Walentynki zbliżają się wielkimi krokami, więc mam dla Was przepis na romantyczną i szybką kolację przy kieliszku dobrego wina. Oczywiście możecie taki posiłek przygotować sobie kiedy
Niezły MłynekTaka zapiekanka spodoba się każdemu. Moja rodzina w niej się zakochała. Kochają cukinię i makaron, zawsze twierdzili, że nic nie pobije lasagne z cukinią
Niezły Młynekwyczarować coś pysznego i za każdym razem innego. Dzisiaj postanowiłam urozmaicić ją pulpecikami, natomiast do samej zapiekanki dałam dość sporo warzyw, bez których nie wyobrażam sobie obiadu. Składniki na 4-6 porcji: 400g makaronu tagliatelle Malma 600ml passaty (przecieru) pomidorowego 200g pieczarek ½ dużej papryki żółtej ½ dużej papryki czerwonej 350g zielonej fasolki szparagowej (ugotowanej świeżej lub mrożonej) 1 cebula 1 łyżeczka
Fabryka pomysłówpotem mama, zawsze robiły makaron w domu. Nigdy nie kupowały gotowego. Ja zaś, po urodzeniu dzieci, przerzuciłam się na gotowe produkty i bardzo długo przygotowywałam obiady z półproduktów. Aż pewnego dnia zatęskniłam za domowym makaronem i od tamtej pory nie kupuję gotowego. Moja rodzina tak zasmakowała w tym, że nie dają mi spokoju i nie chcą słyszeć o sklepowym produkcie
Bea(u)ty kitchenWitajcie. Dziś mam dla Was propozycje na fajną, szybką i prostą sałatkę. Będzie w sam raz na obiad czy do pracy. Składniki: 250 g kolorowego makaronu 1 nieduża cukinia kilka suszonych pomidorów 1 kostka sera typu feta 2 ząbki czosnku suszona pietruszka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. 2. Umytą i osuszoną cukinię pokroić
Kuchnia domowa AniZapiekanka z makaronu Gdy nie mam zbyt dużo czasu na obiad to zazwyczaj robię takie cuda. Można to robić dosłownie ze wszystkiego i dodawać to na co ma się właśnie ochotę. Czas, który jest potrzebny na przygotowanie to czas gotowania makaronu i włożenia wszystkich składników do naczynia żaroodpornego i wstawienia do piekarnika. Obstawiam 20 - 30 min + czas pieczenia
Tanio smacznie i prostoWiosenna zupa z makaronem to propozycja na szybki i lekki obiad. Jeśli macie gotowy bulion to wystarczy kilkanaście minut i możecie cieszyć się smakiem tej zupy. W środku piękne zielone warzywa i listki bazylii. Czego można chcieć więcej? Kompozycja zupy przypomina mi kwintesencje wiosny – lekkość i wszędobylski zielony kolor. Najbardziej cieszę się, że sezon na szparagi już trwa(...)chociaż to jeszcze nie z polskiej uprawy to i tak Czytaj dalej... Artykuł Wiosenna zupa z makaronem pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuNadal pozostajemy w temacie makaronów. Tym razem w połączeniu z pysznym i świeżym pesto z rukoli. To świetny sposób na szybki i smaczny bezmięsny obiad. A jeśli macie ochotę na mięso wystarczy, że dorzucicie do niego pokrojoną w drobną kostkę, doprawioną i usmażoną pierś z kurczaka. Makaron z oliwkami i pesto z rukoli Składniki: około 250 g krótkiego makaronu
PatiGotujeNadal pozostajemy w temacie makaronów. Tym razem w połączeniu z pysznym i świeżym pesto z rukoli. To świetny sposób na szybki i smaczny bezmięsny obiad. A jeśli macie ochotę na mięso wystarczy, że dorzucicie do niego pokrojoną w drobną kostkę, doprawioną i usmażoną pierś z kurczaka. Makaron z oliwkami i pesto z rukoli Składniki: około 250 g krótkiego makaronu
PatiGotujeBrak weny. Cisza. Wybaczcie mało estetyczny sposób podania makaronu - nie zachwyca on może swoim wyglądem, ale za to nadrabia smakiem. Pomysł na szybki obiad w środku tygodnia. Składniki na 2 porcje: 200-250 g makaronu 250 g pieczarek 200 g szpinaku mrożonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka śmietany sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatałowa, vegeta Pieczarki
My simple kitchenSzybki i prosty przepis zarówno na codzienny obiad jak i na kolację we dwoje <3 Składniki: 250g świeżego makaronu 300g fasolki szparagowej (świeża lub mrożona) garść świeżej bazylii garść orzeszków piniowych oliwa z oliwek ząbek czosnku łyżka soku z cytryny kilka pomidorków cherry do ozdoby opcjonalnie starty parmezan Do osolonej wrzącej wody wrzucamy fasolkę szparagową i gotujemy do miękkości
Pudełko rozmaitościMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Smażony makaron z kurczakiem i warzywami to proste danie kuchni chińskiej. Jak to w kuchni chińskiej jest tu dużo składników …
My Blueberry CornerMakaron tagliatelle jest jednym z moich ulubionych. Potrzebowałam obiadu na szybko więc zrobiłam go ze szpinakiem w kremowym sosie śmietanowym, z dodatkiem groszku konserwowego, który urozmaicił to klasyczne danie i fajnie podkręcił jego smak. SKŁADNIKI: (ok. 4 porcje) 500g makaronu tagliatelle 450g szpianku (ja użyłam mrożonego) 1 łyżka masła 2-3 ząbki czosnku 100g słodkiej śmietanki 30% 100g sera feta
Kto ugości moich gości?makaron z brukselką w sosie śmietanowym . Przepis ten znalazłam na BBC Food i dostosowałam do jarmużu i suszonego makaronu. Przygotowałam go z myślą o nowym cyklu na blogu, którego pierwszą odsłonę zobaczycie już w przyszłym tygodniu. Cykl nazwałam "Proste obiady na 7 dni" (może macie lepszy pomysł?) i będę w nim publikować gotową rozpiskę obiadów na cały tydzień. Przepisy(...)będę publikować takie zestawy. Cykl jest dla Was, więc będzie przygotowywać takie obiady, o jakie mnie poprosicie :) ➤ Podoba Ci się tło ze zdjęcia? W tym wpisie dzielę się instrukcją jego przygotowania. Tagliatelle z jarmużem i ciecierzycą Składniki / na 4 porcje: 250 g świeżego jarmużu 500 g makaronu tagliatelle (lub fettuccine, pappardelle, spaghetti) 5 łyżek oliwy extra vergin skórka otarta
Chilli Czosnek i Oliwaszybka do wykonania i bardzo smaczna. Ilość składników możemy dowolnie modyfikować, bądź urozmaicić o ulubione składniki czy zioła. Można ją przygotować wcześniej, a przez zaplanowanym obiadem lub kolacją - tylko podgrzać 😉 Składniki: kilkanaście sztuk makaronu penne rigate około 250 g mięsa mielonego (u mnie karkówka) 2-3 ząbki czosnku 1 cebula pieprz ziołowy oregano sól puszka pomidorów w sosie własnym
Walijskie Pichcenie