łosoś ze szpinakiem - 927 przepisów (strona:13/62)

Makaron ze szpinakiem i łososiem 128

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pożywny i szybki makaron z dodatkiem mrożonego szpinaku i łososia z puszki. Mrożonki oraz puszki warto mieć w zapasie i wykorzystywać za każdym razem, gdy nie ma się ochoty na długie gotowanie. Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować: - porcję makaronu (u mnie razowe rurki) - 250 g mrożonego szpinaku - 1 puszkę łososia(...)następnie dodajemy zamrożony szpinak i smażymy do momentu, aż całkowicie się rozmrozi, a woda odparuje. 3. Do usmażonego szpinaku dodajemy 1 chochlę wody z gotowania makronu, a następnie pokrojony w kostkę ser typu feta oraz odsączonego łososia z puszki. Wszystko delikatnie mieszamy i jeszcze przez chwile podsmażamy. 4. Jako ostatni na patelni ląduje odcedzony makaron. Całość doprawiamy sosem sojowym

Bez Cebuli
Pieczony stek z łososia na szpinaku 199

wartościach odżywczych ryb i szpinaku nie będę się rozpisywał. Gdyż wpajano nam to już od najmłodszych lat. Dlatego dziś pora na rybkę. A konkretnie, pieczony stek z łososia na szpinaku. Samo zdrowie na talerzu, a do tego smacznie.  Czas przygotowania: 35 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 200 g świeżego łososia ze skóra(...)pomidory. Dolewamy śmietankę i chwilę smażymy. Na końcu dodajemy świeży szpinak. Blanszujemy szpinak, aby połączył się z sosem. Doprawiam solą i pieprzem. Na talerz wykładamy szpinak, a na nim układamy upieczony stek z łososia. Smacznego

kulinarnyJa
Krucha tarta z wędzonym łososiem i szpinakiem baby 306

Spód pod tartę: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 płaska łyżeczka soli 2 żółtka 1 - 2 łyżki bardzo zimnej wody Nadzienie: 100 g wędzonego łososia 100 g szpinaku baby 100 g pomidorków koktajlowych 3 jajka 150 ml śmietany 30% sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku SPOSÓB(...)cytryny, dodajemy posiekany koperek, gałkę muszkatołową, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie roztrzepujemy za pomocą trzepaczki lub mikserem. 2. Do masy śmietanowo-jajecznej dodajemy łososia pokrojonego na mniejsze kawałki, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół oraz liście szpinaku. Mieszamy wszystkie składniki. 3. Przelewamy nadzienie na upieczony spód tarty. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C i pieczemy przez około 40 minut

W kuchni Katie
Zapiekany łosoś ze szpinakiem w cieście francuskiem 195

Jako, że dostałam ostatnio filet z łososia od Pan Łosoś to dzisiaj do piekarnika wjechał łosoś ze szpinakiem, zapieczony w cieście francuskim i posypany płatkami migdałowymi Składniki: 600 g filetu z łososia Suempol ,  1 ciasto francuskie, 500 g mrożonego szpinaku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka masła, 50 g płatków migdałowych, 1 żółtko, pieprz czarny mielony, sól. Przygotowanie: Filet(...)łososia myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy pieprzem i solą. Na patelnie rozpuszczamy masło i dodajemy szpinak. Podgrzewamy, aż się rozmrozi. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz. Podgrzewamy tak długo, aż większość wody z niego wyparuje.  Łososia układamy na cieście francuskim. Boki ciasta nacinamy pod ukosem- tak jak na zdjęciu. Na rybce układamy szpinak. Następnie zawijamy ciasto

Aga w kuchni
Babeczki z łososia z różą ziemniaczaną 113

Połączenie idealne łososia ze szpinakiem. Przekąska typu „piękna i inteligentna”, która powstała w mojej kuchni na Konkurs Kreatywny II. W pierwszej edycji tego konkursu zdobyłam I miejsce, ciekawa więc jestem, czy i tym razem spodoba się jury? A wam się podoba? Składniki na 12 babeczek(...)filetu z łososia • 250 g szpinaku mrożonego w liściach • 500 g ziemniaków • 150 g sera żółtego • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki masła • sól, pieprz cytrynowy, gałka muszkatołowa do smaku • sok z 1 cytryny • olej do smarowania foremek • sałata, koper do dekoracji Wykonanie: • Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Utłuc na puree

To co kocham
Curry z łososia ze szpinakiem 214

łososia 1 szklanka ryży białego 200 g mrożonego szpinaku w brykiecie 1 puszka mleczka kokosowego 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 2 … Czytaj dalej Curry z łososia ze szpinakiem

czarrna od kuchni
Zielona rolada z łososiem 174

Rolada ta spodobała mi się od razu - jest idealna jako przystawka i pięknie wyglądała na świątecznym stole Rolada ze szpinakiem i łososiem Składniki:   opakowanie mrożonego szpinaku ok 400 g 4 jajka (oddzielnie żółtka od białek) opakowanie wędzonego łososia w kawałkach (ok 150 g) łyżka masła serek chrzanowy lub czosnkowy ale fajnie też się sprawdzi naturalny czosnek (ilość według upodobania(...)sól, pieprz opcjonalnie łyżka śmietany Do dzieła! Rozmrożony szpinak wrzucamy na patelnię i mieszając czekamy aż nadmiar wody odparuje. Dodajemy czosnek, sól, pieprz i (opcjonalnie) śmietanę. Studzimy. Miksujemy z żółtkami. Ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy je do masy szpinakowej. Powstałą masę wylewamy na blaszkę o wymiarach ok 30/20 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 15 minut

sierotka maRysia w kuchni
Ulubiony przepis – łosoś po azjatycku 181

mój ulubiony przepis. Nie ma nic lepszego niż porcja smacznego łososia. Ten przepis zmieni Wasze życie! Polany sosem klonowym, pachnący limonką i zaostrzony chii wspaniały pieczony łosoś po azjatycku, podany ze szpinakiem i białym ryżem. Posypany czarnym sezamem. Łosoś to moja ulubiona ryba. Smaczna i zdrowa. Pełna kwasów tłuszczowych i witamin, bogata w białko. Zawiera wszystko co jest potrzebne(...)prawidłowego funkcjonowania serca i mózgu, a nawet lewicowej macicy . Mój ulubiony przepis na łososia i ulubiony przepis na szpinak! To danie nie wymaga nie wiadomo jakich kulinarnych umiejętności. Wystarczy zastosować się do przepisu aby je stworzyć. Przyrządzam łososia po azjatycku przynajmniej 1 raz w tygodniu. Stosuję zawsze mój ulubiony przepis. Łosoś po azjatycku to wspaniałe danie i samo zdrowie. Łosoś

codojedzenia
Kolorowy makaron pod pierzynką aromatycznego łososia i świeżego szpinaku 140

Ostatnio same przepisy kulinarne..dziś kolejny! Kolorowy makaron pod pierzynką aromatycznego łososia i świeżego szpinaku. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Zawijaski z tortilli w 2 smakach 314

mnie Babuni, Sokołów ); 6 plastrów żółtego sera (u mnie Gouda); 1/2 średniej, czerwonej cebuli, drobno posiekanej. Wersja z łososiem: 1 opakowanie łososia wędzonego w plastrach (100 g). Dodatkowo: 20 wykałaczek.   Sposób przygotowania:  Liście szpinaku umyć i dokładnie osuszyć. Wszystkie placki tortilli posmarować dokładnie serkiem topionym. Na serku topionym ułożyć dość szczelnie liście szpinaku. W przypadku wersji z szynką(...)równych odstępach i pokroić na 5 kawałków (zawijasków), tak aby wykałaczka znalazła się po środku każdego powstałego rulonika. Wykałaczka powinna przebić rulonik na wylot. W przypadku wersji z łososiem: na liściach szpinaku ułożyć plastry łososia, starannie zwinąć, w każdą tortillę wbić 5 wykałaczek w równych odstępach i pokroić na 5 kawałków (zawijasków), tak aby wykałaczka znalazła się po środku każdego

Gospodyni Miejska
Makaron z kurczakiem i cukinią 248

Makaron z kurczakiem i cukinią to bardzo prosty i szybki pomysł na obiad gdzie nie mamy pomysłu i przede wszystkim czasu na coś wyszukanego. Ponadto kolorystyka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim 266

Pyszny rozpływający się łosoś pod kołderką szpinaku. Całość zawinięta w chrupiące ciasto francuskie. Proste i pyszne jedzonko. składniki: 500 g świeżego łososia bez skóry przyprawa do ryb  oliwa do skropienia 200 g świeżego szpinaku sól czosnkowa masło do smażenia 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g Filet łososia podzielić na dwa kawałki. Następnie kawałki oprószyć z obu stron przyprawą(...)zmniejszył objętość, do smaku doprawić solą czosnkową. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozwinąć ciasto francuskie, przekroić na dwa kawałki. Na każdym, przy jednym boku ułożyć kawałek łososia. Na rybie ułożyć przesmażony szpinak. Ciasto złożyć na pół i przykryć rybę tworząc paczuszkę. Boki skleić dociskając widelcem. Wierzch posmarować mlekiem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec

Monia miesza i gotuje
Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 183

Składniki: 500 g makaronu tagliatelle 350 g filetu z łososia (ze skórą) 200 g świeżego szpinaku baby 15 pomidorów suszonych 4 ząbki czosnku 330 ml śmietanki 30% 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny pieprz ziołowy sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente. Filet łososia myjemy w zimnej wodzie a następnie dokładnie suszymy. Oprószamy solą(...)niej skórę. Odlewamy nadmiar tłuszczu z patelni i z powrotem podgrzewamy. Na gorący tłuszcz wrzucamy zmiażdżony czosnek, pokrojone w paski pomidory suszone oraz liście szpinaku. Chwilę podsmażamy a następnie wrzucamy rozdrobnionego na średnie kawałki łososia. Smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy śmietankę i sok z cytryny. Podgrzewamy kolejne 5 minut. Gdy śmietanka lekko się zredukuje dodajemy śmietanę oraz doprawiamy

Qchnia po prostu
Jaglane kotleciki z łososia i szpinaku 182

Dzisiaj ponownie coś dla łososiolubnych, gdyż to kolejna propozycja na kotleciki z łososiem. Ostatnio przedstawiałam Wam łososiowe burgery z ryżem, szpinakiem i koperkiem , które cieszyły się dość sporą popularnością, więc mam nadzieję, że i te Wam zasmakują. Mimo, że nie jem mięsa, to szanuję wybory żywieniowe moich domowników i serwuję im takie oto frykasy :). Przepi(...)przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Liście szpinaku płuczemy pod bieżącą wodą. Przy użyciu malaksera, ugotowaną kaszę miksujemy z cebulą, czosnkiem, musztardą, szpinakiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem do uzyskania gładkiej masy. Całość przekładamy do miski, dodajemy łososia i dokładnie mieszamy. Dodajemy tyle mąki ryżowej, by nasze kotleciki ładnie się sklejały. Z tak przygotowanej masy lepimy kuleczki, które następnie spłaszczamy. Smażymy

Be Fit Be Strong
Lazania warzywna z łososiem i sałatką grejpfrutową 173

smażenia 2 ząbki czosnku przetartego przez praskę 2 cykorie – umyte i pokrojone na cienkie plasterki pół kilo szpinaku baby (lub 2 opakowania paczkowanego) – umytego i wysuszonego 100 g orzechów nerkowca 250 g ricotty 200 g wędzonego łososia w plastrach (podzielonego na 2 części) mała cukinia – umyta i pokrojona na cienkie plastry bez obierania 250 g sera(...)lasagne do garnka z wrzątkiem. W czasie kiedy się gotują, wracamy do pierwszej już gotowej warstwy. Dodajemy połowę ricotty i rozsmarowujemy na niej. Na to idzie połowa szpinaku z warzywami, połowa łososia i ⅓ orzechów nerkowca. Posypujemy garstką startego żółtego sera. Na górze układamy kolejną warstwę makaronu i powtarzamy to samo z nadzieniem i ostatnią 3 warstwą makaronu. Na górę wylewamy

Ugotowane pozamiatane