lody domowe - 2135 przepisów (strona:71/143)

Chleb z żurawiną i orzechami włoskimi 175

inne dodatki! Poza tym, chleb nie wymaga dużo pracy i długiego wyrabiania. Polecam!   Dla kogo: dla fanów domowych wypieków dla mających ochotę spróbować chleba z niecodziennymi dodatkami dla chcących zrobić chleb bez czasochłonnego wyrabiania Składniki: 250ml zimnej wody 5 kostek lodu 20g drożdży świeżych 20g miodu (u mnie wielokwiatowy) 450g mąki pszennej 100g suszonej żurawiny 50g orzechów włoskich (pokrojonych

Mania Wypiekania
Zimne smoothie bananowe z nerkowcami i malinami 209

mój dzisiejszy przepis jest idealny na taką pogodę – zimne smoothie bananowe z nerkowcami i malinami. Zimnie bo z dodatkiem mrożonych bananów i kostek lodu, właściwie coś pomiędzy lodami a koktajlem. Delikatne, bez dodatku cukrów (słodzone daktylami), na bazie nerkowców więc bardzo kremowe. Jest świetne! Przepisy z malinami to coroczna tradycja tego bloga – zawsze wpadają na bloga(...)Total time 10 min   Pyszne zimnie smoothie z bananem mrożonym i malinami na bazie domowego mleka z nerkowców Serves: 4 Ingredients 1 i ½ szklanki nerkowców ( trzeba je wcześniej namoczyć) 2 mrożone banany ¼ łyżeczki cynamonu 4 daktyle 2 szklanki wody kilka kostek lodu 1 szklanka malin kilka malin do dekoracji Instructions Przygotowanie koktajlu trzeba zacząć wcześniej tj. namoczyć

Cooking for Emily
kawa z czarną porzeczką... 238

Składniki: kawa rozpuszczalna 2 łyżki, porzeczki czarne 1,5 szklanki, mleko 3,2% 500 ml, cukier 2 łyżki, woda zimna 1 szklanka, lód 12 kostek porzeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Syrop , sok z melisy 261

przedawkowania . Jego cytrynowy aromat i smak doskonale spasuje się z zimną wodą i kostkami lodu lub drinkiem , gasząc każde pragnienie, a podany z ciepłą herbatką , ukoi przed snem skołatane nerwy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Moi chłopcy, mówią na niego „domowa lemoniada” , bo tak smakuje " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Ogrodnik w podróży
shake truskawkowy z lodami 194

składniki: 300 g truskawek 250 g lodów śmietankowych lub waniliowych 150 ml mleka opcjonalnie: ok. 30 g cukru lub do smaku (w zależności od słodkości

Domowy Smak Jedzenia
Arbuzada ;) 223

upalne, jak dzisiejszy - nie zapominajcie o napojach i nawadnianiu organizmu! :) Ja jestem wierną fanką domowej lemoniady, cudownie orzeźwiającej, z ogórkiem, cytryną i miętą, a czasem nawet z truskawką lub pomarańczą i grejpfrutem :) Dziś jednak mam dla was coś bardziej egzotycznego ;) Arbuzada, czyli napój za arbuza ;) Tak - arbuz sam W sobie ma dużo fruktozy - ale nie dajmy się zwariować z liczeniem(...)makroelementów ;) w końcu mamy LATO! Ja dziś pozwoliłam sobie na odrobinę szaleństwa i wypiłam szklankę arbuzady ;) Składniki : arbuz kostki lodu świeża mięta Do dzieła: Arbuza miksujemy w blenderze, przelewamy do szklaneczek, dodajemy kostki lodu i listki mięty. Arbuzada najlepiej smakuje schłodzona ;) W takie upały arbuz stanowi także świetną przekąskę i odświeżający deser. Jeśli szukacie sposobu na przechowywanie plastrów arbuza

Spektrum Smaku
Likier truskawkowo-waniliowy 339

Parę dni temu wrzucałem przepis na likier truskawkowo-śmietankowy . Teraz mam dla Was podobny trunek, mianowicie likier truskawkowo-waniliowy. Bo to jest jak z tymi lodami

Marder&Marder Manufacture
DOMOWY LIKIER IRISH CREAM 279

Dziś coś pysznego i rozgrzewającego na jesienne chłodne wieczory... Domowy likier Irish Cream... Gęsty, aksamitny, kremowy, z cudowną nutką kawy w tle... Do zrobienia w dwie minuty... Można go stosować jako polewę do lodów, czy jako dodatek do kremów i deserów. Najlepiej smakuje oczywiście popijany z malutkiego kieliszka w dobrym towarzystwie...:)) Przechowywany w lodówce wytrzyma nawet dwa miesiące

Słodko-Słony Świat Ilony
Chleb żytni codzienny na zakwasie 148

piekarnika, przez uchylone drzwiczki spryskać wodą środek piekarnika (ja wrzuciłam na spód piekarnika 3 kostki lodu), piec ok. 45-50 min. 6. Po tym czasie wyjąć chleb z formy i przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Źródło/ Inspiracja: P. Kucharski "Chleb. Domowa piekarnia

Domowa Cookierenka Agi
Sorbet czereśniowo-ananasowy bez cukru 169

wiecie jestem fanką czereśni.  Nie mogłam się oprzeć, by nie wykonać sobie z nich domowego sorbetu, a że w lodówce leżał sobie samotny ananas to przy okazji został wykorzystany, by stworzyć z czereśniami słodki duet lodowy do którego nie trzeba nawet dodawać cukru! Dla kogo: dla dzieci dla dbających o linię dla kochających czereśnie Składniki: 750g czereśni 250g ananasa(...)świeżego) Wykonanie: Czereśnie wymyć i wydrylować (usunąć pestki), ananas obrać (usunąć także głąb). Wrzucić do blendera. Zmiksować na gładką masę. Masę przelać do zmrożonej misy maszynki do lodów i "kręcić lody" aż staną się zwarte. Podawać od razu po wykonaniu. Można także wykonać sorbet w zamrażarce w tym celu należy przelać masę do pojemnika na lody

Mania Wypiekania
Naturalne wody smakowe czyli ekspresowe orzeźwienie. Cytryna-mięta: domowa woda smakowa prosty przepis. 533

zdrową wodą dla dzieci nie mają nic wspólnego!!   "ZESTAW NA ZDROWIE" w naszym domowym sklepiku tylko teraz za 20 zł razem z dostawą!   Wypróbuj najwyższej jakości domowych produktów. Sprawdź tutaj. Kuszą kolorową butelką i reklamą.   Osoby dbające o linię i zdrowe odżywianie również powinny omijać te wody szerokim łukiem.   Jeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz(...)Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę, dodatkowo można dodać kostki lodu.     DODATKI do wody smakowej:   Często korzystam ze smakowych dodatków:   wyciśnięty sok z cytryny sprawi, że woda zyska mocniejszy wyraz, świetnie się sprawdzi z dodatkiem miodu.   Jednak moim ulubionym dodatkiem jest odrobina domowego syropu z mięty.   Syrop z mięty  doskonale orzeźwia i rewelacyjnie

IzaGotuje
Smalec z ogórkiem kiszonym, jak u mamy 315

Smaku domowego smalcu podawanego z ogórkiem na świeżej pajdzie chleba chyba nie da się zapomnieć. Ta chrupkość chleba, przenikające się smaki to jest wspomnienia z dzieciństwa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
szarlotka z dynią i rodzynkami 185

Jabłka i dynię, czyli typowe dary jesieni możemy połączyć w jednym cieście. Dodatek dyniowej konfitury wzbogacił smak tradycyjnej szarlotki, nadał jej też żywego koloru. Ja podałam

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mrożony tort tiramisu na rozpoczęcie wiosny 211

stosunku do dzieci jest raczej mało tolerancyjna. A po wyśmienitym obiedzie, w którego skład wchodził domowy sos berneński, na deser podałam mrożony tort tiramisu. Pracowałam cały weekend, nie miałam więc za bardzo czasu na przygotowanie odpowiednio efektownego tortu. Stwierdziłam, że lody lubią wszyscy, lodowy tort będzie więc rozwiązaniem doskonałym. I nie pomyliłam się! Słodkie, bezowe blaty przełożone kawowym

Pożeraczka, czyli raz adobrze