mnie dziś pyszna sałatka! Składniki: 1 brokuł 20 dag pieczarek 20 dag koktajlowych pomidorków 2 łodygi selera naciowego 1 cytryna 1 pęczek szczypiorku sól do smaku pieprz do smaku majonez Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, przelać wrzątkiem i osuszyć. Pieczarki dokładnie opłukać, cienko pokroić, skropić sokiem z cytryny, lekko posolić i gdy puszczą sok odlać na sicie. Pomidory również opłukać(...)pokroić na pół, a seler pokroić w słupki. Wymieszać wszystkie składniki, wsypać posiekany szczypior, dodać pieprzu do smaku, majonezu według uznania
Tradycyjna Kuchniajest z większością jedzenia w marketach. Polecam obejrzenie tego dokumentu. Cała prawda o rybkach Składniki: 5 dużych jaj 100 g łososia wędzonego na zimno pęczek szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pieprz do smaku Jajka ugotować na twardo, pokroić drobno w kosteczkę dodać posiekany szczypiorek i pokrojonego łososia. Wszytko wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić
Delicious Titbitspuszka tuńczyka w oleju 1/2 papryki czerwonej 1 średnia cebula 4 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe 1/3 puszki kukurydzy sól pieprz 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu Ugotowany makaron przełożyć do miski. Tuńczyka osączyć z oleju, lekko rozdrobnić i dodać do makaronu. Cebulę, paprykę, ugotowane jajka i ogórki pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć i dodać z warzywami(...)makaronu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z jogurtem naturalnym i majonezem
Ewusiowe SmakiSkładniki tortellini z mięsem, 1 opak brokuł, 1 szt jajka, 4 szt kukurydza, 1/2 puszki filet z kurczaka, 1 szt bulion drobiowy, 1l majonez, 3-4 łyki sól, pieprz Przygotowanie Pierożki tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę. Brokuł gotujemy przez 5 minut w osolonej wodzie, dzielimy na mniejsze różyczki. Filet gotujemy(...)bulionie do miękkości, kroimy w kostkę lub paseczki. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień
Gotowanie moimi oczamiSałatka ziemniaczana z kukurydza i ogórkiem Czas przygotowania: 2 0 minut Składniki: 1 puszka konserwowej kukurydzy 4 ogórki kiszone 3 jajka na twardo 4 spore ugotowane ziemniaki 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sok z 1/2 cytryna sól pieprz Wykonie: Jajka i ziemniaki obieramy. Ogórki, ziemniaki i jajka kroimy w kostkę, wkładamy do miski. Dodajemy kukurydzę, majonez, jogurt
Kulinarne przygody Gatityszybciutko powstała nowsza wersja surówki z buraków czerwonych. Składniki: mała kapusta pekińska 2 szalotki 4 średnie ugotowane buraki czerwone puszka kukurydzy konserwowej 3 średnie marchewki 3 łyżki majonezu łyżka soku z cytryny łyżeczka curry pół łyżeczki pieprzu sól Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno poszatkować. Szalotkę posiekać. Buraki i marchewki zetrzeć na tarce warzywnej. Kukurydzę odsączyć na sicie. Wszystkie warzywa(...)połączyć ze sobą, skropić cytryną, dodać curry, pieprz, sól, majonez i wymieszać. Smacznego
na moim stole...mnie jako dodatek do białej kiełbaski w cieście, duet doskonały. 1 kg ziemniaków sałatkowych KLIK 70 dag kiszonych ogórków 3 czerwone cebule puszka groszku konserwowego, ( 400 g ) majonez KLIK musztarda KLIK sól i pieprz Ziemniaki myję i gotuję w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu studzę, obieram i kroję w dużą kostkę. Ogórki i cebule, kroję(...)drobniutko. *do krojenia polecam nożyki Victorinox, które kupicie w sklepie OSTRY - polecam! Warzywa przekładam do miski, przyprawiam, dodaję majonez i musztardę ( ilość wg własnego smaku). Sałatkę mieszam delikatnie, najlepiej ręką. Odstawiam do lodówki, aby się „przegryzła” *Najlepsza na drugi dzień
Takie tam pichceniekostkę) - 5 ząbków czosnku - 4 łyżki sosu tabasco - 50 ml oliwy - 2 puszki pomidorów w puszce (krojonych) - 3 łyżki sosu worcestershire, - sól, pieprz - papryczki japanelo (jeśli lubisz ostre) - majonez - żółty ser - 1 duży batat (pokrojony na frytki, nieobrany) - 50 ml oliwy - sól, pieprz - jarmuż - oliwa - sól, pieprz MIĘSO POŁĄCZ Z SOSEM TABASCO i odstaw do lodówki na kilka godzin(...)liście jarmużu, przekładaj na blachę z pergaminem. Piecz w piekarniku przez około 8 minut w temperaturze 180 stopni (możesz włożyć blachę do batatów na niższy poziom) OPIECZONE PIECZYWO posmaruj majonezem z dwóch stron (dzięki temu sos nie wsiąknie za szybko). Nałóż mięso, papryczki i ser. Podawaj z frytkami i czipsami z jarmużu. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Lolisałatce. Nie mam pojęcia czy dobrze ją odtworzyłam, ale wyszła bardzo smaczna :) Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, sól, pieprz, bazylia, oregano, 2 łyżki oleju, por, 10 śliwek suszonych, majonez. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, dodać bazylię i oregano oraz dwie łyżki oleju. Wymieszać i podsmażyć. Pozostawić do ostygnięcia. Por i śliwki suszone pokroić drobniej, dodać(...)nich ostygnięte mięso, majonez. Posolić i popieprzyć. Wymieszać. Smacznego
W kuchni u MonikiSkładniki : 1 średni por 3 jajka 20 dkg dobrej szynki puszka kukurydzy 1-2 ząbki czosnku papryka czerwona 3-4 łyżki majonezu sól pieprz 2 gałązki zielonej natki pietruszki Sposób wykonania : J ajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę. Szynkę także pokrój w kostkę. Pora oczyść ,opłucz, pokrój w kostkę lub cienkie małe paseczki. Kukurydzę odsącz(...)sitku, dodaj do pokrojonych składników. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj razem, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj majonez, pokrojony drobniutko czosnek, dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę przełóż do salaterki, udekoruj zieloną natką pietruszki
Przepisy i porady kulinarneNajlepszym sposobem moim zdaniem są pasty różnego rodzaju- sycą i wyśmienicie smakują. Co najważniejsze można je tworzyć zgodnie z własnym apetytem. SKŁADNIKI: łosoś atlantycki wędzony papryka konserwowa 5 jajek majonez nać pietruszki sól, pieprz WYKONANIE: łososia,paprykę kroimy w drobną kostkę, pietruszkę siekamy, jajka ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy majonez, przyprawy, dokładnie mieszamy i pasta gotowa
Kuchnia BeatyPyszna <3 Nie... Przepyszna <3 z lekkim akcentem anyżu :P Składniki 1 biała rzodkiew (średniej wielkości) 1 łyżka śmietany 1 łyżka majonezu 1 garść świeżej trybuli sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rzodkiew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oprószmy solą, odstawiamy na 10 min. Odciskamy z wody. W misce(...)mieszamy rzodkiew z majonezem, śmietaną i posiekaną trybulą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem, schładzamy w lodówce. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom
R'n'G KitchenBURGERY Z CUKINIĄ (porcje: 2; przygotowanie: 30 minut; ) 350 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) sól, pieprz do smaku 4 plastry sera 2 bułki pełnoziarniste 1 łyżka majonezu 2 łyżki serka kremowego 8 plastrów cukinii 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pomidora 2 małe garści sałaty 4 rzodkiewki tłuszcz do smażenia Mięso mieszam ze solą i pieprzem, formuję burgery(...)Bułki podpiekam w piekarniku przez kilka minut. Mają być ciepłe i chrupiące. Cebulę kroję w piórka, szkle na tłuszczu wraz z plastrami cukinii. Bułki rozkrawam na pół, smaruję mieszanką majonezu i serka kremowego. Układam sałatę, warzywa pokrojone w plastry, cebulę i cukinię. Przykrywam mięsem i drugą częścią bułki SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkikapusta pekińska 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka żółta 1 mała papryka zielona 1 ogórek zielony Puszka kukurydzy Pęczek szczypiorku 1 saszetka sosu cezar Fanex 3 łyżki majonezu Sól, pieprz Sposób przygotowania: Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno kroimy, obranego ogórka i oczyszczone papryki kroimy w paski, umyty szczypiorek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy(...)miski, dodajemy sos, majonez, doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy, surówkę schładzamy w lodówce
Bajeczna KuchniaCałość polać dressingiem i ponownie delikatnie wymieszać (jego ilość zależy od nas, ja np. wolę sałatkę bardziej "mokrą"). Sos jogurtowo-majonezowy z czosnkiem: 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku (albo łyżeczka suszonego) koperek (może być suszony) pietruszka (może być suszona) Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku (lub suszonym) i ziołami
Di gotuje