doprawić do smaku według uznania. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną . Ja dodałam zwykłą kapustę, ale powinna być Bog choy egzotyczna kapusta chińska. Idealna też byłaby kapusta włoska. łatwiej ją kupić. Teraz już tylko dodać makaron i gotować tak długo jak jest podane w opisie na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo.Mięso pokroić na cienkie plasterki. Podawać na głębokim
Kuchnia Pokoleńprzygotowania, jak na początku może się wydawać. Aby osiągnąć prawdziwie oryginalny smak potrawy trzeba uzbroić swoją kuchnię w typowe przyprawy i sosy do kuchni chińskiej. Ja osobiście kuchnię chińską uwielbiam i mam ich całą masę. Jeżeli to Wasza pierwsza przygoda z kuchnią dalekiego wschodu zapewniam, że nie będzie ostatnia. Danie jest boskie! SKŁADNIKI : - 1/2 mięsa z udźca z indyka - olej(...)anyżem i pomarańczą)- 3 łyżki - ocet ryżowy- 1 łyżeczka - 1/4 łyżeczki trawy cytrynowej - gwiazdka anyżu - chili czerwone - czosnek 2 ząbki - 6 pomidorków koktajlowych - 1/2 łyżeczki przyprawy do woka - makaron ryżowy -olej sezamowy WYKONANIE: - rozgrzej woka wlej olej - smaż indyka, czosnek, chili i przyprawy - po 4 minutach dodaj sosy sojowe i ocet - smaż ciągle mieszając aż nadmiar sosu się zredukuje
SMYKWKUCHNIBardzo lubię ryż z wszelkimi dodatkami. Tym razem padło na mieszankę chińską, którą miałam w zamrażarce. Do smaku dorzuciłam jeszcze moją ulubioną czerwona fasolę. Oczywiście
Walijskie PichcenieUdało mi się kupić dwa grube co najmniej trzy centymetrowe plastry świeżego tuńczyka, piękne czerwone mięso tej ryby idealnie pasuje do dań kuchni dalekowschodniej. Postanowiłam połączyć
SMYKWKUCHNIbułki tartej, które sprawią że po upieczeniu ciasto będzie na spodzie bardziej chrupkie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Smażony ryż z jajkiem po chińsku Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Spaghetti Carbonara – przepis Makaron z kurczakiem brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Artykuł Przepis na ciasto do pizzy pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuZamiast klasycznego schabowego zachęcamy, by od czasu do czasu przygotować sobie schab w pięciu smakach. Dzięki klasycznej chińskiej marynacie pozostaje on soczysty i miękki, a dodatek makaronu sprawia, że cały posiłek bez problemu zastąpi klasyczny obiad. SKŁADNIKI: 300 g schabu 1 papryka 1 marchewka seler - tyle ile marchewki 2 małe cebulki 100 g mrożonej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku
Kuchnia od dwojgaśniadanie Składniki 1 puszka ciecierzycy 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 pomidory 1 zupka chińska szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania Makaron z zupki … Czytaj dalej Sałatka z pomidorami i ciecierzycą
czarrna od kuchniliście obieraczki julienne, na którą choruję od kilku tygodni, ale i ona niedługo pojawi się w moim arsenale. Na pewno przyda się fanom kuchni chińskiej oraz tym, którzy wykazują gotowość, by zamienić tradycyjny makaron na spaghetti z cukinii. Jadłam i powiadam Wam, wcale nie ustępuje mącznemu oryginałowi. Ma za to o wieeele kalorii mniej. Jeśli chodzi zaś o obieraczkę
W kuchni wieczoremmarchewka, pokrojona w plasterki pęczek szczypioru ok 50 g mieszanych chińskich grzybów ( użyłam mieszanki grzybów w zalewie) lub kilka suszonych chińskich grzybów, najlepiej mieszanych 100 g boczniaków pokrojonych w mniejsze kawałki dowolny azjatycki makaron Przygotowanie Jeżeli używamy suszonych grzybów, należy je zalać gorącą wodą i odstawić na parę minut. Umyty schab obwiązać sznurkiem, włożyć do garnka(...)odsączone chińskie grzyby. Płyn z moczenia grzybów zostawić. Przykryć garnek pokrywką i gotować na małym ogniu przez 40 minut. Od czasu do czasu sprawdzać czy sos za bardzo nie wyparował a mięso nie przywarło. Jeżeli trzeba, dolać wody z moczenia grzybów lub bulionu. Po tym czasie dołożyć boczniaki, gotować jeszcze 20 minut. Makaron przygotować zgodnie
Stare GarySzybkie i świetne danie z jednej patelni. Idealne, gdy nie mamy czasu lub ochoty na spędzanie w kuchni zbyt wiele czasu. Cieniutkie nitki pszennego makaronu podsmażone
cool and mintyzielonej 1/4 główki małej białej kapusty olej do smażenia słoik sosu chińskiego sól, pieprz mielony, odrobina cukru do smaku ewentualnie łyżka lub dwie koncentratu pomidorowego dodatkowo: 30 dag mielonego mięsa 1 cebula 1 jajko ok. 2 łyżek kaszy manny sól, pieprz czarny mielony olej do smażenia ugotować makaron ryżowy wg przepisu na opakowaniu ( ile kto chce) Przygotowanie: Marchew, cukinie(...)mniejsze kawałki, a kapustę poszatkować Na rozgrzany olej wrzucać kolejno warzywa, obsmażyć i gotować pod przykryciem do miękkości, dodać sos chiński, ewentualnie łyżkę, dwie koncentratu pomidorowego Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać, zagotować razem Ugotować makaron ryżowy, wmieszać do warzyw Mięsożernym polecam przygotować pulpeciki. Pulpety można przygotować wg tego przepisu. Proponuję zestaw
Proste PotrawyStir fry – czyli szybko i pysznie Przygotowanie stir fry wymaga minimum pracy, ale jest pyszne i pożywne. Składniki oprócz makaronu są dowolne, my uwielbiamy go z warzywami i krewetkami. Stir fry to chińska technika przyrządzania potraw o dość krótkiej jednak historii. Sam wok, czyli specyficzny rondel z lejkowatym dnem, ma już grubo ponad 2 tys. lat, jednak początkowo był(...)się jako technika szybkiego smażenia potraw, najpierw na Zachodzie, w USA, w rodzinach chińskich imigrantów, skąd trafiła do kuchni na całym świecie. Stir fry uważane jest za jednen z najzdrowszych sposobów przyrządzania posiłków, gdyż podczas krótkiego smażenia produkty nie tracą swoich właściwości odżywczych. Składniki: Opakowanie makaronu pszennego Garść grzybów mun Opakowanie krewetek tygrysich 300 g (aby obniżyć cenę dania można
Niedzielny kucharzKolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo- Wschodniej. Małe krokieciki smażone na głębokim tłuszczu podawane z sosem. Moja propozycja dzisiejsza to sajgonki z warzywami, które świetnie się sprawdzą na szybki obiad czy przystawkę w czasie imprezy. Składniki: 10 arkuszy papieru ryżowego 100 g makaronu ryżowego 2 marchewki 1 czerwona papryka
magiczna kuchnia KasiI kolejne pyszności prosto z Tajlandii. Tym razem zapraszam Was na cielęcinę – niezwykle delikatne i przepyszne mięso. W połączeniu z fantastycznym słodkim sosem pieprzowym i
Ostra na Słodko