mąka kukurydziana - 2091 przepisów (strona:13/140)

Bezglutenowe gofry kukurydziano-ryżowe z owocami 194

gofry. Mogłabym je jeść bez końca, zwłaszcza w towarzystwie najróżniejszych owoców. Dziś zapraszam Was na gofry w zdrowszej, do tego bezglutenowej odsłonie. Do przygotowania moich gofrów używam dwóch mąkkukurydzianej i ryżowej. Taki posiłek idealnie smakuje w towarzystwie naturalnego soku o smaku jabłka i żurawiny z Ogrodów Sabinu . Polecam Wam to połączenie. Do tego garść jagód lub innych ulubionych(...)Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 5-6 sztuk, ilość zależy od rodzaju gofrownicy) 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki ryżowej 2 jajka klasy M 2-3 łyżeczki płynnego miodu 1 łyżeczka mieszanki przypraw wanilia i aromat rumu / lub innych ulubionych 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki

Słodkie okruszki
kwiaty cukinii z kukurydzą, w tempurze 151

kupuję je w gospodarstwie Państwa Majlertów. 4 – 5 kwiatów cukinii (męskie, na gałązce), 3-4 kolby kukurydzy, 30 g masła, sól, cukier, tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki kukurydzianej, zimna woda mineralna gazowana, szczypta soli, olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), Z 2 - 3 kolb kukurydzy o bciąć ziarna (ustawić kolbę pionowo i ostrym nożem odcinać ziarna(...)Przyciąć końcówkę i wierzchołek pozostałej kolby kukurydzy. Włożyć ją do gotującej się lekko osolonej i ocukrzonej wody. Gotować 5 minut. Nie dłużej. Wyjąć, ostudzić, obciąć ziarna. Wymieszać z przecierem kukurydzianym. Mąkę pszenną i kukurydzianą wymieszać, posolić, dolać wodę mineralną i lekko wymieszać trzepaczką. Wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Powstała mieszanina powinna być o konsystencji gęstej śmietany. Płatki kwiatów cukinii lekko rozchylić

królestwo garów
Podpłomyki gryczano-kukurydziane z tapenadą, grillowanym fenkułem, pomidorami i serem feta 160

podpłomyki możemy podać w formie oryginalnych przekąsek. Moi goście byli zachwyceni i mam nadzieję, że Wasi również będą. ;) * SKŁADNIKI na 12 podpłomyków Podpłomyki: 300 g mąki gryczanej 200 g mąki kukurydzianej 50 g mąki z tapioki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 7 g suszonych drożdży 2 łyżki oleju z pestek dyni 400 ml letniej wody olej kokosowy do smażenia

Food Square
Ciasteczka Pieczarki 221

mąka kukurydziana - 2 szkl mąka pszenna - 3 łyżki masło -15 dag jajko - 1 szt cukier puder - 6 łyżek sok z cytryny -2 łyżki cukier waniliowy - 1 op soda oczyszczona - 3/4 łyżeczki DODATKOWO kakao ciemne pusta butelka po napoju półlitrowym Miękkie masło  wrzucić do miski, dodać cukier puder, wbić jajko, dodać cukier waniliowy i wszystko razem utrzeć mikserem. Mąkę kukurydzianą

Camilla w kuchni
Pierwszy śnieg i bezglutenowe ciastka czekoladowe. Z cynamonem 181

mąką pszenną. Gwarantuję, że jeśli upieczecie je teraz, puszki uzupełniać będziecie musieli jeszcze przynajmniej kilka razy przed Świętami! Bezglutenowe ciastka czekoladowe z cynamonem Składniki: (na 45 sztuk) 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki gryczanej 40 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g cukru 130 g kakao 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki soli 4 jajka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ryba w cieście majonezowo-cytrynowym 249

Jeśli znudziła wam się ryba smażona w panierce z bułki tartej, polecam wypróbowanie tego ciasta do panierowania. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej łyżka majonezu 2 łyżki mleka sok i skórka otarta z połówki cytryny sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Filety rybne posypujemy solą i pieprzem. Do miseczki wbijamy

e-PrzepisyKulinarne
Placki z marchewki i batata 222

Składniki: batat (1 szt.) marchewka (1 szt. duża) mąka kukurydziana (5 łyżek) mąka ziemniaczana (1 łyżka) sok wyciśnięty z pomarańczy (3 łyżki) imbir (1 łyżka startego) olej (do smażenia) Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Marchewkę i batata obieramy, myjemy i trzemy na drobnych oczkach tarki.  Wsypujemy mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną.  Imbir trzemy na drobnych oczkach

Weganka gotuje
Burrito z moimi wariacjami podane z sosem żurawinowo-czosnkowym. 224

wyrzucić, jednak coś mnie pod sercem zabolało i się w ostatnim momencie opamiętałem. No i robię zmasakrowane drobiem burrito. Czego nam będzie potrzeba? Najpierw ciasto na placki: -100 gram mąki kukurydzianej -100 gram mąki pszennej TYP550 -4 łyżki oliwy -łyżeczka soli -120 ml wody gorącej Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto, formujemy wałek, kroimy na równe kawałki i podsypując mąką

BaRepas
Traditional English Trifle - angielski przekładaniec 310

średnicy 20 cm, wysokości 15 cm) : Krem Custard: 1 litr mleka 3,2% 125 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 8 żółtek 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki kukurydzianej Biszkopt: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru 3 jajka Dodatkowo: pół słoika dżemu malinowego wino Cream Sherry do nasączenia biszkoptu (hiszpańskie wino wzmocnione, nie mylić(...)mleko, śmietanę kremówkę i ekstrakt waniliowy. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając i uważając, żeby nie wykipiało. Odstawić. 2. W małej miseczce wymieszać cukier z mąką kukurydzianą. 3. W misie miksera utrzeć na gładką masę żółtka razem z mieszanką cukru i mąki. 4. Do żółtek powoli dolewać po trochu przestudzone mleko, ciągle miksując. UWAGA: mleko trzeba

Domowa Cookierenka Agi
BEZGLUTENOWY CHLEB RAZOWY 182

posypujemy makiem/sezamem/siemieniem lnianym.Wstawiamy do piekarnika, pieczemy około godziny w 180 stopniach (góra-dół z termoobiegiem).Do upieczenia tego chleba użyłyśmy mąkę:1. Schar Bread Mix - mąka razowa - Dunkel(skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego, otręby grochu, otręby ryżowe, błonnik pokarmowy).2. Schar Bread Mix B(skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łubinu, błonnik jabłkowy)Temat mąk był ostatnio w wielu miejscach

Wypisz Wymaluj
Bułeczki pszenno - kukurydziane. 154

Witajcie :) tak mnie dzisiaj naszło coś na bułeczki z mąką kukurydzianą .Moim zdaniem wyszły pyszne i pulchne :) ale oceńcie sami :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 2 0 o g mąki kukurydzianej 4 00 g mąki pszennej 200 ml ciepłej wody 3o g drożdży 1 kopiasta łyżeczka soli  3 łyżki oliwy 2 jajka  Wykonanie : Do miski wlać ciepłą wodę

Sama słodycz i szczypta chili
Kotleciki ryżowe z papryką 162

ziemniaczane i ćwikła z chrzanem. Prosto i szybko, a przy tym jak smakowicie:) Przepis od Joanny Szeli. Dziękuję bardzo:). 100 g białego ryżu (torebka) 1 jajko 2-3 łyżki mąki kukurydzianej* (może być pszenna) + mąka do obtaczania kotletów sól, pieprz 1 mała papryka (najlepiej czerwona) olej * Mąkę kukurydzianą kupisz w praktycznie każdym większym sklepie w cenie 2,50zł

Qlinarnie i Qlinarnie
Wrapy z tuńczykiem i warzywami 179

składnikami. Podstawą są warzywa, do tego kurczak lub np. tuńczyk, tak jak w tym przypadku. Gdy dania są kolorowe, jest znacznie więcej chętnych do jedzenia:) Ja robię tortille z mąki kukurydzianej, ale można też użyć razowej, będą zdrowsze. Równie smaczne będą ze zwykłej mąki.  Tortille:350 g mąki kukurydzianej, sól, czosnek, łyżka oliwy. Mąkę zagnieść z łyżką oliwy

Z miłości do słodkości
Ciasto bananowe z kajmakiem 202

Sposób przygotowania:Miękkie masło rozcieramy razem z cukrem, dodajemy letnie mleko (aby masło się nie zważyło)i dalej ucieramy Następnie dodajemy żółtka i miksujemy do momentu połączenia się składników.Mąkę kukurydzianą mieszamy razem z mąką pszenną i proszkiem o pieczenia. Dodajemy do masy maślanej i łączymy.Białka ubijamy w oddzielnej misce na puszystą, sztywną pianę a następnie dodajemy do ciasta

Słodkie Przyjemności