mojego przepisu poniżej. Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – domowa biała kiełbasa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – farbowanie jajek barwnikami – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado
nietylkopasta.plsokiem z cytryny, a następnie doprawiamy do smaku wg uznania. Powstałą masą nadziewamy połówki jajek i posypujemy zielenieną. Jajka faszerowane pastą łososiową Składniki: 5 jajek 100 g wędzonego łososia Sok z połówki cytryny 1 łyżka masła Sól Szczypta pieprzu cayenne Koperek Kilka zielonych oliwek Przygotowanie: Jajka gotujemy i przygotowujemy jak w pierwszym przepisie. Żółtka, łososia, masło, sok z cytryny, sól
Kate's KitchenPrzepyszna kiełbasa chorizo, cudowny, wędzony na zimno łosoś, kremowy szpinak, chrupiąca ciecierzyca i jeszcze gorgonzola z niebieską pleśnią, toż to bomba aromatyczno - smakowa. Efekt jest zabójczo dobry, pyszne danie sprawdzi się na obiad, kolację czy śniadanie. Polecam do spróbowania, czekam na Wasze opinie, czy smakowało? Łosoś ze szpinakiem i serem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemajonezem . Na wielkanocnym stole nie może również zabraknąć faszerowanych jajek, 20 przepisów na jajka faszerowane znajdziesz tutaj . Są tu m.in. farsze z szynki, sera, z dodatkiem chrzanu, pieczarek, czy łososia. Możecie też przygotować bardziej wypasioną wersję: jajka z łososiem i zielonym majonezem.(przepis będzie wkrótce) W sobotni wieczór na niedzielne śniadanie trzeba też ugotować Żurek na zakwasie , my dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękrólewskie, jest tak bogate w smaki i aromaty że spokojnie na to miano może zasłużyć. Pieczarki, pomidory suszone i śmietana twarzą kremowy, wyrazisty sos w którym wykąpał się usmażony łosoś. Spróbujcie koniecznie. Inspirowałam się przepisem Amber. Łosoś w sosie śmietankowym. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieponiższych przepisów jest łatwy w przygotowaniu i nie wymaga tajemnej wiedzy – smacznego! Makaron z oliwkami, suszonymi pomidorami i kurczakiem Makaron z krewetkami i pomidorkami oraz czosnkiem Makaron z łososiem i cukinią Makaron w sosie serowym ze szpinakiem Makaron z boczkiem i kapustą w sosie sojowym Spaghetti carbonara (bez śmietanki) Makaron spaghetti carbonara Pikantny makaron z chili i białą kiełbasą(...)homarem w sosie cytrynowym Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Spaghetti bolognese Makaron ze szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami Makaron z pesto bazyliowym i pomidorkami cherry Tagliatelle z łososiem i brokułami w sosie śmietanowym Zobacz też: Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Domowe zielone pesto Kurczak w sosie śmietanowym Kurczak w sosie serowym
Kuchnia Bazyliipieczonym kurczakiem Makaron po góralsku – z boczkiem i oscypkiem Tagliatelle w pomidorowym sosie z prosciutto, pomidorkami i mozzarellą Farfalle w zielonym towarzystwie Dania makaronowe z rybą: Kokardki z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w sosie gorgonzola Makaronowa zapiekanka z łososiem i brokułem Dania makaronowe bezmięsne: Makaron ze szpinakiem Makaron spaghetti w buraczanym pesto Zielone spaghetti Spaghetti z serem pleśniowym
Smaki Na Talerzunaleśniki: 100 g mąki 1 jajko woda sól nadzienie: 300 fileta z łososia 2 cebule 150 g jarmużu 60 g kukurydzy konserwowej 1 kulka mozzarelli light sól, pieprz przyprawa do … Czytaj dalej Naleśniki z łososiem i jarmużem
czarrna od kuchniSkładniki (2 porcje): 100 g makaronu pełnoziarnistego 250 g łososia świeżego 1 duża cukinia 2 ząbki czosnku 2 łyżki mleczka kokosowego w puszce (tylko zwarta część) 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cukinię pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek(...)Podsmażaj na średnim ogniu przez około 5-7 minut, co chwilę mieszając. Kolejno dodaj oczyszczonego i pokrojonego w kostkę łososia, przesmaż chwilkę. Dodaj mleczko kokosowe oraz przyprawy. Ponownie smaż, już na pełnym ogniu przez kilka minut. Na konie dodaj ugotowany wcześniej makaron, wymieszaj i smaż jeszcze chwilkę do połączenia się składników
Zdrowie na języku :Pjajka – 2 łyżki śmietany 30% – 3 łyżki mąki z ciecierzycy – łyżeczka oleju rzepakowego + przyprawy (sól, pieprz, natka pietruszki) Dodatki: – tłusta śmietana, smażony boczek, łosoś, brokuły Sposób przygotowania Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zblenduj na gładką masę i smaż na rozgrzanej gofrownicy z dodatkiem oleju. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. śmietaną, boczkiem, łososiem czy brokułami. Zjadaj
Mrs. EndorfinaSałatka z jarmużu – prosta i smaczna Ciasto marchewkowe z makiem Łatwe Makaron ryżowy z warzywami Ryba po meksykańsku Glass noodles z warzywami i grzybami mun Kisiel cytrynowo bananowy Łosoś w warzywach Risotto z suszonymi pomidorami Risotto z botwinką Spring rolls wegetariańskie Ekspresowy kociołek meksykański Trufelki kokosowe Jaglane pralinki kokosowo-gruszkowe Faworki z ciasta francuskiego Lekka zupa brokułowa Bliny z kaszy(...)jaglanej podane z wędzonym łososiem, śmietaną i kwiatem kopru Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą Roladki z kurczaka faszerowane botwinką Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka z makreli pikantna Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Sos musztardowy Brokuł smażony Ośmiorniczki parówkowe Jak gotować jajka by nie pękały Noodle z tuńczykiem Pesto ze szpinaku Jajka sadzone na szpinaku Polenta Jajecznica
Dorota Smakujeszkoły lub pracy, a ładnie podane zachwycą gości na domowej imprezie. Ich wypełnienie zależy od waszej kreatywności, ale ostatnio w moim domu króluje gotowa sałatka z ciecierzycą i łososiem wędzonym , która jest naprawdę bardzo smaczna. Polecam! Ps. A tu macie przepis na roladki jajeczne z wędzonym kurczakiem - klik . Roladki jajeczne z sałatką - składniki: (3 sztuki - placki o średnicy(...)jajka sól, pieprz naturalny Dodatkowo u mnie: 1 opakowanie/125g sałatki z ciecierzycą i łososiem wędzonym Ponadto: masło do natłuszczenia patelni Roladki jajeczne z sałatką - przygotowanie: Jajka należy zmiksować do puszystości oraz doprawić za pomocą soli z pieprzem. Patelnię odrobinę natłuścić masłem i z powstałej masy usmażyć placki. (Uważajcie przy przewracaniu, ponieważ są bardzo delikatnie, dlatego placki wygodniej jest smażyć
Di gotuje