likier - 5379 przepisów (strona:75/359)

Nalewka pigwowa ( luksusowa ). 177

opisem. Odstaw trunek na co najmniej 2 miesiące. Po tym czasie nalewka jest gotowa do picia, ale gdy poleży dłużej, będzie jeszcze smaczniejsza.  P amiętaj : nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić.  Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie. Przed podaniem nalewki lub likieru

Przepisy i porady kulinarne
Nalewka cytrusowa ( na soku z pomarańczy i cytryn ). 174

mniej cukru, w zależności jaką nalewkę lubisz słodką czy wytrawną. Możesz także część cukru zastąpić miodem, wtedy naleweczka będzie jeszcze lepsza i zdrowsza !   P a miętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić.  Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie. Przed podaniem nalewki lub likieru

Przepisy i porady kulinarne
Nalewka cytrynowa ( prosta ). 164

szczelnie zakorkuj. Odstaw w ciemne, chłodne miejsce na co najmniej miesiąc.  Pamiętaj jednak, że im dłużej nalewka będzie dojrzewać, tym będzie smaczniejsza !    P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić.  Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie. Przed podaniem nalewki lub likieru

Przepisy i porady kulinarne
Desery tiramisu 170

Tiramisu to pyszny deser z kremem z serka mascarpone i likieru amaretto. Przyznam szczerze że mam do niego ogromną słabość, może. Często go przyrządzam na szybko gdy nie mam czasu na przygotowanie ciasta. Składniki: 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: 1 op. małe opakowanie biszkoptów  Mamut Kakao  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)łyżeczka cukru Sposób przygotowania: Kawę rozpuszczalną wsypujemy do szklanki, zalewamy gorącą wodą i dodajemy cukier, odstawiamy do ostudzenia. Mascarpone przekładamy do miski, dodajemy cukier puder oraz likier amaretto i ucieramy. Biszkopty maczamy w ostudzonej kawie, układamy pierwszą warstwę w szklankach lub pucharkach. Na biszkopty układamy warstwę masy z serkiem, posypujemy kakao i układamy warstwę biszkoptów. Ponownie na biszkopty wykładamy krem

Bajeczna Kuchnia
ciasto "adwokatek" 149

Duże, podzielne ciasto dla całej rodziny. Miodowe blaty przełożone jabłkami i pianką z likieru. Przechowywane w lodówce długo zachowuje świeżość ale do krojenia nadaje się najwcześniej dzień po złożeniu.  *foremka 25*34 cm Składniki:  na ciasto: 650 g mąki 4 jajka 200 g cukru pudru 100 g miodu 100 g masła  łyżeczka sody na warstwę jabłkową(...)jabłek 3 opakowania galaretki zielonej sok z połowy cytryny wrzątek na piankę advocatową: 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 250 ml likieru jajecznego  2 łyżki cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wrzątku 3 łyżki startych orzechów włoskich Najlepiej najpierw przygotować jabłka. Obrać je, wydrążyć i pokroić na niewielkie cząstki. Wrzucić do garnka, zalać dwiema szklankami wrzątku, wlać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drink z ginem 196

usłyszę, że gin ma bardzo intensywny smak, to właśnie was zaskoczę , że w tym drinku jest mało co wyczuwalny.Dodane słodkie składniki dają przyjemny posmak wiśniowy. Składniki: gin (40 ml) likier Cointreau (20 ml) grenadina (10 ml) sok wiśniowy (do uzupełnienia, lecz jeśli macie pomarańczowy to dajcie go jest ładniejszy kolorek) kostki lodu Podłużną szklaneczkę maczamy w wodzie i kolorowej posypce(...)dekoracja),wsypujemy kostki lody 4 szt. Wlewamy do niej gin i likier Cointreau.Zalewamy sokiem wiśniowym tak 4 cm od brzegu i wlewamy grenadinę, którą delikatnie wlewamy na samym końcu.   Dla Relaxu zrobiłam drink który każdemu zasmakuje czyli Gin Lubuski Red & Fresh  Składniki:   Wykonanie: Szklaneczkę dekorujemy kolorowa posypką, wsypujemy lód i wlewamy gin.Dodajemy sok żurawinowy i tonik

Różowa kuchnia
Nalewka kminkowa z miodem ( poprawia trawienie, eliminuje wzdęcia ). 139

zmiel tuż przed wsypaniem do słoja. Miodu dodaj według własnego smaku, lepiej jest jednak, aby nalewka była mniej słodka, była pół wytrawna niż słodka.   P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić.  Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie. Przed podaniem nalewki lub likieru

Przepisy i porady kulinarne
Ptysie z kremem waniliowym 155

Kiedy nadchodzi jesień mamy zwiększony apetyt na przeróżne słodkości. Dzisiaj polecam przepis na obłędne ptysie z kremem waniliowym. Smak wanilii wzbogacił przepyszny likier waniliowy Dalkowski . Ptysie możemy z powodzeniem podać na każdej domowej imprezie. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 250ml wody, 100g masła, 200g mąki, 6 jajek, ½ łyżeczki soli, Krem: 600ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią(...)łyżki cukru pudru, 200g masła, 1 kieliszek Likieru Vanilla Dalkowski , Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, kolorowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Masło oraz wodą przekładam do garnuszka i rozpuszczam. Dodaję sól. Stopniowo przesiewam mąkę. Zaparzam ciasto przez około 5 minut, cały czas mieszając. Ciasto odstawiam do przestudzenia. Do ciasta dodaję po jednym jajku i miksuję. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Nalewka z dzikiej róży ( z wanilią i imbirem ). 193

zimowe chłody. Wzmacnia nasz organizm i rozgrzewa. Najlepsza będzie po około roku, czyli nalewkę robioną w tym roku zostawiamy na następny sezon jesienno - zimowy.   P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić.  Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie. Przed podaniem nalewki lub likieru

Przepisy i porady kulinarne
Nalewka z dzikiej róży ( z miodem i cytryną ). 442

znad osadu, osad przefiltruj przez filtr lub gazę. Rozlej trunek do butelek, zakorkuj. Na butelki naklej etykiety z opisem. Nalewka jest gotowa do picia.   P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić.  Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie. Przed podaniem nalewki lub likieru

Przepisy i porady kulinarne
Domowy budyń z wanilią 180

torebki? Składniki na 6-8 porcji: – 1l mleka – 50g ksylitolu – 40g mąki orkiszowej/owsianej/pszennej – 40g mąki ziemniaczanej – laska wanilii – 2 żółtka *opcjonalnie: 2 łyżki likieru kokosowego, 2 łyżki likieru amaretto Odlewamy 350ml mleka i dokładnie mieszamy je z mąkami, ksylitolem, laską wanilii, żółtkami oraz likierami jeśli ich używamy. Resztę mleka zagotowujemy z wydrążonymi ziarenkami

Be Fit Be Strong
Nalewka pomarańczówka ( na miodzie ). 164

nalewka dojrzała na miesiąc. Po miesiącu naleweczka jest gotowa do picia.  R ada : Jeśli chcesz, możesz do nalewki dodać sok z cytryny.   P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić.  Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie. Przed podaniem nalewki lub likieru

Przepisy i porady kulinarne
Tort rafaello z wiśniami 251

kokosowy: 500 ml zimnej kremówki 30% 2 śnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych migdałów* 200 g wiórków kokosowych 100 ml adwokatu Dodatkowo:  100 ml likieru kokosowego do nasączenia biszkoptów 1 słoik wiśni deserowych Rolnik 4 szt cukierki raffaello kokos do obsypania listki mięty Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać(...)sztywno ze śnieżkami. Cały czas ubijając wlewać małym strumieniem zimną ale płynną czekoladę. Wlać adwokat dodać migdały, wiórki kokosowe i krótko zmiksować lub dokładnie wymieszać szpatułką. Pierwszy blat nasączyć likierem, posmarować kremem, przykryć drugim blatem, nasączyć likierem, posmarować cienką warstwą kremu i równomiernie rozłożyć wiśnie (odłożyć kilka do dekoracji), przykryć trzecim blatem, posmarować boki i górę kremem. Boki i górę

Ala piecze i gotuje
Nalewka dereniówka ( z odrobiną aronii ). 126

Możesz użyć do tej nalewki mniej lub trochę więcej miodu. Możesz także część miodu zastąpić cukrem, ale wtedy zmieni się trochę smak trunku.   P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić.  Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie. Przed podaniem nalewki lub likieru

Przepisy i porady kulinarne
Sernik czekoladowo - kokosowy 161

Składniki: 1 kg twarogu 4 jaja 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g czekolady deserowej 100 g wiórków kokosowych 200 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki likieru kokosowego Sposób przygotowania: 100 ml śmietanki zagrzać w rondelku razem z łyżką cukru. Zdjąć z ognia i wsypać 80 g wiórków i 2 łyżki likieru kokosowego. Wszystko wymieszać i odstawić(...)minutach wyjąć sernik do wystudzenia.   Polewa czekoladowo- kokosowa 100 g czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 100 ml śmietanki , wymieszać i dolać 2 łyżki likieru kokosowego. Odczekać 5 minut i wylać na ostudzony sernik i posypać 20 g wiórkami kokosowymi. Smacznego

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania