łosoś w sosie - 2110 przepisów (strona:51/141)

Kulebiak z rybą i ryżem 192

pieczarek, oraz ciasto francuskie które tworzą efektowne, smaczne połączenie idealne na wigilijną kolację. Wypróbuj mój przepis. Po upieczeniu plastry kulebiaka kładziemy na sałatę, do kulebiaka przygotowałam jeszcze sos pieczarkowy. Kulebiaka dekorujemy pietruszką. Łososia można zastąpić mintajem lub dorszem i zamiast w mleku, możemy ugotować rybę w bulionie. Składniki: 1 szklanka mleka ½ kg świeżego łososia 100 g pieczarek 1 cebula

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone con zucchine marinate) 188

minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie sk ó rką do dołu. Zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Upieczonego łososia podajemy z cukinią i sosem z marynaty. **** PREPARAZIONE Tagliate le zucchine a bastoncini e fatele cuocere in una padella con l'olio per circa 3-4 minuti. A questo punto preparate la marinata

La grande e la piccola cuoca
Łosoś w cieście francuskim 150

Należy oddzielić skórę od mięsa ryby, a następnie pokroić łososia na kawałki. KROK 2: Wymieszać w misce oliwę, sok, miód, sól i korzenne przyprawy, po czym włożyć łososia, dokładnie obtoczyć w powstałym sosie i zostawić w chłodnym miejscu. KROK 3: Francuskie ciasto dzielę na kawałki i rozwałkowuję, kładę rybę, na to układam żurawinę i płatki migdałowe. Ciasto francuskie smaruję wodą

Z notatnika
RAVIOLI Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ 220

FARSZ :  150 g łososia z puszki Graal w sosie własnym 100 g ricotty łyżka posiekanego koperku sol, pieprz do smaku oliwa z oliwek do polania pierożków Składniki farszu wymieszać w miseczce i doprawić do smaku. Mąkę przesiać i wbić do niej dwa jajka oraz jedno żółtko, wlać olej i odrobinę wody, zagnieść elastyczne ciasto. Uformowane ciasto zwinąć w folie

Kulinarne Fantazje Marioli
Indyk z owocami w galarecie 205

spływać; płynna żelatyna zburzy nam konstrukcję, nie mówiąc nawet o tym, że majonez będzie pływał w żelatynie). Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Podobne przepisy Roladki z wędzonego łososia Jesienny pieczony udziec indyka Sos tatarski prawdziwy Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px

Pociąg Do Kuchni
Makaron farfalle z łososiem w kremowym sosie 151

Makaron farfalle czy też popularne w Polsce kokardki dobrze komponują się z gęstymi sosami. Dodajmy do tego wędzonego łososia i silną nutę kaparów a wyjdzie nam pyszne danie o wyrazistym smaku

Milion Smaków
Zapiekany mix ryżowy z wędzonym łososiem 157

potrawy w końcu wymyśliłam taką, ponieważ "postumencik" pod łososia to mieszanka trzech gatunków ryżu, doprawiona i zapieczona. Na każdym postumenciku umieściłam rodzaj gniazda z wędzonego łososia, do środka którego wlałam sos tatarski. Całość wykończyłam ogórkiem konserwowym i świeżym koperkiem Mąż był zachwycony, a i mnie też przypadła do smaku. Prosta do zrobienia. Ja wykorzystałam tu mieszankę trzech gatunków

Wiem co jem
Tagiatelle szpinakowe z łososiem i pomidorami suszonymi 165

wlać śmietanę i wsypać oregano. Delikatnie podgrzać, uważając, żeby śmietana się nie zważyła.Doprawić do smaku. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany al'dente dodać do łososia i dokładnie wymieszać, aby sos pokrył cały makaron i został przez niego wchłonięty. Przed podaniem posypać uprażonymi pestkami dyni. Smacznego

CookYourself
MENU WIELKANOCNE 212

winie z warzywami jajka pod pierzynką jajka faszerowane pieczarkami sałatka jarzynowa domowa szynka parzona szynka wielkanocna, pieczona w chlebie domowy sos aioli idealny domowy majonez   sos tatarski idealny do pasztetów łosoś w galarecie Smacznego

Smaczne Zdrowe
Faszerowane awokado 253

powrotami do domu? Często Wam się to zdarza? Z chęcią poznam Wasze przepisy na szybkie kolacje :) Składniki na 2 porcje: 1 dojrzałe i miękkie awokado 80 g łososia (może byc tuńczyk) w sosie własnym z puszki 6-8 łyżek sosu Teriyaki np. YAMASA 2 szczypty ostrej papryki w proszku Rybę odsączamy, przekładamy do miszecki, zalewamy sosem Teriyaki i ostrożnie mieszamy

Zawsze głodna!
Wygrana w konkursie na danie FIT 187

zostały uznane za najlepsze w następujących kategoriach: - ŚNIADANIE - za Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem i sałatą (Piotr Straga współautora bloga "Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię") - OBIAD - za  Łososia w pomarańczowo-imbirowym sosie (Anna Wlezień autorka bloga „Życie od kuchni") - KOLACJA - za Dietetyczną lasagne z piersią z kurczaka (Iwona z bloga "Blogotowanie z pasją") PS. Relacja ze zdjęciami, szczegółami pobytu

Pasja Smaku
Łosoś z gorgonzolą - szybko i smacznie. 217

mieszamy. Gdy ser się rozpuści dodajemy 1 ząbek czosnku obrany i przeciśnięty przez praskę. Jeszcze chwilkę gotujemy. Zdejmujemy garnek z ognia o dodajemy pokrojonego w małe kawałeczki łososia. Makaron odcedzamy i polewamy sosem. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Menu sylwestrowe - propozycje 323

kilka przepisów wśród którym może znajdziecie coś dla siebie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką Pieczone pierożki z wytrawnym farszem  Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem  Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną   Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów

Pasja Smaku
Jajka – ile kcal? jak kupować? ile gotować? jakie potrawy z jajek? 189

finezyjne potrawy, które ucieszą oko i kubki smakowe niejednego z nas.   Dania z jajkiem Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami Sałatka z brokułami, pomidorami, jajkami (z sosem czosnkowym) Wielkanocna sałatka z łososiem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki Pasta jajeczna z tuńczykiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe   Post Jajka – ile kcal? jak kupować

Kulinarne Przeboje
Tatar z łososia – testuję noże Gerlach 244

sushi. Koniecznie kupcie do niego jak najświeższą rybę i ekologiczne jajko. Tatar z łososia: 500 g filetu świeżego łososia bez skóry ok. 8 cm kawałek pora 1 świeże, ekologiczne żółtko 1 łyżeczka soku z cytryny 2 i 1/2 łyżki sosu sojowego 1/4 płaskiej łyżeczki imbiru w proszku 1/4 płaskiej łyżeczki chilli w proszku szczypta świeżo mielonego pieprzu czarny sezam(...)małe kawałki powinny być wyczuwalne w teksturze. Tradycyjnego (wołowego) tatara – zazwyczaj podajemy z cebulą – w przypadku łososia lepiej sprawdzi się łagodniejszy por. Siekamy go również w drobną kostkę. W małej miseczce lub filiżance łączymy składniki marynaty: sos sojowy, sok z cytryny, chilli, imbir oraz świeżo mielony pieprz. Dokładnie mieszamy tak, aby nie było żadnej grudki. Mięso ryby

Poezja smaku

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję