łosoś filet - 1020 przepisów (strona:43/68)

Zupa rybna z pomarańczą 235

całego dnia na filetowanie ryb i robienie gałek :) Poszperałem trochę w Internecie i spodobał mi się pomysł, żeby dodać do zupy sok z pomarańczy. Miałem w zamrażarce kawałek łososia, dokupiłem filet z mintaja, serek topiony, warzywa i tak zaopatrzony przystąpiłem do gotowania. Poza sokiem z pomarańczy i rybą moja zupa ma niewiele wspólnego z tą, która mnie zainspirowała. Tamta

Gotuj z Misiem
Grillowany łosoś podany z fasolką szparagową 205

nieco mniej zdrowym masełkiem z tartą bułką. Grillowany łosoś podany z fasolką szparagową – przepis 1. Dokładnie myjemy i filetujemy łososia (chyba, że uda nam się kupić filet). Nie mniej łosoś ma duże ości i najłatwiej jest je wyciągnąć pensetą. Następnie dzielimy łososia na dwie części. 2. Oba kawałki łososia układamy na talerzu skraplamy sokiem z cytryny i posypujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z Tatarem z łososia 160

łososiem, co więcej z wyjątkowym łososiem. Już pięknie pokrojonym, tylko wyjąć i volia! Tatar z łososia atlantyckiego przygotowany jest z najlepszej, najbardziej delikatnej, starannie wyselekcjonowanej części fileta.  Powstaje z łososia atlantyckiego żyjącego w krystalicznie czystych wodach Norwegii. Dostawcy z wielopokoleniowym doświadczeniem dbają o to ,aby surowiec ,który trafia do Suempol, był najwyższej jakości i pochodził tylko ze sprawdzonych

Z Kuchni Do Kuchni
RYBA SMAŻONA 150

Składniki:  500 g filetów dorsza,lub łososia(...)świeżo mielony czarny pieprz              sok z cytryny WYKONANIE  Filety rybne płuczemy,kroimy w kawałki, dowolnej wielkości. Roztrzepujemy jajko. Filety skrapiamy sokiem z cytryny. oprószamy  pieprzem i solą  do smaku.Panierujemy rybę w mące i jajku.Na patelni rozgrzewamy olej ,smażymy na oleju. Smażymy filety

w mojej kuchni
Grillowany łosoś z sałatką kuskus 233

Na blogu znajdziecie całą masę przepisów z łososiem ... bo to jedna z naszych ulubionych ryb i dań do przygotowania. Tym razem postanowiliśmy zrobić grillowanego łososia z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i cykorią pod beszamelem 223

Ziemniaki i łosoś to baza klasycznego dania obiadowego. Cykoria występuje jako ‘zielony’ zdrowy dodatek i dodaje charakteru. Beszamel łączy ze sobą wszystkie smaki – to, co zapieczone pod kremowym, gęstym sosem, zyskuje nowych barw. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Cykorie myjemy, kroimy na pół, wycinamy im gorzkiego(...)głąba, a następnie kroimy je w grubsze półplasterki. Zaraz po skrojeniu cykorię mocno skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ciemniała i mieszamy, żeby sok dotarł wszędzie.   Filet ze świeżego łososia pozbawiamy skóry. Najłatwiej zrobić to ostrym nożem, lekko przyciskając rybę do deski, trzymając ją skórką do dołu. Filet kroimy w kostkę, posypujemy ulubioną przyprawą

Karo in the Kitchen
Łosoś pieczony w sezamie na puree z kalafiora z kaszą gryczaną i kolorową mizerią 219

dlatego, że jego mięso jest zwarte i ma ładny kolor, a ponadto nie ma wielu ości i łatwo można się ich pozbyć. Dla mnie łosoś jest niezwykle wdzięcznym produktem kulinarnym. Dziś przepis na pieczone filety w panierce sezamowej na moim ulubionym puree z kalafiora gotowanego w mleku i kaszy gryczanej. Dopełnieniem posiłku jest kolorowa surówka – mizeria z sałaty(...)smaku łyżka masła 100g kaszy gryczanej główka sałaty masłowej 3 średnie ogórki gruntowe 4-5 rzodkiewek 2 łyżki jogurtu naturalnego sól do smaku Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, oczyścić ze skóry i wyciągnąć ości. Podzielić filet na 120g porcje. Oprószyć solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w ziarenkach sezamu. Łososia w sezamowej panierce podprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu

Dietolog
Okoń morski z pomidorkami i białym winem 186

pyszne, aromatyczne danie z ryby. Myślę, że w ten sposób można przygotować także filety pstrąga, czy łososia. Podczas przygotowania na patelni powstaje pyszny, aromatyczny sos - który można zbierać z talerza kawałkiem świeżej ciabatty. Składniki: 4 filety okonia morskiego (lub innej ryby) płaska łyżka masła klarowanego łyżka oliwy z oliwek płatki suszonej chilli 2 ząbki czosnku cytryna pół

Kulinarne Inspiracje
MAKARON ORKISZOWY Z ŁOSOSIEM 219

podstawa, przynajmniej u moich dzieci...) z łososiem smażonym bez tłuszczu, z sosem na bazie mascarpone. U nas wszyscy go uwielbiają, może zasmakuje również i Wam... :-)Składniki:- kawałek łososia (u mnie filet ze skórą ok.350g)- 150g mascarpone- ząbek czosnku- sól, świeżo mielony pieprz+ makaron orkiszowy 400g (lub pszenny)- koperek do posypaniaŁososia umyć, wytrzeć w papierowy ręcznik, zdjąć skórę i pokroić

Smaczne Zdrowe
Pulpeciki z dorsza i łososia 160

suszonej bazylii • 1 pęczek koperku • 1 pęczek natki pietruszki • 1 pęczek szczypiorku • 1 jajko • 1 bułka kajzerka • 2 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Filet z dorsza i łososia drobno pokroić. • Bułkę namoczyć, odcisnąć i pokroić w drobną kostkę. • Wymieszać ryby z bułką, jajkiem, posiekanymi drobno ziołami i przeciśniętym przez praskę

To co kocham
Pieczony łosoś w sosie pomidorowo – cebulowym 201

Soczysty łosoś w aromatycznym sosie pomidorowo-cebulowym. Składniki Łosoś świeży 400g, filet Oliwa z oliwek 5 łyżek Sos sojowy 2 łyżeczki Pieprz cytrynowy 1 łyżeczka Cytryna 3 plasterki Sos pomidorowo – cebulowy http://kulinarneprzeboje.pl/2014/01/18/sos-pomidorowo-cebulowy/     Wykonanie: Łososia oczyścić ze skóry, umyć, osuszyć. Z oliwy, sosu sojowego i pieprzu cytrynowego przygotować marynatę. Łososia namoczyć dokładnie w marynacie

Kulinarne Przeboje
Łosoś w Cieście Naleśnikowym 448

dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz - dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Odstawiamy na ok. 10 minut do "napęcznienia". Łososia kroimy na filety o grubości ok. 2 cm i przyprawiamy niewielka ilością soli, pieprzu oraz koperku. Rybę zanurzamy w przygotowanym cieście i wykładamy bezpośrednio na rozgrzany olej ( łososia smażymy w dość

Słodka Strona
Dziki łosoś w batatach i koprze włoskim 200

gotować na parze w towarzystwie kolorowych warzyw, aromatycznych sosów itp. Jest smaczny i znacznie zdrowszy od hodowlanego, którego najlepiej omijać szerokim łukiem! Składniki na 2 porcje: 300 g filetów z dzikiego łososia 200-250 ml mleka kokosowego 1 duży batat 1 koper włoski 1/2 cytryny koperek pieprz, sól morska 2 łyżeczki oleju kokosowego 3/4 szklanki kolorowej komosy ryżowej Przygotowanie: Komosę

Ze smakiem i z pasją
Tatar z łososia 213

środowisku rybackim. Co dokładnie oznacza, naprawdę nie wiem. Z tego co gdzieś przeczytałam używana jest również w środowisku polskim na Alasce… i nie tylko.     Składniki: - filet z surowego łososia bez skóry ok. 700g - 1 cebula różowa lub czerwona - ½ cebuli białej - 3 świeżo ukiszone ogórki - mała garść kaparów - 2 łyżki oliwy cytrynowej (domowa) - różowa sól himalajska - pieprz grubo

mojewypiekiinietylko