magda gessler - 401 przepisów (strona:23/27)

Sos kurkowy Magdy Gessler-szybki i prosty 5829

Pyszny i prosty do zrobienia sos kurkowy,idealny do mięs i makaronów.Bardzo aromatyczny i kremowy według przepisu Magdy Gessler-polecam wypróbować!! Składniki: 200 gr kurek (opakowanie) 1 średnia cebulka 2 łyżki masła kilka suszonych grzybów  odrobina oleju 200 ml śmietany 30 % kilka gałązek natki pietruszki sól i pieprz Przygotowanie: Cebulę kroję w drobną kosteczkę i podsmażam aż się

Swojskie jedzonko
Kulebiaki 206

Składniki: Zaczyn: 75 g świeżych drożdży; 1 łyżeczka białego cukru; 1 łyżka mąki pszennej; 2 łyżki letniego mleka. Ciasto: Cały zaczyn; 500 g mąki pszennej; 250

Gospodyni Miejska
Gulasz węgierski 214

Składniki: 800 g mięsa wołowego na gulasz; 2 duże, czerwone papryki; 1 duży pomidor; 2 średnie cebule; 4 ząbki czosnku; 1 łyżka kminku; 6 łyżek słodkiej

Gospodyni Miejska
Panna cotta według przepisu Magdy Gessler 223

Panna cotta - banalnie prosty deser z włoskimi korzeniami. Banalny tylko z powodu prostoty przygotowania. Smak jest obłędny! Cudowny śmietankowy smak kremówki i prawdziwa wanilia. Tylko cztery

Codzienna kuchnia niecodzienna
Słodki zielnik Lary 177

"Słodki Zielnik Lary" to książkowy debiut Lary Gessler, w którym pokazuje nowe zastosowanie dla dobrze znanych nam już ziół. Artykuł Słodki zielnik Lary pochodzi z serwisu

COOKMAGAZINE
22-24 LIPCA – IV EDYCJA TARGÓW KSIĄŻKI KULINARNEJ – WARSZAWA 138

22 lipca rusza 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. SMAKUJEMY –... Artykuł 22-24 LIPCA – IV EDYCJA TARGÓW KSIĄŻKI KULINARNEJ – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Sałatka Cezar 415

Sałatka Cezar... Chrupiące, zielone liście sałaty rzymskiej. Plasterki chrupiącego boczku.  Słone fileciki anchois. Płaty wyrazistego parmezanu. Kawałeczki kurczaka i grzanki. Oblane sosem na bazie jaj

Gospodyni Miejska
Łosoś pod pierzynką Magdy Gessler 555

Przepis, który dziś Wam przedstawię, pochodzi z jednego z odcinków 'Kuchennych Rewolucji' pani Madzi Gessler.  Łosoś wychodzi bardzo delikatny, aromatyczny, troszkę pikantny za sprawą musztardy

My Culinary Art