojowy, dodaj tarty imbir i posiekany czosnek. Następnie dodaj grzyby, marchew i paprykę. Dopraw chili i przyprawą chińską. Przygotuj skrobię rozcieńczoną w wodzie. Wlej do woka i wymieszaj. Podawaj z makaronem ryżowym, dymką i kolendrą
AZgotuj!domu są świeże warzywa, ani o to, że źle dobierzecie proporcje przypraw. Nie ma takiej opcji. Potrzebujemy: 700 g części z kurczaka, najlepiej skrzydełka/ nóżki 3 l wody 0.5 kg pieczarek 4 łyżeczki "kostki rosołowej" (bądź więcej, zależy od Waszych kubków smakowych, na początku lepiej dać mniej) 2 garście makaronu Do zimnej wody wkładamy mięso i gotujemy, od momentu
MamaOskarkaTo danie wymaga trochę pracy, ale warto poświęcić pół godzinki na przygotowanie (kolejne pół godziny zajmie pieczenie). Jest pyszne, zawiera minimalną ilość tłuszczu, chude mięso
Kulinarne Inspiracjedaje natura, bazująca na smacznych i pożywnych daniach z niedrogich składników i niemarnująca żywności. Dlatego też minestrone najprawdopodobniej początkowo była daniem przygotowywanym z resztek warzyw pozostających po innych potrawach i tanich warzyw sezonowych. Nie ma jednego konkretnego przepisu na minestrone, a jej skład może się różnić w zależności od regionu Włoch i pory roku. Życie zgodnie z duchem „la cucina(...)kurczaka, wołowiny), ale podobno najbardziej oryginalny jest na bazie wywaru z gotowania fasoli. Włosi używają tu fasoli borlotti, którą możemy zastąpić dowolnie inną: cannellini, pinto, białą, ciecierzycą itd. Aby przygotować minestrone na wywarze z fasoli, fasolę moczymy przez noc i gotujemy w tej samej wodzie przez 30 minut. Następnie dodajemy warzywa, a po 20 minutach ugotowany makaron
Chilli Czosnek i OliwaPolega on na gotowaniu na tydzień pięciu bardzo podobnych dań, w stylu: ryż z kurczakiem i groszkiem, kurczak z ryżem i marchewką, marchewka z groszkiem i ryżem, itd. To dobra metoda, bo nie wymaga specjalnie dużo pracy: można ugotować gar ryżu, upiec kurczaka i warzywa i później komponować różne zestawy. Nam nie do końca to jednak odpowiada, bo lubimy jeść(...)które zawsze możemy liczyć, gdy szukamy prostoty połączonej ze smakiem! A Wy możecie liczyć na nas! W tym tygodniu mega łatwymi daniami z menu są makaron z masłem orzechowym, wymagający tylko ugotowania makaronu chińskiego, co zajmuje 5 minut, wymieszania składników sosu i podgrzania w mikrofali – 2 minuty. Równie nieskomplikowany jest przepis na Buddha bowl. Cała robota to usmażenie sera
Niedzielny kucharzRyż z warzywami (w podobny sposób można zrobić kaszę jęczmienną, gryczaną, jaglaną czy kuskus) stanowi pyszny, kolorowy dodatek do obiadu - szczególnie mięsnego. Fajnie smakuje
Walijskie Pichceniemożliwości można zastąpić suszoną) 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, oregano nieco świeżej lub mrożonej pietruszki około 350-400 g makaronu 2 łyżki śmietany do zup 12% lub 18% (u mnie gęsta 18%) WYKONANIE Udka z kurczaka umyć i przełożyć do dużego garnka. Korzeń pietruszki i marchewki ostrugać, pokroić w plastry i wrzucić do garnka. Obrać cebulę, czosnek(...)posiadacie, to można przelać do stojącego). Ugotowany wywar mięsno-warzywny przecedzić przez sitko do innego garnka lub wybrać mięso i warzywa sitkiem. Do czystego wywaru wlać masę pomidorową i wymieszać (łącznie powinno być 300 ml zupy). Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu w osobnym garnku lub już w gotowym wywarze. Do zupy dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, oregano i wymieszać
Passions hobbies lifekaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z kurczakiem i kaszą pęczak – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną. – sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – makaron ze szpinakiem i łososiem – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie GRILLOWANY(...)pieprzem. Podobnie postąp z pokrojonym w grube plastry pomidorem oraz cukinią. Cytrynę przekrój na pół. Na grillu na specjalnej srebrnej tacce lub na patelni grillowej przygotuj łososia oraz warzywa. Warzywa powinny pięknie się zarumienić a łosoś usmażyć w środku. Cytrynę także zgrilluj ze strony z której została przekrojona. W czasie grillowania przygotuj sos tzatzyki. Ogórka umyj, zetrzyj na grubej tarce
nietylkopasta.plBardzo aromatyczna i syta zupa. Połączenie kilku przypraw, warzyw, mięsa i składnika niespodzianki - w tym przypadku soczewicy to zawsze sukces smaku:) Idealna zupa na obiad. Możecie dodać do niej makaron ryżowy lub krótki makaron, np. kokardki, kolanka, itp., będzie zimą dodatkowo wzbogacona składnikami, przez co bardziej treściwa. Jak zawsze finałowo na talerzu - koniecznie - dodajcie coś świeżego zielonego i parmezan(...)dodatkowego smaku i wzbogacenia wyglądu:) cieszy nie tylko podniebienie, ale także oko. Smacznego już dziś! Składniki: pierś z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka 1 średnia cebula 0,5 szklanki soczewicy zielonej ok. 4 szklanki (250 ml) wody - ewentualnie możecie dolać więcej 1 liść laurowy 3 ziela angielskie pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra, vegeta i lubczyk - do smaku natka pietruszki
Zasmakuj KuchniWygodne dania jednogarnkowe specjalnie dla Was! Powraca podobno zimą,będą wiec idealne na ten czas, w dodatku można przygotować obiad na dwa dni, smacznego gotowania i
Moja smaczna kuchniasól i pieprz do smaku pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki sól i pieprz do smaku Do podania: ugotowany makaron lub kasza- u mnie bulgur drobno posiekana natka pietruszki Na dużej patelni lub rondlu rozgrzewamy oliwę spod pomidorów. Umyte podudzia z kurczaka osuszamy papierowym ręcznikiem, posypujemy odrobiną słodkiej czerwonej papryki i układamy skórą do dołu na rozgrzaną oliwę. Smażymy(...)kostkę jak marchew i cebulę. Na patelnię po smażeniu mięsa dodajemy pokrojone warzywa i obsmażamy mieszając przez około 5 minut, aż delikatnie zmiękną. Na patelnię z warzywami wkładamy z powrotem kurczaka, dolewamy czerwone wino i gotujemy do chwili gdy płyn odparuje w połowie. Następnie, dodajemy puszkę pomidorów, którą następnie opłukujemy odrobiną wody i także dolewamy. Wszystko mieszamy i zmniejszamy
Smaczna Stronapokrojoną w piórka cebulę, pierś z kurczaka i czosnek podsmaż na zalewie z suszonych pomidorów. Makaron odcedź i wymieszaj z usmażonymi składnikami. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, a na wierzch połóż pokrojony w cienkie plastry ser mozzarella. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. Sałatka z grillowanymi warzywami i mozzarellą Sałatka z grillowanymi warzywami
Mojewlasne.pl