likiery - 3834 przepisów (strona:69/256)

Nalewka z Nutelli i Rumu 92

nutelli  to świetny poczęstunek dla gości, a także piękna dekoracja na świąteczny stół. Na pewno nikt nie odmówi tego smakołyku. Zapraszam serdecznie do wypróbowania prostego przepisu na myszy likier z nutelli i rumu. NALEWKA Z NUTELLI i RUMU Składniki: 230 g nutelli 0,5 szklanki wrzątku 0,5 l białego rumu 0,5 szklanki brązowego cukru(...)mieszając przy użyciu blendera, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Przelewamy do butelki, przed podaniem należy wstrząsnąć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Koniecznie także wypróbujcie mój przepis na Likier Mleczny Artykuł Nalewka z Nutelli i Rumu pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Pomarańczowy likier jajeczny 128

garnka, powoli podgrzewamy do momentu aż cukier zacznie się rozpuszczać, dodajemy sok z pomarańczy, śmietankę, wódkę oraz żółtka. Miksujemy około 10 minut cały czas podgrzewając na małym ogniu.  Likier przelewamy do butelek, schładzamy. Wystudzony likier przechowujemy w lodówce. Z przepisu wychodzi około 1 litra

Qchnia po prostu
Ciasto migdałowe z kremem budyniowym i ciasteczkami amaretti 186

mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mielonych migdałów 2-3 łyżki mielonych ciasteczek amaretti (ok. 30 g) Do nasączenia: 1/2 szkl. osłodzonej herbaty 2-3 łyżki likieru amaretto Masa budyniowa: 750 ml mleka 4 łyżki cukru 2 op. budyniu waniliowego bez cukru 100 g ciasteczek amaretti 200 g miękkiego masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Polewa(...)Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na końcu dodajemy ekstrakt waniliowy oraz mielone ciasteczka amaretti. Blaty migdałowe nasączamy przygotowanym naparem z herbaty i likieru migdałowego. Na jednym z nich rozprowadzamy całą masę budyniową. Przykrywamy drugim blatem migdałowym. Żelatynę wsypujemy do metalowej miseczki. Zalewamy zimnym mlekiem. Dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Następnie wszystko rozpuszczamy

Smaki Na Talerzu
Domowy likier Baileys 143

mojprzepisna.pl | Domowy likier Baileys Sprawdzony, przetestowany, przepyszny, do złudzenia przypominający oryginalny liker Baileys. Przepis na niego znalazłam w komentarzach blogu Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez kate871021. [:Listonic] Składniki na 1 litr likieru: 500 ml wódki lub whisky 1 puszka masy kajmakowej (u mnie z Biedronki kakaowa) ½ szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 16 gr cukru z wanilią

moj przepis na
Tiramisu 109

biszkoptami, kawą, mascarpone i śmietanką kremówką. Nie trzeba dopowiadać, że znika błyskawicznie. Składniki 200 g podłużnych biszkoptów do tiramisu 300 g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 50 ml likieru amaretto lub wina marsala kilka łyżek kawy mielonej lub rozpuszczalnej 1 / 2 l wody cukier do smaku kakao do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kawę zalać 1 / 2 litra wrzącej wody(...)odstawić do przestygnięcia, ziarnistą przelać przez filtr. Wlać likier amaretto lub wino marsala. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać do niej po łyżce mascarpone, cały czas miksując na niskich obrotach. Dosłodzić do smaku, zmiksować, wstawić do lodówki. Na dnie wybranego naczynia ułożyć warstwę biszkoptów – uprzednio każdy z nich chwilę namoczyć w kawie z alkoholem. Następnie

niecodziennikpary
Kandyzowane kumkwaty z miodem, cynamonem, anyżem i likierem pomarańczowym 140

budyniu, ryżu na mleku, serników, panna cotty a nawet do owsianki. Składniki 250 g kumkwatów 100 g cukru trzcinowego 80 g miodu gwiazdka anyżu laska cynamonu 100 ml pomarańczowego likieru Wykonanie Kumkwaty myjemy, kroimy na pół wzdłuż, usuwamy pestki.  Do rondelka z grubym dnem wrzucamy kumkwaty, cukier, miód, przyprawy i wlewamy likier. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień

Tajemnice Smaku
Lody pomarańczowe a‘la Nigella 137

pomarańcza 2 limonki 2 łyżki rodzynek (namoczyć w likierze pomarańczowym przez ok. 1 godz.) 1 szklanka cukru pudru 2 i pół szklanki słodkiej śmietanki (najlepiej kremówki) Zetrzyj skórkę z pomarańczy i z 1 limonki. Wyciśnij sok ze wszystkich owoców i wlej do cukru. Dodaj startą skórkę i odsączone z likieru rodzynki. Mieszaj, aż cukier się rozpuści, dodaj śmietanę. Ubij wszystko

Gotujemy i jemy
Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym 122

Tort cappuccino z kremem o smaku białej czekolady z likierem kawowym ;-) Inspiracja: Moje Wypieki Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 200g Mąka tortowa 200g Krem z białej czekolady i cappuccino Śmietana kremówka 500ml Biała czekolada 200g Cap The post Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti 141

znacznie ułatwia ich przygotowanie. Zróbcie koniecznie, nie tylko w upały Składniki: 500 g śmietany kremówki 4 jajka 3 żółtka 1 szklanka cukru 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1/3 szklanki likieru Amaretto 1/3 szklanki mleka około 270 g ciasteczek Amaretti 2 łyżki cukru pudru 40 g gorzkiej czekolady + około 40 g startej na tarce o małych oczkach 15 g mlecznej czekolady kakao(...)czekolady (15 g mlecznej i 40 g gorzkiej) i kawę rozpuszczalną. Mieszać aż składniki się połączą, do uzyskania aksamitnej konsystencji. Ostudzić i wymieszać z połową masy. Do pozostałej wlać likier Amaretto i wymieszać. Dwie wysokie foremki o wymiarach 20 x 13 cm (lub jedną dużą) wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ciasno ułożyć ciasteczka Amaretti i posypać je cienką warstwą startej

Oryginalny smak
Lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti 150

znacznie ułatwia ich przygotowanie. Zróbcie koniecznie, nie tylko w upały Składniki: 500 g śmietany kremówki 4 jajka 3 żółtka 1 szklanka cukru 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 1/3 szklanki likieru Amaretto 1/3 szklanki mleka około 270 g ciasteczek Amaretti 2 łyżki cukru pudru 40 g gorzkiej czekolady + około 40 g startej na tarce o małych oczkach 15 g mlecznej czekolady kakao(...)czekolady (15 g mlecznej i 40 g gorzkiej) i kawę rozpuszczalną. Mieszać aż składniki się połączą, do uzyskania aksamitnej konsystencji. Ostudzić i wymieszać z połową masy. Do pozostałej wlać likier Amaretto i wymieszać. Dwie wysokie foremki o wymiarach 20 x 13 cm (lub jedną dużą) wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ciasno ułożyć ciasteczka Amaretti i posypać je cienką warstwą startej

Oryginalny smak
Drink Blue Dove (Niebiańska Chmurka) 195

imituje chmurkę. Do tego drinka wykorzystałam syrop barmański Blue Curacao, dzięki czemu jest on delikatny i idealny dla kobiet. Jeśli zaś wolicie mocniejsze alkohole, to spokojnie syrop możecie zastąpić likierem Blue Curacao. Śmietany z drinkiem się nie miesza, więc w gratisie warto zapodać małą łyżeczkę deserową do wyjedzenia bitej śmietany z wierzchu drinka :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drink Blue Dove(...)Składniki: 25 ml syropu Blue Curacao (opcjonalnie można użyć likieru – wtedy drink będzie nieco mocniejszy) 25 ml wódki 2- 3 kostki lodu 150 ml lemoniady (u mnie z tego przepisu: orzeźwiająca lemoniada domowa ) bita śmietana do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na Drink Blue Dove: Do szklanki o pojemności ok. 250 ml włożyć kilka kostek lodu (ja z reguły

Kulinarne Przeboje
Kamikaze shot 223

cytryny. Sprawdź również pozostałe nasze przepisy na shoty z wódką Sposób podania: Na jedną porcję potrzebujemy czterech kieliszków. Składniki : 50 ml wódki 50 ml soku z cytryny 50 ml likier blue curacao Kostki lodu Sposób przygotowania: Do shakera dodajemy kostki lodu oraz wlewamy wódkę, sok z cytryny i likier. Wszystkie składniki energicznie mieszamy. Gotowe shoty przelewamy do kieliszków

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sex on the Beach 326

wspomnieć, że Sex on the Beach znajduje się na oficjalnej liście Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmanów (IBA). Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki : 40 ml wódki 20 ml likieru brzoskwiniowego 40 ml soku pomarańczowego Kostki lodu 40 ml soku żurawinowego Sposób przygotowania: Do wypełnionego lodem shakera wlewamy wódkę, sok pomarańczowy oraz likier brzoskwiniowy. Energicznie wstrząsamy. Zawartość shakera przelewamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
„Adwokatek„ bez pieczenia 517

foremkę 23/29 cm lub podobną: 25 dag herbatników kakaowych 25 dag herbatników maślanych 50 g wiórek kokosowych białych Krem adwokatowy: 1 litr mleka 30 dag masła 82% ¾ szklanki likieru adwokat ¾ szklanki cukru 2 torebki cukru waniliowego( po 16 g) 5 żółtek 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej Wykonanie ciasta: Krem adwokatowy: 600 ml mleka zagotowujemy z cukrem oraz(...)masło o temperaturze pokojowej ucieramy na gęsty puch, cały czas miksując dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy do połączenia składników, na sam koniec wlewamy na dwie tury schłodzony likier jajeczny i energicznie miksujemy aż masa się połączy. Tak przygotowanym kremem podzielonym na 4 części przekładamy herbatniki ułożone w formie wyłożonej pergaminem,   tak aby były dwie warstwy ciemnych

Wanilia i Kardamon
Sernik Cappuccino 161

serowa z cappuccino: 750 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego  4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 opakowania budyniu śmietankowego ok, 10-12 łyżek cappuccino w proszku 2 łyżki likieru kawowego (można pominąć) garść czekoladowych łezek ( u mnie  z gorzkiej czekolady)  Pianka bezowa: 4 białka  10 łyżek cukru drobnego  Dekoracja :  3 kostki mlecznej czekolady startej(...)formie. Tak przygotowany spód włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.  2.Ser dwukrotnie zemleć. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć na jasną masę z cukrem pudrem i likierem. Delikatnie połączyć z masą serową. Dodać łyżka po łyżce budyń na przemian z cappuccino. Całość miksować do połączenia się wszystkich składników. Pod koniec do masy delikatnie wmieszać garść czekoladowych łezek

vaniliowoczekoladowa