kurczaka pół puszki ananasa mała puszka kukurydzy 1 mała żółta papryka pół małej czerwonej cebuli pół pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego Pierś kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej sos sojowy i rozdrobnione ząbki czosnku, mieszamy, odstawiamy(...)niego podsmażonego kurczaka, odsączoną kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i w małą kostkę paprykę. Ananasa odcedzamy, kroimy w małą kostkę, dodajemy do makaronu. To wszystko zalewamy jogurtem i majonezem, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Jeżeli makaron wchłonął za dużo sosu, można
Kardamonovygronie znajomych. Oprócz wymienionych składników, w sałatce znajdziesz również czerwoną fasolę, kukurydzę, ser cheddar, sałatę lodową oraz czerwoną paprykę i pomidory. Natomiast sos składa się z jednej części majonezu i dwóch jogurtu greckiego oraz czosnku i sporej ilości soku z limonki. Aby przygotować tę pyszną sałatkę, wystarczy ułożyć warstwami podane składniki. Przepis na warstwową sałatkę meksykańską z chipsami jest uniwersalny(...)wędzony: 5 – 7 plastrów ser cheddar lub inny żółty ser: 150 – 200 g papryka czerwona: 1/2 szt. awokado: 1 szt. nachosy: 1 op. jogurt grecki: 300 g majonez: 150 g sok z limonki: 2 łyżki przeciśnięty przez praskę czosnek: 2 ząbki sól i pieprz do smaku Sałatka meksykańska warstwowa – przepis Przygotowanie: Boczek podsmaż na patelni lub podpiecz
Kuchnia Na WypasieKofta z indyka z sosem tzatziki Kofta czyli szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznymi, orientalnymi przyprawami. Wykonane w drobiowej wersji - z udźca indyka. Podane z sosem tzatziki na bazie majonezu oraz jogurtu, z dodatkiem zielonego ogórka, czosnku oraz koperku. Smakują genialnie! Składniki: 500 g mięsa mielonego z udźca indyka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku ok. 15 liści świeżej mięty(...)łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili mielonej 1/3 łyżeczki kuminu rzymskiego szczypta imbiru mielonego sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 długiego ogórka 2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku sól, pieprz Wykonanie: Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Cebulę oraz czosnek obieramy - cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy
Kuchnia MagdaLenyKofta z indyka z sosem tzatziki Kofta czyli szaszłyki z mięsa mielonego z aromatycznymi, orientalnymi przyprawami. Wykonane w drobiowej wersji - z udźca indyka. Podane z sosem tzatziki na bazie majonezu oraz jogurtu, z dodatkiem zielonego ogórka, czosnku oraz koperku. Smakują genialnie! Składniki: 500 g mięsa mielonego z udźca indyka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku ok. 15 liści świeżej mięty(...)łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili mielonej 1/3 łyżeczki kuminu rzymskiego szczypta imbiru mielonego sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 długiego ogórka 2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku sól, pieprz Wykonanie: Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Cebulę oraz czosnek obieramy - cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy
Kuchnia MagdaLenyduża cebula Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 100 ml piwa jasnego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka majeranku 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz suszony czosnek niedźwiedzi (opcjonalnie) Wykonanie: W misce mieszamy oliwę z piwem oraz musztardą, aż otrzymamy jednolitą(...)grubą kostkę. Długie plastry boczku przecinamy na pół. Każdą połówkę składamy w harmonijkę. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Sos: W misce łączymy majonez z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do miseczki z jogurtem i majonezem. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na patyczki nabijamy przygotowane
Kuchnia MagdaLenyduża cebula Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 100 ml piwa jasnego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka majeranku 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz suszony czosnek niedźwiedzi (opcjonalnie) Wykonanie: W misce mieszamy oliwę z piwem oraz musztardą, aż otrzymamy jednolitą(...)grubą kostkę. Długie plastry boczku przecinamy na pół. Każdą połówkę składamy w harmonijkę. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Sos: W misce łączymy majonez z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy do miseczki z jogurtem i majonezem. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na patyczki nabijamy przygotowane
Kuchnia MagdaLenymakreli na ciepło Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 11 ŚNIADANIE – wrap z sałaty lodowej z serem, papryką i tuńczykiem w majonezie LUNCH – zupa krem z cukinii OBIAD – stek z rozbratela z sałatką z winegretem na bazie octu balsamicznego Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ(...)pekińska + pieczony kurczak z ogórkiem kiszonym DESER – intensywnie czekoladowa tarta kokosowa Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 15 ŚNIADANIE – jajka z majonezem , łosoś wędzony i zielenina z suszonymi pomidorami i słonecznikiem LUNCH – pudding czekoladowy (czyli nadzienie, które zostało po wczorajszej tarcie ) OBIAD – zoodles alla putanesca, czyli spaghetti z cukinii
Modern Cave Girltylko okres świąteczny. Sałatka z jajkiem i wiosennymi warzywami przykuwa uwagę soczystą zielenią i kolorowymi dodatkami. Dopełnieniem smaków jest bez wątpienia pyszny sos na bazie naturalnego jogurtu i majonezu. Sałatki wiosenne przepisy, którymi żegnamy zimę i wprowadzamy do domowego menu więcej świeżości i zdrowia, którego tak bardzo dziś potrzebujemy. Sałatka wiosenna przepis , który powinien spodobać się wszystkim tym, którzy szukają(...)ogórek zielony: 2 szt. jajka od szczęśliwych kur: 5 – 6 szt. rzodkiewka: 1 pęczek seler naciowy: 3 łodygi cebula dymka: 1 pęczek Sos jogurt naturalny: 300 ml majonez: 1 – 2 łyżki czosnek: 1 ząbek sok z cytryny: 1 do 1,5 łyżki pietruszka lub koperek suszony: 1 łyżka sól i pieprz do smaku Przepis na: Sałatka wiosenna
Kuchnia Na Wypasielodówki 2 godziny przed planowanym gotowaniem. Poniżej składniki na idealne nadzienie do jajek faszerowanych: 8 jajek (średnie lub duże) 400g pieczarek 150g cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 3 łyżki oleju do smażenia pół pęczka natki pietruszki Do smaku przyprawy szczypta soli 3 szczypty świeżo zmielonego, czarnego pieprzu Do dekoracji: garść posiekanego szczypiorku lub ziół Kaloryczność: około 100 kcal(...)odstawiam do ostudzenia . Ostudzone warzywa wraz z natkę pietruszki drobno siekam . Możesz oczywiście także zmielić na maszynce do mięsa. Dodaję rozgniecione za pomocą widelca żółtka, wrzucam 2 łyżki majonezu . Jeśli uznasz, że farsz jest za suchy, dodaj więcej majonezu. Puste połówki białek jajek wypełniam przygotowanym nadzieniem. Za pomocą łyżeczki delikatnie nakładam i dociskam farsz z pieczarek. Jajka faszerowane pieczarkami układam
Ania gotujejeszcze przed Wielkanocą. Na pewno będziecie wyczarowywać jakieś sałatki na śniadanie, może ta tytułowa Was zainspiruje. Jeżeli chodzi o dobór składników, jajka od szczęśliwych kur, dobrej jakości szynka, ulubiony majonez (najlepiej z dobrym składem, hłehłe) i w sumie tyle. Reszta składników jest ogólnodostępna, z nimi nie musicie kombinować. Dzisiejszy przepis jest przedostatnim świątecznym. Zastanawiam się jeszcze nad tym, czy jest(...)Składniki: 4 jajka 200 g szynki wędzonej 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 3 plastry ananasa z puszki 1 czerwona cebula duża garść łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, obieramy. Obrane jajka kroimy w średnią kostkę, wrzucamy
Kardamonovyprzepisu na Wielkanoc, aczkolwiek nie byłby to głupi pomysł. Ale tak sobie teraz pomyślałam, że tę pastę możecie zrobić po świętach. Na pewno zostaną Wam jakieś ugotowane jajka. Może majonez lub sos tatarski. Apropos sosu tatarskiego… zróbcie go sami. Nie mówię, że każdy sklepowy do zło. Raz do roku możecie jednak poświęcić 10 minut na własnoręcznie zrobiony(...)wędzonego filetu z pstrąga 4 jajka sos tatarski: 6 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 1 duży ogórek konserwowy 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy 1 łyżeczka świeżo startego chrzanu sok z połowy cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie) sól pieprz Do miski wlewamy jogurt, majonez, musztardę, chrzan
Kardamonovyautomatycznie dodajemy kilka punktów do kremowości. Warto pamiętać, że niektóre serki są gęstsze i pasta może stać się zbyt sucha. Możemy wtedy dodać, oprócz serka, 1-2 łyżeczki majonezu. Ogórki konserwowe . Ogórki konserwowe (lub kiszone) świetnie podkręcają smak tej pasty. U nas najczęściej pojawiają się ogórki z curry, które dodatkowo zaostrzają smak, ale możecie użyć zwykłych ogórków konserwowych. Natka pietruszki(...)marchewki z rosołu 3 łyżeczki serka śmietankowego typu Philadelphia 2 małe ogórki konserwowe sól, pieprz Opcjonalnie 1-2 łyżeczki majonezu Kroki Wszystkie składniki włóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, dodaj majonez lub dodatkową łyżeczkę oleju z suszonych pomidorów. Podawaj na kanapkach, grzankach lub w tortilli. Przygotowałeś
Na-talerzu.pl