niej cukinię, szybka i łatwa do przygotowania , zapieczona pod cienką warstwą sera stanowi pożywny obiad, porcja tej zapiekanki na długo daje uczucie sytości. Zapraszam! Składniki: 40 dag makaronu penne ½ kg mięsa mielonego z indyka 15 dag chudego wędzonego boczku 2 cebule 1 mała cukinia 1 biała papryka 1,5 szklanki sosu pomidorowego jak do spaghetti 15 dag startego ostrego
Wanilia i Kardamondość sporych pomidorów (sparzyć, obrać ze skórki), poza sezonem 2 puszki 2 ząbki czosnku 1/2 sporej cebuli 1 łyżka tłuszczu 1 łyżka sera Ricotta 2 łyżki świeżo startego sera Makaron penne Sól Pieprz Oregano Ew. cukier PRZYGOTOWANIE: Filety myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błon, kroimy w kostkę. Na tłuszczu, podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek, dodajemy kurczaka. Smażymy 3-4 minuty
Kopystką po garachlekkich modyfikacjach ja przygotowuję go dla męża, któremu również bardzo zasmakował ten mocno czosnkowy makaron w śmietanowym sosie. Składniki na 4-5 porcji: 1 brokuł 400 g makaronu penne 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 średnia główka czosnku 1 duża śmietana 18% 1 mała śmietana 12% przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy, curry, mielona gałka muszkatołowa kiełki rzodkiewki
Simply Foodjeszcze powtórzę, bo robi się ją błyskawicznie – dam tylko odrobinę więcej chili (dałam pół papryczki) i odrobinę mniej cytryny niż w przepisie. Hiszpańska carbonara – składniki: 320 g makaronu penne 70 g kiełbasy chorizo 1/2 – 1 czerwona papryczka chili 2 gałązki rozmarynu 4 ząbki czosnku 1 duże jajko ok. 20-30 g sera manchego lub parmezanu 2 łyżki
Poezja smakukurczakiem i czosnkiem. Uwielbiam takie obiady bo w swojej prostocie są obłędne w smaku. Uwielbiam szpinak więc staram się go przygotowywać od czasu do czasu. 250 g makaronu penne 1 pierś z kurczaka 3 ząbki czosnku 250 g szpinaku baby 1 cebula 250 ml śmietany 30 % 3 łyżki startego parmezanu masło klarowane sól, pieprz natka pietruszki
wesoła kuchniaSKŁADNIKI: 250 g makaronu penne 500 g mięsa mielonego wołowego 1 0 dag sera żółtego w plastrach 500 ml przecieru pomidorowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki czerwonej ostrej 1 /2 łyżeczki chilli 2 łyżki suszonj bazyli 1 łyżeczka suszonej peperoni PRZYGOTOWANIE: Makaron
Gotowanie PatkiOstatnio jest to jedno z moich ulubionych dań. Polecam na obiad. Składniki na dwie porcje: 1. Makaron penne – proponuje zawsze zwracać uwagę by by wykonany ze 100% pszenicy durum 2. Szpinak – proponuję brykiet, bez problemu da się podzielić – 6 kulek 3. Suszone(...)Czosnek – 2 ząbki 7. Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. 2. Na odrobinie oliwy z oliwek smażymy szpinak do momentu aż się rozmrozi. Dodajemy pokrojony czosnek. Przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą gałki oraz
Mój Smak na Życiektóre znalazłam w kuchni ;) Powstał naprawdę smaczny obiad, który na pewno jeszcze kiedyś powtórzę. Zachęcam do wykonania tej zapiekanki, bo nie wymaga długiego siedzenia w kuchni. Składniki: opakowanie makaronu penne 500 g 0,5 kg mięsa mielonego marchew + groszek ze słoika puszka kukurydzy 1 cebula 1-2 ząbki czosnku sos pomidorowy 500 g ser do starcia sól, pieprz, bazylia
upichcicwiem co ugotować dla moich dzieci.Wtedy poniższa potrawa jest najlepszym wyjściem . Przygotowując tę potrawę , można użyć dowolnego sera, można dodać groszku ( ja nie miałam) lub posiekanej szynki . Składniki: 300g makaronu penne 250ml tłustej śmietany 100g ostrego sera cheddar, startego 100g sera gorgonzola, pokrojonego na małe kawałki 1/4 świeżo startej gałki muszkatołowej 2 kulki sera mozzarella, odcedzone i pokrojone
Gorący kąsekróżnymi rodzajami makaronu często gości na stole u nas w domu w sobotnie popołudnia. Najczęściej dodaje do niej to, co mam w lodówce i w szafce. Składniki: 1 opakowanie makaronu penne 1 pierś z kurczaka pół czerwonej papryki 1 pomidor 2 małe cebule lub 1 duża 15 dag pieczarek 30 dag żółtego sera kilka różyczek brokułów 2 ząbki czosnku sól
Pasja Smakudziś jest wizytówka Sorento, jak i całej Kampanii. Gnocchi alla Sorrentina ma również kilka wariacji, gdzie włoskie kopytka zastępuje się, no oczywiście, że makarenom. Najlepsze do tego są makaron, grube, skręcone, krótkie, gdzie sos i sery ładnie się ze sobą łącza. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego z moją wersją dania z Sorento(...)gram Parmigiano Reggiano 30 gram Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Fusilli alla Sorrentina Przede wszystkim, jeśli wydawało Ci się mój drogi czytelniku, że poprzedni makaron Penne al Baffo był prosty 😉 to Cię zaskoczę, ten jest jeszcze prostrzy. Po pierwsze zacznij od sosu, rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek, wrzuć czosnek w całości i chwilę
RafalCookmięsa mielonego 1 cebula 1 pęczek szczypiorku 1 szklanka bulionu drobiowego - 250 ml przyprawa curry, papryka ostra mielona, papryka wędzona mielona, natka pietruszki, sól 300 g makaronu penne Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oleju, kiedy już nam się zeszkli dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą oraz przyprawą curry - smażymy. Następnie zalewamy mięso Szklanką bulionu, zagotowujemy. Dodajemy serek
Moje-pitraszeniepopatrzenie po szafkach i tak powstała skromna zapiekanka, którą zachwycał się mój mąż. :) Tak więc do dzieła kochani... zapraszam serdecznie :) Przepis: Składniki: (dla 2 - 3 osób) 200 - 250 g makaronu penne puszka fasolki czerwonej puszka kukurydzy 1 pomidor 250 ml sosu pomidorowego - tutaj znajdziecie przepis - Sos pomidorowy sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek, oregano, bazylia, sól ziołowa papryka słodka(...)startego żółtego sera ( wybierzcie swój ulubiony w moim przypadku było to połączenie mozzarelli z serem cheddar, bo taki miałam w domu) Wykonanie: 1. Jeśli używamy makaronu z poprzedniego dnia, przelewamy go tylko wrzątkiem. Jeśli nie, to gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Przygotowujemy sos pomidorowy 2. Pomidor parzymy, obieramy ze skórki, kroimy
Mój pomysł naSkładniki: (na 4 porcje) -450 g makaronu penne -200 g wiejskiego boczku wędzonego -120 ml śmietany 18% -100 g sera żółtego gouda -3 ząbki czosnku -2 jajka -sól, pieprz -garść posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy (bez tłuszczu) na głębokiej patelni, aż się ładnie przyrumieni. Wytopiony tłuszcz odlewamy, lub - jeśli chcemy, można go trochę zostawić
KasiekGotujetuńczyka. O delikatnym aromacie cynamonu i bazylii. Z dodatkiem ostrej papryczki chili. W nim zatopione rurki makaronu. A całość oprószona startym parmzeanem. Aromatyczny, inny, pyszny! Polecam! Składniki: 250 g makaronu penne; Puszka krojonych pomidorów (waga 400 g); Puszka tuńczyka w kawałkach w oleju (waga netto, po odcedzeniu 130 g); 1 średnia, czerwona cebula; 1 mała, ostra papryczka chili (u mnie
Gospodyni Miejska