likier - 5379 przepisów (strona:226/359)

CIASTO AMARETTO Z MAKIEM I KAJMAKIEM + film 247

cukier waniliowy (8g.) - proszek do pieczenia (1 łyżeczka) - kakao (2 łyżki) Krem: - masa kajmakowa (200 g.) - serek mascarpone (250 g.) - śmietanka kremówka 30% (100 ml.) Poncz: - woda (50 ml.) + likier amaretto (50 ml.) Dodatkowo: - dżem lub konfitura wiśniowa (200 g.) - kakao słodkie do dekoracji - wiśnie do dekoracji - wiórki czekolady  * foremka o wymiarach

RITA food channel
Czekoladowy sernik na zimno na spodzie pierniczkowym | bez cukru | 171

łyżek gorącej wody  200 g czekolady (u mnie 150 g gorzkiej i 50 g mlecznej) Kilka kropel aromatu waniliowego Opcjonalnie: sok z pomarańczy, Baileys lub inny likier  Przygotowanie : Masło rozpuszczamy i mieszamy z pokruszonymi pierniczkami. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy masę ciasteczkową. Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka lub w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej

Czarnawisienka
Najlepsze w 2018 roku 183

Wybrałam TOP 5 najchętniej odwiedzaych przez Was przepisów oraz wybrałam mój ulubiony ;) 1. MALINOWA GÓRA LODOWA 2. WIELKANOCNA SAŁATKA WARSTWOWA 3. NAJLEPSZE CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁAKMI I GRUSZKAMI 4. LIKIER KUKUŁKOWY 5. GRUSZKOWIEC Z BUDYNIEM Moim ulubionym przepisem (zaraz po malinowej górze lodowej) jest  DESER MASCARPONE Z RUMEM I CZEKOLADĄ. A w Nowym Roku życzę Wam tradycyjnie samych smakowitości

Lena Gotuje
Drink Malibu Sunrise 160

kostki lodu po prostu wrzucić do szklanki i wymieszać. Następnie całość dopełnić sokiem pomarańczowym. Na koniec wlać kilka kropel grenadiny i gotowe! Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Drink Malibu Sunrise appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Shot After the storm 205

storm: Sok bananowy wstrząsamy z wódką w shakerze. Przelewamy do kieliszków. Na koniec do każdego dodajemy po kilka kropli syropu blue curacao. Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Shot After the storm appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Drink Dirty dancing 1103

napojem 7UP lub Sprite’m. Ja użyłam 70 ml napoju 7UP, ale Wy możecie go dać więcej lub mniej do smaku. Smacznego! Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Drink Dirty dancing appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Shot Ready or not 154

kieliszka. Następnie przelać zawartość shakera do kieliszków. Smacznego! Jeśli lubicie shoty, to polecam Wam również wypróbować, m.in. Shot Smerfetka oraz Shot Boski Żigolo Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); inspiracja 2drink The post Shot Ready or not appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Likier z nutelli. 545

Święta, święta i po świętach :) Tyle przygotowań, a tak szybko minęły. Czas wrócić do normalnego funkcjonowania :) Mam dla Was przepis na likier z nutellą. Zrobiłam na święta i bardzo mi smakował. Przepis znalazłam na jednej z grup kulinarnych, ale wprowadziłam drobne zmiany. Jak dla mnie jest idealny. Jeśli lubicie takie delikatne alkohole to spróbujcie. Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka

Agusiowe smakołyki
Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą 174

kombinuję z nowymi smakami. W zeszłym roku w ten sposób wymyśliłem sobie sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą. Ciężki i zbity, a zarazem delikatny i aromatyczny za sprawą likieru. Najlepszy sernik otrzymamy oczywiście z domowym ajerkoniakiem, w którym nie żałujemy wanilii. Jednak nawet z tym sklepowym daje radę. Jeśli macie ochotę na sernikowe objawienie, to nie wahajcie się

Food Square
Makowiec zawijany krucho-drożdżowy - znakomity 228

ciasto rękami, gdyby zanadto się kleiło podsyp mąką. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki, by stężało suchy, mielony mak zalej wrzątkiem (wodą, mlekiem, mlekiem roślinnym) i wymieszaj. Dodaj likier, miód, stopione masło i posiekane bakalie. Tuż przed wyłożeniem na ciasto uważnie wymieszaj masę makową z ubitymi na sztywno 2 białkami rozwałkuj ciasto na stolnicy delikatne podsypanej mąką na kształt

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
MAKARON Z MAKIEM POD KOGLEM MOGLEM 118

smak był jeszcze lepszy. Składniki: 400 g makaronu Arc Pol 50 g suchego maku 100 g miodu 100 g orzechów i żurawiny 200 g cukru 5 żółtek 200 g likieru amaretto skórka z 1 pomarańczy skórka z 1 cytryny Makaron Arc Pol ugotować al dente. Jak jest jeszcze gorący wymieszać go z masłem, miodem, makiem, orzechami i żurawiną oraz skórką

Kuchnia w oparach
Kluski z makiem 189

rodzynek i kandyzowanych skórek pomarańczowych (plus cukier i aromaty). Możecie wzbogacić ją dodając do niej inne bakalie, np. suszone owoce: żurawinę, morele, śliwki, daktyle, orzechy, migdały, dodać kilka kropel likieru pomarańczowego lub Amaretto, sok z limonki bądź cytryny. Możliwości jest naprawdę dużo. Gotowa masa makowa to dobre rozwiązanie gdy nie mamy czasu na mielenie maku i robienie wszystkiego od podstaw

Zasmakuj Kuchni
Ciasta na Święta - 65 propozycji 12400

soku kubuś  30.  Ciasto kakaowo - orzechowe z masą chałową  31.  Oczy Carycy 32.  Ciasto kakaowo - orzechowe z pyszną masą 33.  Rolada z likierem kawowym  34.  Sernik biskupi 35.  Ciasto kawowo - biszkoptowe 36.  Ciasto pyszne  37.  Snickers według Siostry Anastazji  38.  Wiśniowa fantazja  39.  Ciasto

kruche babeczki
Tort orzechowo - kawowy 236

czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła, w temperaturze pokojowej Nasączenie: 50 ml świeżo zaparzonej, mocnej kawy 50 ml alkoholu: wódki lub likieru kawowego, może być też ciemny rum Polewa czekoladowa: 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej 100 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% Dodatkowo: 4 - 5 łyżek konfitury wiśniowej lub powideł śliwkowych, lub dżemu

Opowieści z piekarnika
Włoskie ciasto "Sbrisolona" z Mantova (Sbrisolona mantovana) 204

popularne w okresie świąt Bożego Narodzenia. Dzieci uwielbiają maczać kawałki ciasta w mleku lub kakao, dorośli delektują się w towarzystwie słodkich win, likierów lub grappy. Jeżeli lubicie wszelakie ciasta z maślan ą  kruszonk ą , to sbrisolona powinna podbić Wasze serca a zwłaszcza podniebienia ;) polecam Wam serdecznie :) SKŁADNIKI

La grande e la piccola cuoca