sięgać osoby dbające o figurę i będące na diecie. Mnie osobiście bardziej przypadł do gustu Big Milk Yogurt Strawberry, ponieważ jest mniej słodki od karmelowego i zdecydowanie wolę lody owocowe :) Nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała wkomponować ich jako dodatek do deseru:) Dlatego przygotowałam owoce pod kruszonką, popularnie zwane Crumble. Jednak to nie taka typowa kruszonka jaką używam
Z miłości do słodkościowoców, ale one jak nie mamy maszynki do lodów (bez względu na to ile razy je będziesz miksować) i tak mają kryształki lodu, i nie są w smaku kremowe. Sorbet jest dobrym sorbetem wtedy kiedy ma określoną linię organoleptyczną, tj. nie wyczuwam w nim lodu, nie jest to wodnisty lód, jest bardzo esencjonalny w smaku, konsystencja jest kremowa(...)dojrzałe całe w czarnych kropkach, mega słodkie, bo skrobia zamienia się w glukozę i fruktozę, ponadto są bardzo kremowe. Dlatego klucz sukcesu do dobrych domowych lodów owocowych to właśnie dodatek bardzo dojrzałego banana, w jakich proporcjach i tak to zrobić, żeby zawsze takie mieć pod ręką? Prościzna kup 2 kilo bananów, połóż w domu aby dojrzały. Każdego
SMYKWKUCHNIlodowy jednak jeszcze trwa w najlepsze więc mamy idealną okazję, żeby połączyć w jednym deserze smaki lata i jesieni. Składniki na 2 duże desery: 6 gałek lodów owocowych ( w tym gruszkowych) 100 g herbatników 2 dojrzałe soczyste gruszki szczypta cynamonu łyżeczka cukru łyżka soku z cytryny bita śmietana Herbatniki pokruszyć, połowę z nich rozdzielić i wsypać(...)pucharków. Gruszki skropić sokiem z cytryny, zasypać cukrem i cynamonem, poddusić chwilę na małym ogniu. Kiedy przestygną wyłożyć na warstwę herbatników i przykryć resztą pokruszonych ciastek. Na tym położyć lody i przykryć warstwą bitej śmietany. Dodatkowo można posypać posypką lub polać sosem do lodów
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaNajprostszy przepis na lody owocowe, bez maszynki, bez śmietany, tylko i wyłącznie ze świeżymi owocami, których teraz mamy pod dostatkiem. Spróbujcie, orzeźwienie gwarantowane. Składniki: - 1/5 szklanka soku z cytryny - 1 szklanka wody - użyłam wody Święcicki Zdrój - 1-1,5 łyżki cukru - świeże owoce (truskawki, maliny, kiwi, borówka) Owoce obrać i pokroić w grubsze plastry. Wodę wymieszać z cukrem(...)dodać sok z cytryny. Spróbować. Jeśli będzie za kwaśne dodać więcej cukru. Do foremek na lody powkładać owoce i zalać przygotowanym sokiem. Wsadzić do zamrażalki. Smacznego
CookYourselfpowrót do pracy - którą na szczęście lubię, więc to przeżyję :). Co do upałów, mam ostatnio bzika na punkcie robienia sorbetów, chyba najprostszy sposób na smaczne ochłodzenie ciała - lody owocowe, dziś z gruszką w roli głównej :) Kto ma ochotę? "Składniki na około 8 porcji :4 gruszkisok z 1 cytrynycukier do smaku ( ja daję około 60g )pół szklanki wodySposób przygotowania(...)około godzinie (45-50 minut), wyjmujemy i ponownie używamy blendera. Czynność powtarzamy do momentu gdy, użycie go będzie niemożliwe. Ja po drugim razie przelewam do foremek na lody i pozostawiam do całkowitego zamrożenia.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościLetnie miesiące, czas wakacji i okres kiedy to na rynku mamy największy wysyp sezonowych owoców, to najlepszy moment, żeby przygotować domowe lody. Ja tak
Kulinarne przygody Gatitymrożonej pizzy. Może to być np. makaron z pesto, jajecznica czy koktajl z owoców i warzyw które zalegają lodówce. Makaron z pesto i rzodkiewkami – znajdziesz tutaj Szybkie lody owocowe – znajdziesz tutaj Makaron z awokado – klik Rób większe porcje Tego punktu nie trzeba specjalnie rozwijać. Po prostu przygotuj posiłek na 2, a nawet
Powiedz dietom nieSezon na truskawki za chwilę się zacznie. Nie ma nic prostszego, tylko puree z owoców, woda i cukier. Czyli lód owocowy, deser lekki i aromatyczny. jest orzeźwiający z czystym sumieniem polecam osobom na diecie. Składniki 70 dag truskawek 3-4 łyżki miodu 5 dag cukru brązowego gałązki świeżego tymianku sok 1/2 cytryny Wykonanie Umyć i osączyć truskawki. Oderwać ogonki
Kulinarne pyszności Molkiktórym tak do końca nie wiadomo co jest :-). Krótki materiał video o tym co napisałam. Można również przygotować pyszne koktajle, drinki, a latem orzeźwiające lody owocowe i to wszystko własnej roboty bez chemii która jest pakowana teraz praktycznie w każdy produkt lokowany na sklepowych półkach. Mnie osobiście urządzenie od HappyCall
Marta Gotujesangrii ale w wersji zimowej czyli na gorąco. Wystarczy wino, owoce, brandy i gotowe. Sangria to tradycyjny hiszpański napój alkoholowy . P rodukowana jest z wina z dodatkiem owoców, soków owocowych, lodu oraz wzmacniaczy smakowych w postaci różnych winiaków lub innych trunków. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksię zamrozić choć kilka porcji na zapas, na długie jesienne wieczory. Jak dobrze wiecie, nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie ochota na jogurt z owocami, orzeźwiający koktajl czy chociażby owocowe lody. Jeżeli nie zdążyliście zrobić własnych zapasów, śmiało korzystajcie z mrożonek dostępnych w sklepach – to pełnowartościowe produkty! Dlaczego warto używać mrożonek? Mrożenie to naturalny i trwały sposób utrwalania
Kuchnia Bazyliiznajomych zawsze zaskoczę ich smakiem i kolorem .Jest to podstawowa baza na lody o różnych smakach.Dodajemy do nich co nam przyjdzie do głowy.Moga to być lody owocowe,wytrawne jak np.ogórkowe itp.Polecam szczególnie ten przepis.Znalazlam go na blogu Kotlet.tv. 200ML.ŚMIETANA KREMÓWKA30% 3 ŻÓŁTKA 3BIAŁKA 10DAG CUKRU-JA DAJĘ 0.5SZKL ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ŻÓŁTKA UTRZEĆ
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCzarny jar Sandesz - indyjski deser Domowy kisiel owocowy Lody jagodowe Gofry Lody Pina Colada Orzechowe kulki Lody truskawkowe Deser truskawkowy z lodami Domowe berliso z jabłkami Batoniki musli Lekki deser jogurtowy
Passions hobbies lifezbyt długo ;) Dziś dwa szybkie ciasta – chlebek bananowy i deser kokosowo-śliwkowy. To na deser i podwieczorek. Deser śliwkowy z mąki kokosowej, delikatny w smaku. Podałam z lodami owocowymi, które przygotowałam z mrożonych kawałków banana, truskawek i jogurtu naturalnego. Chlebek bananowy. delikatnie słodki, idealny jako przekąska. Na obiad ni to zupa, ni to sos, czyli klopsy
Kucharzycaminut w piekarniku ciasto spędza w temperaturze 100 stopni. Studzimy również w piekarniku. Możecie go podawać oprószonego cukrem pudrem lub kakaem. Świetnie też pasują do niego lody owocowe, ale wtedy sernik należy podać na ciepło. Pamiętajcie, piękno tkwi w prostocie. Smacznego
Kuba Gotuje