wyjazd, np. jako drugie śniadanie. Tylko pamiętaj zabrać ze sobą widelec... 😆 Składniki: 5 ziemniaków 3 ogorki kiszone 1 duża czerwona cebula (może być też biała) 25 dkg pieczarek majonez sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki i pieczarki gotujemy. Po ugotowaniu i wystudzeniu kroimy w dość dużą kostkę, następnie dodajemy ogórki, cebulkę i mieszamy z majonezem aby składniki się
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesztuka, ktorą trzeba wdrażać na podstawie własnych obserwacji. Składniki: 2 ćwiartki wędzonego kurczaka (ok. 0,6kg) 4 jajka 3 ogórki kiszone 200g sera żółtego puszka groszku konserwowego sól pieprz majonez Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo.Kurczaka obieramy i kroimy na małe kawałki, dodajemy pokrojone w kostkę jajka, ogórki. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, groszek odsączamy z zalewy. Dokładamy(...)majonez (tyle aby się nam składniki połączyły), przyprawiamy solą, pieprzem i wszystko razem mieszamy. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowietaki szybki niezwykle prosty i pyszny sos z 1/2 małej cebulki lub dwie szalotki. posiekana natka pietruszki w ilości według uznania 2 lub 3 ogórki konserwowe przyprawy według uznania majonez Drobniutko posiekać cebulkę, natkę, ogórek, wymieszać z majonezem i przyprawami .:) Smacznego
Piekarz-Kucharz-GarkotłukSKŁADNIKI 200 g jarmużu 30 g parmezanu 6 jaj 1 ząbek czosnku papryka chili oliwa extravergine majonez s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 200 g di cavolo riccio 30 g di parmigiano 6 uova 1 spicchio d'aglio peperoncino olio extravergine d'oliva maionese sale, pepe PRZYGOTOWANIE Jarmuż oczyszczamy z twardych łodyg, drobno kroimy. Przesmażamy na rozgrzanej patelni(...)chili. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Z jajek wyjmujemy żółtka, rozgniatamy je widelcem i mieszamy z jarmużem. Farszem wypełniamy połówki jajek. Dekorujemy majonezem i startym parmezanem. **** PREPARAZIONE Pulite il cavolo riccio, poi tagliatelo grossolanamente. In una padella fate rosolate il cavolo riccio con 1-2 cucchiai di olio e un po' d'acqua
La grande e la piccola cuocaskładniki na 4 porcje 500 g płatów śledziowych solonych 2 czerwone cebule 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 150 g żółtego sera sos 100 g majonezu 200 g śmietany 18% czarny pieprz sól przepis W misce łączymy śmietanę i majonez, wszystko doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Obraną cebulę drobno siekamy i wrzucamy
Smakowite Daniapromocyjnej Biedronki :-) Różnego rodzaju gazetki promocyjne można przejrzeć na stronie gazetkapromocyjna.com.pl Składniki: 1/2 sera sałatkowego np. Islos 1 op. czyli 100g wędzonego pstrąga łososiowego np. SuperFish 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka chrzanu 3-4 jajka np. Ale Jaja 1 op. kiełków brokułu 1 ogórek szklarniowy 1/2 małego pęczka koperku Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki(...)kroimy wzdłuż na pół. Po czym z każdej połówki wydrążamy żółtko. W miseczce rozgniatamy na gładka masę połowę opakowania sera sałatkowego, żółtka, majonez i chrzan. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pstrąga i drobno posiekany koperek, całość dokładnie mieszamy. Do każdej połówki jajka wkładamy 1,5 łyżeczki farszu. Ogórek kroimy w drobna kostkę. Na półmisku układamy kiełki brokułu (w kształt
IMPRESJA SMAKUOstatnio zrobiłam te niecodzienne jajka faszerowane kabanosem i bardzo mi smakowały. Polecam Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 30 g kabanosa wieprzowego 1 czubata łyżeczka majonezu szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy z białek i przekładamy do miseczki a następnie rozgniatamy widelcem. Kabanosa kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy(...)żółtek. Mieszamy i dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy razem i wkładamy do jajek w miejsce żółtek.Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarneosób lubiących wędzone tradycyjnie wędliny z wieprzowiny. 6 jajek L 150g kiełbasy, u mnie wiejska tradycyjna od Hańderek 4 ogórki kiszone lub konserwowe garść kiełków rzodkiewki 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę i ogórki kroimy w drobną kostkę. 2. Każde jajko przekrawamy na pół. Białka zostawiamy, w misce łączymy ze sobą żółtka, kiełbasę(...)ogórki, kiełki, majonez, sól i pieprz. 3. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Dekorujemy kiełkami, ogórkami i kiełbasą
Szefowa kuchnipowodzeniem może posłużyć on jako pasta do chleba. Składniki: 8 jajek 6 średniej wielkości pieczarek mały ugotowany ziemniak 3 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 ogórka wężowego 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz chilli 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki drobno siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Pieczarki z czosnkiem(...)drobną kostkę. 6 jajek przekrawamy na pół, wydrążamy żółtka. Dodajemy do posiekanych jajek. Ziemniaka i ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy do posiekanych jajek. Wszystkie składniki farszu łączymy z majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek napełniamy farszem. Dekorujemy natką. Każdą połówkę jajka posypujemy szczyptą chilli. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: ok. 45 minut Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarybardzo tradycyjną, aczkolwiek prostą, smaczną i wilgotną :) Składniki: 4 jajka szklanka cukru opakowanie cukru wanilinowego 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao (do połowy ciasta) Przygotowanie: 1. Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy majonez. Ubijamy razem przez chwilę. 2. Do ciasta dodajemy obie mąki
dobra gospodyni dom wesołym czynirównież doskonała przekąska. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest przepyszny! Jajka faszerowane tuńczykiem: Składniki Jajka – 8 sztuk 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Szczypiorek Sól i pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie i od razu obieramy, by skorupka ładnie odeszła. Następnie kroimy na pół, delikatne(...)wyjmujemy żółtka. Żółtka wrzucamy do miseczki, dodajemy tuńczyka z puszki, majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość bardzo dokładnie mieszamy Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem, posyp szczypiorek i gotowe. Smacznego! Sprawdź również ten przepis – Wielkanocny gulasz z wołowiny . Artykuł Jajka faszerowane tuńczykiem pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie
ale Pysznieusmażyć do odpowiedniego stopnia ścięcia. Podawać z pieczywem posmarowanym Ramą Classic i obsypanym posiekanym szczypiorkiem. Kanapki z jajkiem i majonezowym sosem chrzanowym Składniki: pieczywo Rama Classic jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w plasterki. Pieczywo posmarować Ramą Classic i ułożyć na nim jajko. Majonez wymieszać z chrzanem. Tak powstałym
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki na 4 sztuki: 8 kromek chleba tostowego 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego 3 jajka 1 marchewka 1 cebula kawałek główki sałaty lodowej sól, pieprz majonez ketchup masło do smażenia Sałatę pokroić w drobniutkie paseczki, cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na drobnej tarce. Jajka wbić do miski, dodać przygotowane warzywa i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotować dwie(...)drugiej zrumienić kromki chleba i plasterki szynki. Omlet pokroić na cztery części. Na cztery kromki nałożyć po plasterku szybki, na to omlet a na wierzch plaster sera. Polać majonezem i ketchupem według uznania. Przykryć pozostałym chlebem i podawać na ciepło
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPorów i Szynk i - Składniki: 150 g szynki konserwowej 1 por sałatkowy puszka kukurydzy (ok. 3 00 g) 5 jajek ok. 120 g żółtego sera 350-400 ml majonezu pieprz odrobina soli (lub pominąć) Sałatka z Porów i Szynk i - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora sparzamy wrzątkiem, a następnie kroimy w cieniutkie(...)paseczki. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Szynkę kroimy w kostkę. W szystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy odcedzoną kukurydzę, majonez, doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień po jej przyrządzeniu. Moje posty
Słodka Stronaszczypiorkiem, gdyż chyba ten dodatek bardziej lubię w towarzystwie jajek. 7-8 jajek 125 g sera żółtego np ementaler 250 g pieczarek 6-7 korniszonów 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej sól, pieprz pęczek koperku lub szczypiorku Oczyszczone pieczarki wrzucamy na około 15 minut na osolony wrzątek. Po tym czasie osączamy je, studzimy i trzemy na dużych oczkach(...)pieczarkami. Do miski dodajemy również starte na dużych oczkach tarki korniszony (warto zostawić je na sicie i lekko odcisnąć nadmiar wody) oraz ser żółty. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez wymieszany z musztardą. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na koniec posypujemy drobno posiekaną zieleniną (do wyboru koperek lub szczypiorek). Mieszamy i odkładamy do schłodzenia. Źródło
Smaki Na Talerzu