obłędny makaron zapiekany ze szpinakiem i karczochami w sosie pomidorowym. Kocham zapiekane makarony, składniki możemy dowolnie modyfikować – wedle uznania. Cudownego dnia ! Składniki: 500 g makaronu (użyłam chifferi rigati, można użyć penne) serca karczocha – 1 puszka – pokrojone na ćwiartki 2 duże garście liści świeżego szpinaku 1 puszka rozdrobnionych pomidorów (400 g) + 1/2 puszki wody – po jej przepłukaniu(...)dodaj pomidory wraz z wodą, dopraw solą, pieprzem, paprykami i cukrem. Dodaj małą garść mozzarelli. Całość gotuj na małym ogniu 5 – 10 minut. Odstaw do przestygnięcia, następnie zblenduj. Ugotuj makaron chwilkę krócej niż al dente. W dużym garnku wymieszaj makaron z sosem. Do formy żaroodpornej wyłóż 1/2 makaronu makaron, 1/2 karczochów i 1/2 mozzarelli, następnie – pozostały makaron, karczochy
Moja pasja smakuSkładniki: 300 g Penne ( pełne ziarno ) pierś kurczaka 1 por papryka żółta 2 ząbki czosnku 150 g fasolki szparagowej pesto z pomidorami i bazylią ( KOTANYI - mieszanka przypraw ) sól, pieprz, słodka papryka szczypta chili kilka kropel sosu sojowego puszka pomidorów bez skórki w sosie szczypiorek Przygotowanie: Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do miski, przyprawić ( czosnkiem, solą, pieprzem(...)końcu sos pomidorowy z pomidorami ( doprawić w razie potrzeby ). Wszystko wymieszać i dusić, aż sos lekko zgęstnieje. Wyłączyć ogień spod patelni i wmieszać do sosu fasolkę. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, polać sosem , posypać szczypiorkiem i......... Smacznego
Gaździnka warzycałej rodziny. Sos do makaronu zrobiony jest na bazie wieprzowego mięsa mielonego (może być też inne) z wieloma dodatkami, a jego ostrość zależy od ilości dodanej papryczki chili. Makaron po meksykańsku to łatwe w przyrządzeniu danie łączące charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej składniki. Kształt makaronu nie ma tu dużego znaczenia, może on być dowolny, tj. penne, kolanka lub tagliatelle. U mnie
Danka Pichcipapryki 1 szklanka makaronu 1/3 czerwonej papryki 1/3 żółtej papryki 6 pomidorków koktajlowych sól pieprz 3 łyżki oliwy odrobina suszonego oregano garść miksu sałat Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ciecierzycą – przepis Zaczynamy od ugotowania makaronu. Gotujemy go w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Możecie wykorzystać dowolny makaron jaki lubicie. To mogą być świderki, penne itd. Po ugotowaniu odcedzamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!domowej oliwy i oczywiście oliwek jak i wspaniałych serów. Te wszystkie składniki dzisiaj znajdziemy w naszym daniu. To danie jest nie lada gratką dla smakoszy makaronów. Zobaczcie co wymyśliliśmy specjalnie dla Was :) Penne z zielonym groszkiem, kalarepą, oliwkami w serowym sosie (5 osób) Składniki: 1 opakowanie Waszego ulubionego penne 1 szklanka zielonego mrożonego groszku 1 średnia kalarepa 1 szalotka
vegetanieTagliatelle zaraz po penne to jeden z naszych ulubionych makaronów. Można przygotowywać go na różne sposoby i w każdej wersji smakuje równie dobrze. Tym razem połączyliśmy go z kurczakiem, topinamburem i pieczarkami. Przepis na tagliatelle z kurczakiem i topinamburem SKŁADNIKI: - 500 g tagliatelle - około 10 główek topinamburu - 450 g mięsa mielonego (drobiowego) - 400 g pieczarek - 1 marchewka - 2 cebule
Związek na patelnimielonego to będzie w sam raz. Wypróbuj inne nasze przepisy z jarmużem: filety z chipsami z jarmużu , z apiekankę z kaszy bulgur z jarmużem , penne z pesto jarmużowym Oraz cieciorki: makaron z warzywami i pieczoną cieciorką , wegetariańska sheperd’s pie z boczniakami i cieciorką , spaghetti z pieczoną cieciorką i rozmarynem . Składniki: Sałatka Jarmuż – 250 g 1 puszka
Niedzielny kucharzwina z południowej Portugalii na pewno zmienicie zdanie. Wino dobrze pasowało do makaronu i dań rybnych. Piłam je do sałatki z ośmiornicy, która jest jedną ze specjalności Sheep Sardynia Ristorante. W tej sardyńskiej restauracji na Oboźnej można też spróbować włoskie makarony jak gnocchi alla campidanese czy penne z sosem z pomidorami i bottargą. Podobnie riesling Bruderschaft od Weingut Linden Josef
Ugotowane pozamiatanepodawać gorącą. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób. Do przepisu najlepiej użyć mozzarelli w bloku , nie w kulkach oraz makaronu w kształcie rurek np. rigatoni, penne, ziti. Natkę pietruszki można zastąpić drobno posiekanymi listkami bazylii. Przecier pomidorowy to nie to samo co koncentrat pomidorowy. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżeczka
Gospodyni MiejskaSkładniki: 300 krótkiego makaronu (u mnie sprężynki); 150 g wędzonego boczku; 150 g słodkiej, gęstej śmietany 36 % (u mnie z Piątnicy , do deserów); 50 g startego
Gospodyni MiejskaMAKARON Z GROSZKIEM I BROKUŁAMI to prawdziwie wiosenne danie. Często... Artykuł MAKARON Z GROSZKIEM I BROKUŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEużyłam mrożonej spora garść żółtej fasolki – użyłam mrożonej kilka różyczek brokułów – u mnie mrożone oliwa z oliwek vegeta natur, lubczyk, słodka papryka, sól, pieprz makaron świderki, zamiennie inny krótki, np. kolanka, penne Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieram, siekam drobno. Paprykę, pomidory suszone kroję drobno w kostkę, także koktajlowe. Na rozgrzanej oliwie podsmażam cebulę z czosnkiem. Dodaję po chwili
Zasmakuj Kuchniczosnku, cebuli i bazylii Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Młode
Moja smaczna kuchniasolidnie przyprawiony:) Kolorowo na talerzu. Przyprawy i zioła zostały przełamane słodyczą marchewki, dzięki czemu danie jest słodko - słone. Szybko i smacznie. Smacznego:) Składniki: 150 g makaronu kolanka (opcjonalnie inne kształty: świderki, gwiazdki, penne) 2 większe obrane i pokrojone w skośne talarki marchewki 2 szalotki obrane i pokrojone w większą kostkę 2 ząbki czosnku drobno posiekanego spora garść mrożonej zielonej(...)zalewy z suszonych pomidorów (dodatkowy aromat mniam!:) przyprawy: sól, pieprz, vegeta natur, papryka ostra, majeranek ser żółty tarty do posypania coś zielonego do posypania: natka pietruszki, rukola, roszponka Gotowanie makaronu: makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu Przygotowanie warzyw: rozgrzej patelnię i przesmaż na niej przez pół minuty cebulę z czosnkiem, następnie dodaj resztę warzyw
Zasmakuj Kuchnipatelnię wraz z tuńczykiem, bez uprzedniego gotowania. Czasami jest dostępny w Biedronce. Gotowanie za głosowanie - klik Składniki na 2 porcje: 150-180g makaronu - u mnie ochi di lupo, możecie zastąpić penne 200g bobu 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek puszka tuńczyka w sosie własnym lub oleju 1 czerwona cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 płaska łyżeczka
Fabryka pomysłów