lody domowe - 2135 przepisów (strona:57/143)

Ekstrakt miętowy 228

domowej cookierenki Agi , w której dzieli się sposobem na przygotowanie miętowego ekstraktu. Gotowy produkt można wykorzystać do deserów, ciast, kremów, lodów, drinków jak również do zabiegów kosmetycznych. Jego sklepowa cena nie należy do najniższych a domowe przygotowanie jest banalnie proste - a chyba najistotniejszym składnikiem jest czas;) Składniki: liście świeżej mięty wódka 1 słoik/buteleczka i miesięczna cierpliwość;) Miętę opłukać

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Szarlotka 2 509

warunkach domowych wersji. A szkoda. Szarlotka bardzo dużo przy tym zyskuje (już nie jest "zwykłym" ciastem a staje się wykwintnym deserem), a jak się ją chwilę podgrzeje w mikrofalówce lub w piekarniku to już jest istna poezja.... Na ciepłym cieście kulka lodów waniliowych stopniowo topnieje, a wszystkie aromaty w cieście są bardziej wyczuwalne. Dodatkowo oprószyłam lody szczyptą

coolinarnastrefa.blogspot.com
rabarbarowo truskawkowe lody z białkiem serwatkowym... 148

Składniki: bez cukru rabarbar ugotowany 2 szklanki, bez cukru ugotowane truskawki 1 szklanka, białko serwatkowe ananasowo-kokosowe Bulk Powders Polska 2 łyżki obrany, pokrojony rabarbar razem

W Mojej Kuchni Lubię
lody ze śliwkami z mlekiem truskawkowym... 188

Składniki: śliwki 8 sztuk, mleko 250 ml/smakowe, sok z cytryny 1 łyżeczka śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na kawałeczki i wsypać do foremek lodowych do foremek

W Mojej Kuchni Lubię
lody z czarnej porzeczki i jogurtu... 213

Składniki: porzeczki czarne 8 łyżek, jogurt grecki 250 ml, cukier puder 1,5 łyżki czarne porzeczki opłukać na sitku, odsączyć z wody, wsypać do pojemnika, dodać

W Mojej Kuchni Lubię
lody truskawkowe z sokiem truskawkowym... 182

Składniki: truskawki 12 sztuk, syrop truskawkowy 1/4 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki truskawki opłukać pokroić na kawałki i wsypać do foremek lodowych syrop rozmieszać w zimnej

W Mojej Kuchni Lubię
lody z porzeczką z soku jabłkowo-dyniowego z bazylią... 185

Składniki: porzeczki 1 szklanka, sok jabłkowy 250 ml, sok z cytryny 1 łyżeczka porzeczki opłukać, obrać i wsypać do foremek lodowych sok jabłkowo-dyniowy z nutą

W Mojej Kuchni Lubię
lody-herbata miętowa z truskawkami i miodem... 202

Składniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 12 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki

W Mojej Kuchni Lubię
lody-herbata miętowa z truskawkami i miodem... 165

Składniki: herbata 2 szklanki, miód lipowy 2 łyżki, truskawki 20 sztuk zaparzyć 3/4 szklanki herbaty miętowej, posłodzić miodem i wystudzić truskawki opłukane pokroić na drobniejsze kawałki

W Mojej Kuchni Lubię
lody-banan, brzoskwinia, malina, miód... 176

Składniki: banan 2 sztuki, brzoskwinie 2 sztuki, maliny 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, miód 1 łyżka wszystkie składniki zmiksować w pojemniku blendera masą napełnić foremki

W Mojej Kuchni Lubię
Drink Wiśniowa poezja 145

wpisie tutaj: Crusta – co to jest i jak ją zrobić? Do shakera wlać 25 ml białego rumu, 50 ml soku wiśniowego (u mnie domowy kompot z wiśni ), 25 ml Grenadiny oraz 2-3 kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać w shakerze, a następnie przelać do kieliszka z czerwoną crustą. Następnie dopełnić kieliszek dolewając 25 ml Sprite lub 7UP. Smacznego! UWAGA! Jeśli

Kulinarne Przeboje
Lody tajskie bananowe 163

Lody tajskie przygotowuje się na specjalnych chłodzonych płytach, ale takie lody można też w prosty sposób zrobić w warunkach domowych

Przepisy Kulinarne
szarlotka z lodami 164

Chyba nie ma osoby, która nie znałaby szarlotki z lodami. Znajdziemy ją w karcie każdej chyba restauracji. Ile kucharek tyle na nią przepisów, ja

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Melonowy koktajl 126

nierozcieńczonego z wodą ;) Sprawdzi się przy takiej pogodzie jaka była w weekend ;) Składniki: 1/3 melona 4 śliwki 1/2 mango 4 morelki sok owocowy (najlepiej domowy) Sposób przygotowania: Sok owocowy przelewamy do kostkarki na lód i mrozimy. Z owoców usuwamy pestki, obieramy melona i mango. W kubku miksujemy melona ze śliwkami, przelewamy do szklanek. Następnie miksujemy morele z mango. Delikatnie przelewamy

Kuchnia w czekoladzie
Sos truskawkowy 146

Sezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy sos jest słodki, a zarazem lekko kwaśny. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Jeżeli lubicie gładkie sosy to możecie go zmiksować i przecedzić przez sitko.   Składniki na słoik o pojemności

Ugotować
.1032. more-love 157

twarogowo-jogurtowe "lody" morelowe przełożone malinami podane z resztą malin i domową granolą ze słonecznikiem i jagodami goji

breakfast of dreams
Syrop z hyćki (czarnego bzu) 247

Hyćka vel hyczka to w gwarze poznańskiej czarny bez. Warto wykorzystać zaczynający się właśnie sezon kwitnienia krzewu i zaopatrzyć się w domowy syrop z dodatkiem cytrusów. Syropem m ożna polewać lody, dodawać do ciast, doprawiać nim sałatki owocowe. Rozcieńczony z wodą z lodem smakuje jak ulepszona wersja lemoniady. Do tego jest stosowany w kaszlu i przeziębieniu. Podaję

Pyry na Gaz
Tradycyjne udka pieczone 180

razu po upieczeniu przekładamy do innego naczynia, aby odsączyć z wytopionego tłuszczu. Rady: Pozostały po pieczeniu tłuszcz można wykorzystać! Np. przelewając do foremek na lód, lub małych plastikowych pojemniczków - po zamrożeniu będziemy mieć domowe, naturalne kostki rosołowe! W pojemniczkach możemy zamrozić jako bazę do zup. Możemy również na nim przygotować sos pieczeniowy: Dolewamy trochę wody, zagotowujemy, wlewamy zawiesinę z wody

Kolorowy Przepisownik
Domowy sos karmelowy 448

Domowy sos karmelowy świetnie nadaje się do placuszków, naleśników, lodów czy wreszcie serników i szarlotek.Z odrobiną cierpliwości przygotujemy pyszny kremowy sos, który posmakuje nie tylko najmłodszym.SKŁADNIKI 200g cukru80g masła120g śmietany kremówkiszczypta soliPRZYGOTOWANIECukier wsypujemy do garnka - najlepiej o grubym i szerokim dnie - ewentualnie na ciężką patelnię. Na średniej mocy karmelizujemy cukier na złoty kolor. Cukru nie mieszamy - kiedy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania